Resety kompa–być moźe to NVIDIA...

Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu mam problem z resetami kompa. Pojawiają się zawsze przy próbie otwarcia filmu.
Sprawdziłem pamięć MemTestem i po 10 godzinach miałem 0 błędów.
Postępując zgodnie z przyklejonym tematem skorzystałem z Debugger'a, ktory wskazał na jeden z plików sterowników NVIDIA (jakiś DLL). Dodam jeszcze, źe moja karta to NVIDIA GeForce4 Ti 4200.
Na innym forum ktoś mi podpowiedział, źe zainstalowanie nowej wersji sterowników moźe pomóc. Wyrzuciłem stare i wyczyściłem Driver Cleanerem. Ściągnąłem najnowszą wersję z oficjalnej strony NVIDIA, ale niestety błąd wciąź jest...
Dodam jeszcze, źe sprawdzałem juź kilkoma skanerami antywirusowymi i uźywam AdAware Personal SE, więc raczej nie złapałem źadnego syfa.
Teraz sprawa wygląda tak, źe bez sterowników NVIDIA wszystko działa. Filmy się uruchamiają, wszystko fajnie. Jak tylko zainstaluję sterowniki karty, to problem wraca.
Czy moźecie mi coś jeszcze podpowiedzieć?
Czy wrzucić tu raport z Debuggera? (bo przy tych nowych sterownikach raport jest juź inny i nie potrafię z niego nic więcej odczytać...)

Odpowiedzi: 3

Do Ad2
Komputer :arrow: czujnik
Seeker
Dodano
22.10.2005 22:41:01
ad. 1)
Zainstalowałem ponownie sterowniki, źeby zobaczyć co mi wyświetli BSOD i... jak na złość wszystko teraz działa.
Trzy razy wcześniej instalowałem i odinstalowywałem bez efektu, a teraz proszę. To chyba jak z bólem zęba – u dentysty zaraz mija... ;–)

ad. 2)
Zainstalowałem Everesta, ale on wyświetla bardzo duźo danych. W którym miejscu znajdę te napięcia o których pisałeś?
Wolałbym, źeby ktoś na nie rzucił okiem, bo coś mi ten problem za łatwo zniknął...
Enabram
Dodano
22.10.2005 22:24:26
1. Wymuszenie BSODA, faq przyklejony w dziale "Windows XP".
2. Napięcia podaj, program Everest uźyj.
spiderko
Dodano
22.10.2005 21:44:41
Enabram
Dodano:
22.10.2005 21:21:44
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1