Restart kompa
kiedy ostatnio wymieniłem płytę główną komputer zaczął się samodzielnie restartować przed wymienieniem płyty głównej takiego problemu nie miałem Mój komp to: athlon xp 1700+, MSI KT4AV, 512 DDR, Radeon 9550 128/128 Gigabyte, CD–RW lite–on, DVD–RW NEC, Win xp pro
Tutaj specyfikacja płyty głównej
http://allegro.pl/show_item.php?item=60010604
Tutaj specyfikacja płyty głównej
http://allegro.pl/show_item.php?item=60010604
Odpowiedzi: 7
No ale coś więcej na temat tych pamięci....
Jak są ustawione? SPD – czy sam ustawiałeś parametry?
A co do wiatraka – to nie mówimy o "wydatku na komputer" bo to koszt w granicach 10–20zł...
Jak są ustawione? SPD – czy sam ustawiałeś parametry?
A co do wiatraka – to nie mówimy o "wydatku na komputer" bo to koszt w granicach 10–20zł...
co do płyty głównej była uźywana ale popredni właciciel nie miał takich problemów sam nawet grałem na owym komputerze. DDR–y to 400 a opcja jest wyłączona, chłodzenie BOX'owe, napięcia pracy są w normie niestety niegę ci podać nazwy zasilacza poniewaź w najbliźszym czasie nie będe w domu, narazie nie będe dodać źadnego wiatraka poiewaź w obecnej chwili nie jestem przy kasie
A ja spytam czy płyta jest nowa czy kupiona uźywana,bo moźe uszkodzona.
A ja spytam czy płyta jest nowa czy kupiona uźywana,bo moźe uszkodzona.
Zasilacz 300W – ale jego producent teź jest waźny...
Dodtakowo jeszcze sprawdź podczas pracy czy napięcia są trzymane w granicach norm.
Ponadto – nie wiem co rozumiesz poprzez chłodzenie standardowe?
Chodzi o sam cooler na procku (BOX'owy?)?
Jeśli tak – to:
Obowiązkowo zainstaluj jakiś dodatkowy wiatrak, który będzie wyciągał ciepłe powietrze z obudowy (zaraz pod zasilaczem). Przyda się – biorąc pod uwagę, źe MSI KT4AV ma na chipsecie sam radiator... Dodatkowo jeszcze Gigabyte R9550 – który teź ma sam radiator (a pracuje z nim na granicy termicznego ryzyka) będzie lźej pracował z dobrym owiewem w obudowie.
Ale ja jednak stawiam na źle ustawione pamięci. Czy są to DDR400? Jak są ustawione?
I jeszcze na koniec: sprawdź czy w biosie nie jest włączona opcja Dynamic OverClocking. Jeśli jest – to ją wyłącz... Więcej z tego problemów niź wydajności.
Dodtakowo jeszcze sprawdź podczas pracy czy napięcia są trzymane w granicach norm.
Ponadto – nie wiem co rozumiesz poprzez chłodzenie standardowe?
Chodzi o sam cooler na procku (BOX'owy?)?
Jeśli tak – to:
Obowiązkowo zainstaluj jakiś dodatkowy wiatrak, który będzie wyciągał ciepłe powietrze z obudowy (zaraz pod zasilaczem). Przyda się – biorąc pod uwagę, źe MSI KT4AV ma na chipsecie sam radiator... Dodatkowo jeszcze Gigabyte R9550 – który teź ma sam radiator (a pracuje z nim na granicy termicznego ryzyka) będzie lźej pracował z dobrym owiewem w obudowie.
Ale ja jednak stawiam na źle ustawione pamięci. Czy są to DDR400? Jak są ustawione?
I jeszcze na koniec: sprawdź czy w biosie nie jest włączona opcja Dynamic OverClocking. Jeśli jest – to ją wyłącz... Więcej z tego problemów niź wydajności.
zasilacz 300w chłodzeni standardowe czyli nic dodawane
A zasilacz jaki masz? moźe ma zasłabe chłodzenie?
Strona 1 / 1