Resety systemu (karta zintegrowana i głośniki 5.1)
DO WSZYSTKICH INTERNAUTÓW MAM PROBLEM
A MIANOWICIE PROBLEM Z DZWIĘKIEM W KOMPUTERZE
KUPIŁEM NIEDAWNO NOWY KOMPUTER ZE ZINTEGROWANĄ KARTĄ DZWIĘKOWĄ AC 97 I KUPIŁEM GŁOŚNIKI 5.1 FIRMY MEDION
PO WŁĄCZENIU NIEKTÓRYCH GIER I FILMÓW ORAZ TELEDYSKÓW
KOMPUTER SIĘ RESTARTUJE PO PONOWNYM URUCHOMIENIU SIĘ
WINDOWSA xp pro I ZMIENIENIU GŁOŚNIKÓW Z 5.1 NA 4.1 JEST WSZYSTKO OK TYLKO NIE MA TEGO EFEKTY CO W 5.1
PROSZĘ O POMOC.
Z powaźaniem
Krzychumag.
KUPIŁEM NIEDAWNO NOWY KOMPUTER ZE ZINTEGROWANĄ KARTĄ DZWIĘKOWĄ AC 97 I KUPIŁEM GŁOŚNIKI 5.1 FIRMY MEDION
WINDOWSA xp pro I ZMIENIENIU GŁOŚNIKÓW Z 5.1 NA 4.1 JEST WSZYSTKO OK TYLKO NIE MA TEGO EFEKTY CO W 5.1
PROSZĘ O POMOC.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Odpowiedzi: 9
Koledzy mam ten sam problem co na poczatku tematu. resetuje mi sie komp pry dzwieku 5.1 (gry, filmy, klipy, czasem nawet przy dzwieku dostepnosci osoby na gg) co mam zrobic bo nawet sterowniki ze strony producenta nie pomagaja :( moja plyta to FOXCONN 600A01 series
prosze o pomoc bo te resety sa strasznie denerwujace a przeciez 4.1 i mniej to nie to samo co 5.1
prosze o pomoc bo te resety sa strasznie denerwujace a przeciez 4.1 i mniej to nie to samo co 5.1
Tu: http://europe.giga–byte.com/MotherBoard/FileList/Driver/driver_audio_via_win2003.exe są najnowsze sterowniki.
Szanowni internauci na samym początku mam gorącą prośbę a mianawicie mam płytę główną Gigabyte 8VM533M–RZ (–C) i nie bardzo wiem jakie sterowniki do zintegrowanej karty dzwiękowej Via AC97.Prosiłbym bardzo o pomoc w rozwiązaniu oraz w napisaniu gdzie mogę ściągnąć najnowsze sterowniki do tej karty w internecie.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.
No czy tu chodzi o sterowniki to niewiem.. Mi czesto wyskakuje BSOD z fat.sys , oraz fat32.sys , nvidia.sys . Sterowniki mam najnowsze ale czamu to wyskakuje to niewiem.. Warto jednak przeinstalowac sterowniki moze cos pomoze. Powodzenia :D
krzychumag:Szanowni internauci zastosowałem się co do wskazówki Ukey i rzeczywiście pojawił się komunikat o błędzie :
STOP : 0x0000007E (0xC0000005,0xF9652C3F,0xBA7FAA44,0xBA7FA740) VIAUDIOS.SYS – ADDRESS F9652C3F base at F964A000,DATESTAMP 4029C2F1.Mam tu w tym miejscu gorącą prośbę do internautów a mianowicie o opisanie mi jak z tym błędem sobie poradzić,oczywiście poszukam to w google.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Sugerowałbym uaktualnienie/przeinstalowanie sterowników do kary dźwiękowej – wskazuje na to podany przez system plik VIAUDIOS.SYS. Sterowniki najnowsze z reguły moźna znaleźć na stronie producenta. Po nazwię zgaduję, źe jest to karta muzyczna zintegrowana z płytą główną (jeźeli się mylę to sprostuj), więc zasadnym byłoby udanie się na stronę producenta płyty głównej i tam odszukanie swojego modelu płyty głównej i pobranie najnowszych sterowników.
Szanowni internauci zastosowałem się co do wskazówki Ukey i rzeczywiście pojawił się komunikat o błędzie :
STOP : 0x0000007E (0xC0000005,0xF9652C3F,0xBA7FAA44,0xBA7FA740) VIAUDIOS.SYS – ADDRESS F9652C3F base at F964A000,DATESTAMP 4029C2F1.Mam tu w tym miejscu gorącą prośbę do internautów a mianowicie o opisanie mi jak z tym błędem sobie poradzić,oczywiście poszukam to w google.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Z powaźaniem
Krzychumag.
Przepraszam Cię Bobi za pisownie oraz nazewnictwo tematów poniewaź to mój kolega wysłał tego posta w moim imieniu – jeszcze raz przepraszam. BLOCKED SCRIPT emoticon(':oops:').
krzychumag:DO WSZYSTKICH INTERNAUTÓW MAM PROBLEM
PROSZĘ O POMOC.
Z powaźaniem
Krzychumag.
No wiec pier wymus BSOD'a (moj komputer –>prawym–>wlasciwosci–>zaawansowane–>uruchamianie i odzyskiwanie–>ustawienia–>i tu "odptaszyc" automatycznie uruchom ponownie). Po tej czynnosci powinien pojawic sie niebieski ekran. Tam zapewne bedzie jakis kod 0x0000000xxxxx i wklepac to do google. I sprawdzic co on oznacza. Ale sadze ze sterowniki sa zle albo nieodpowiednio skonfigurowane i dlatego takie cos sie dzieje. No nic Zrob to co napisalem
Wyłącz Caps Locka bo pisanie duzymi literami oznacza krzyk.
Poza tym z działem teź troche nie utrafiłeś, temat leci do sprzętu.
Ostatnia kwestia to nazewnictwo tematów, staraj się tytułować je w sposób który chociaź w jakimś stopniu obrazuje treść posta.
Tego zaraz wyedytuje.
Update: Zrobione
Poza tym z działem teź troche nie utrafiłeś, temat leci do sprzętu.
Ostatnia kwestia to nazewnictwo tematów, staraj się tytułować je w sposób który chociaź w jakimś stopniu obrazuje treść posta.
Tego zaraz wyedytuje.
Update: Zrobione
Strona 1 / 1