Restart albo zwis ? Co jest grane ?
Mam problem i od dluzszego czsu nie moge znalezc rozwiazania.
Moj komputer to
ECS K7VTA 3 PCB 3.1a (wersja biosa: 3.0b 04/22/02 )
512 DDR SDRAM (2 plytki po 256 PC 3200 Micron i PC 2100 Eliksir)
AMD Athlon 1.7 Xp+ (palomino)
GeForce 4 mx 440 (Gainward)
Zasilacz codegen 300 W
System Windows Xp prof. 5.1 kompilacja 2600
Czysty bez servicepacków i latek.
To chyba na tyle z waźnych rzeczy.
Problem jest taki źe komputer często mi sie restartuje albo zawiesza.Nie ma w tym regularności,
zdarza sie to losowo niezaleźnie od tego co robie na komputerze.Sprawdzilem programem on–line mks i nie ma wirusów.W uslugach RPC ustawione mam wszedzie nie podejmuj zadnej akcji.PROSZĘ O POMOC.Z GÓRY DZIĘKUJE !!! W razie potrzebynych dodatkowych informacji prosze pisac.
Moj komputer to
ECS K7VTA 3 PCB 3.1a (wersja biosa: 3.0b 04/22/02 )
512 DDR SDRAM (2 plytki po 256 PC 3200 Micron i PC 2100 Eliksir)
AMD Athlon 1.7 Xp+ (palomino)
GeForce 4 mx 440 (Gainward)
Zasilacz codegen 300 W
System Windows Xp prof. 5.1 kompilacja 2600
Czysty bez servicepacków i latek.
To chyba na tyle z waźnych rzeczy.
Problem jest taki źe komputer często mi sie restartuje albo zawiesza.Nie ma w tym regularności,
zdarza sie to losowo niezaleźnie od tego co robie na komputerze.Sprawdzilem programem on–line mks i nie ma wirusów.W uslugach RPC ustawione mam wszedzie nie podejmuj zadnej akcji.PROSZĘ O POMOC.Z GÓRY DZIĘKUJE !!! W razie potrzebynych dodatkowych informacji prosze pisac.
Odpowiedzi: 6
O pierwszym i ostatnim na pewno jest w archiwum – wstaw te numery w pole "szukaj" i poczytaj – będą tam teź linki do MS KB – skorzystaj z nich by i o reszcie coś znaleźć.
Znalazłam kartke z zapisanym kodem z ostatniego "blue screena"
0x0000007B
0xF894D640
0xC000034
0x0000000
potem juz same zera byly tak ja wyzej.
0x0000007B
0xF894D640
0xC000034
0x0000000
potem juz same zera byly tak ja wyzej.
A czy podgląd zdarzeń zawiera sygnaturę błędu?
Tzn jest taki problem ze nie pojawia mi sie zaden "blue screen" ani windows nie pokazuje mi zadnej informacji na temat bledu po prostu albo jest zwis i to co widze na ekranie staje i nic nie mozna zrobic albo jest restart a po restarcie windows sie uruchamia na nowo (bez scandiska) i nie wyskakuj "System windows odzyskał sprawnosc po bledzie.Zostal utworzony raport tego bledu".Musze jednak poczekac bo wczesniej (przed ostatnim formatem) mi sie ze 3 razy "blue screen" pojawil ale
nie zapisalem kodu.Jak tylko bedzie mozliwosc to spisze i podam.
nie zapisalem kodu.Jak tylko bedzie mozliwosc to spisze i podam.
No przydałby się kod błędu, który pojawia się na BSOD'ie (niebieskim ekranie). Właczyć to moźna w system – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie (o ile mnie pamięć nie myli). Kod błędu będzie w formie: 0x0000f8. Napisz go tutaj.
Strona 1 / 1