Restart ciąg dalszy...
Witam
Przeczytałem na tym forum wszystko co jest moźliwe na temat restartowania komputerów pod XP.
Mój problem jest bardzo podobny z jednym tylko wyjątkiem. Potrafi się sam zrestartować na samym początku logowania do systemu w trakcie koźystania z zasobów internetowych, w grach...itd itp.Czasem potrafi się zrestartowac zaraz po uruchomieniu kiedy nie pojawia się dokładnie NIC!
Mój komp to: Athlon 2000XP,512(2x256) DDR 266Mhz,GF4 4200 Asus,Płyta główna Asus A7S333.
Mam wszystkie łatki dostępne pod Microsoft update.
Jednak restart nawet przy uruchomieniu wskazuje chyba na inną przyczynę niźeli sterowniki lub inny soft.
Przeczytałem na tym forum wszystko co jest moźliwe na temat restartowania komputerów pod XP.
Mój problem jest bardzo podobny z jednym tylko wyjątkiem. Potrafi się sam zrestartować na samym początku logowania do systemu w trakcie koźystania z zasobów internetowych, w grach...itd itp.Czasem potrafi się zrestartowac zaraz po uruchomieniu kiedy nie pojawia się dokładnie NIC!
Mój komp to: Athlon 2000XP,512(2x256) DDR 266Mhz,GF4 4200 Asus,Płyta główna Asus A7S333.
Mam wszystkie łatki dostępne pod Microsoft update.
Jednak restart nawet przy uruchomieniu wskazuje chyba na inną przyczynę niźeli sterowniki lub inny soft.
Odpowiedzi: 10
Tak mam SP1.
Co do Podglądu zdarzen to dziekuje za zrzut ekranowy...jednak zdołałem sobie poradzić ;–)
Obsługa faktycznie nie jest trudna jednak odnalezienie odpowiedzi na moje błędy na stronie Microsoftu juź nie tak łatwe:
Przepraszamy
Obecnie nie ma dodatkowych informacji o tym problemie w komunikatach o błędach i dziennika zdarzeń ani w bazach danych Knowledge Base. Moźesz skorzystać z łączy w obszarze Pomoc, aby określić, czy w innych miejscach są dostępne dodatkowe informacje.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Dziękujemy za szukanie tego komunikatu; dzięki temu moźemy zidentyfikować zakresy, na temat których powinniśmy podać więcej informacji.
Co do Podglądu zdarzen to dziekuje za zrzut ekranowy...jednak zdołałem sobie poradzić ;–)
Obsługa faktycznie nie jest trudna jednak odnalezienie odpowiedzi na moje błędy na stronie Microsoftu juź nie tak łatwe:
Przepraszamy
Obecnie nie ma dodatkowych informacji o tym problemie w komunikatach o błędach i dziennika zdarzeń ani w bazach danych Knowledge Base. Moźesz skorzystać z łączy w obszarze Pomoc, aby określić, czy w innych miejscach są dostępne dodatkowe informacje.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Dziękujemy za szukanie tego komunikatu; dzięki temu moźemy zidentyfikować zakresy, na temat których powinniśmy podać więcej informacji.
Wyczyczytałem źe w przypadku Win 2000 ,pomaga Service Pack 2.
Ty instalowałeś packa do Xp ?
A w podgląd zdarzeń wchodzisz tak:
P.klik na mój komputer–zarządzaj–podgląd zdarzeń–system.
Wyszukujesz datę błędu (zaznaczony na czerwono),właściwiści i wszystko wiesz.
Ty instalowałeś packa do Xp ?
A w podgląd zdarzeń wchodzisz tak:
P.klik na mój komputer–zarządzaj–podgląd zdarzeń–system.
Wyszukujesz datę błędu (zaznaczony na czerwono),właściwiści i wszystko wiesz.
Dobre...
Jako, źe nigdy jeszcze nie koźystałem z podglądu zdarzeń chciałem zasięgnąc pomocy z Pmomocy i osługi techniczej wbudowanej do XP. Wpisałem Podgląd zdarzeń...wyrzuciło pare haseł, wybrałem jedno z nich i...
Blue screen!!!
tym razem coś takiego:
0x00000023 (0x000E0100, 0xF0C41634, 0xF0C41334, 0xF995E6B3)
fastfat.sys adress F995E6B3 base at F9956000
Datestamp 3d5de58d
To oczywiście pisałem ja ;–)
Jako, źe nigdy jeszcze nie koźystałem z podglądu zdarzeń chciałem zasięgnąc pomocy z Pmomocy i osługi techniczej wbudowanej do XP. Wpisałem Podgląd zdarzeń...wyrzuciło pare haseł, wybrałem jedno z nich i...
Blue screen!!!
tym razem coś takiego:
0x00000023 (0x000E0100, 0xF0C41634, 0xF0C41334, 0xF995E6B3)
fastfat.sys adress F995E6B3 base at F9956000
Datestamp 3d5de58d
To oczywiście pisałem ja ;–)
Znalazłem coś takiego.
Cytat.
Stop 0x00000007B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE z CD–ROM–u instalacyjnego Windows XP uruchom program CheckDisk poleceniem chdsk/r, jeśli błąd pomimo to się powtórzy zbieraj na nowy dysk twardy.
Ale moźe nie jest tak źle.
A co pisze w podglądzie zdarzeń ?
Cytat.
Stop 0x00000007B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE z CD–ROM–u instalacyjnego Windows XP uruchom program CheckDisk poleceniem chdsk/r, jeśli błąd pomimo to się powtórzy zbieraj na nowy dysk twardy.
Ale moźe nie jest tak źle.
A co pisze w podglądzie zdarzeń ?
Dzisiaj odnotowałem taki błąd:
0X00000007B (0XF894C640,0XC0000034,0x00000000,0x00000000)
Czy ktoś mógłby poradzić gdzie szuka się odpowiedzi na powyźy błąd?
0X00000007B (0XF894C640,0XC0000034,0x00000000,0x00000000)
Czy ktoś mógłby poradzić gdzie szuka się odpowiedzi na powyźy błąd?
Co do zasilacza i obudowy to:
Chieftec TX–10–BD z zasilaczem 360W (firmowy).
Moźe pamiątki coś sie gryzą z płytą główną?
Chieftec TX–10–BD z zasilaczem 360W (firmowy).
Moźe pamiątki coś sie gryzą z płytą główną?
Jak masz zasilacz ? Powinien miec przynajmniej 350W. Czesto przyczyna naglego resetowania sie kompa jest wlasnie zasilacz. Jesli to mozliwe pozycz zasilacz od kogos i podmien go. Wtedy sie przekonasz. Piszesz ze nie pojawia sie zupelnie nic wiec to calkiem mozliwe ze jest to wina zasilacza.
Powodzenia ;)
Powodzenia ;)
Szczęściarz :D :wink:
MarcinX:Instalowanie wszystkich łat to morderstwo dla kompa.
Ja mam wszystkie, oprócz updatów messengera i wmm; i moj komp nie narzeka... :P
Skoro przeczytałeś wszystkie posty na ten temat,to chyba wiesz źe podstawową sprawą jest sprawdzenie w podglądzie zdarzeń raportu błędu.
Cięźko tu o jasnowidza :wink: .
Poza tym to "Mam wszystkie łatki dostępne pod Microsoft update." .
Instalowanie wszystkich łat to morderstwo dla kompa.
Cięźko tu o jasnowidza :wink: .
Poza tym to "Mam wszystkie łatki dostępne pod Microsoft update." .
Instalowanie wszystkich łat to morderstwo dla kompa.
Strona 1 / 1