resetujacy sie komputer i niebieski ekran

mam wielki problem bo nie wiem co sie dzieje z moim kompem poniewaz od dluzszego czasu komp mi sie resetowal sam z siebie bez zadnego ostrzezenai. wymienilem plyte glowna bo myslalem ze to przez to i wylaczyem we wlasciwosciach mojego komputera opcje uruchamiania sie ponownie w razie awarii systemu. to w tej chwili pokazujemi sie niebieski ekraz z komunikatem mowiacym o "ZRZUCIE PAMIECI FIZYCZNEJ NA DYSK" i tak jest do puki go nie zresetuje. po resetowaniu laduje sie bez problemu. prosze o pomoc.
pozdrawiam

Odpowiedzi: 12

Zastosuj sie do tego
SDM
Dodano
15.03.2006 15:53:04
leho_13 ma racje

mi teź padł nowo kupiony RAM i miałem same zwiechy BSODy i tak dalej
zawiozłem kompa do serwisu i bach ..
pamięć u nich kupona miała ponad 400 błędów (512 DDR firmy GooDRAM :))

Tagźe sugeruje uźycie MemGolda z płyty Emergency Boot CD http://ebcd.pcministry.com/ lub http://www.ultimatebootcd.com/download.html
pigers
Dodano
15.03.2006 11:37:05
mi się zdaje źe powinieneś zmenić ram jak mi się pokazywał niebieski ekran to pisało źe procesor się spali jak to oleje czy coś takiego a ja wyczyściłem proca i no problem a ram mi się spalił jak sprawdzałem w memteście ram i wysypało mi błędy potem było ich więcej a jak przełoźyłem ram do innego slotu to się spalił czyli poszedł dym. i sys nie wstanął kupiłem nowy ram i chodzi jak ta lala bo jeśli sypie źe przerzuca na dysk to jakby mu ramu brakowało.
leho_13
Dodano
14.03.2006 22:37:01
moze to jakies niezgodnosci sprzetowe? nie wiem co mam robic?
adasio85
Dodano
13.03.2006 23:13:46
moze to jakies niezgodnosci sprzetowe? nie wiem co mam robic?
adasio85
Dodano
13.03.2006 23:13:46
ogolnei to mowi o awarii systemu i ze zostanie on zamkniety zeby nie skopsac komputera i jeszce takie tam odministracyjne zeczy mowi ze esli ten komunikat bedzie sei powtarzal to zeby skontaktowac sie z administratorem systemu.
adasio85
Dodano
13.03.2006 23:10:50
adasio85:
pokazujemi sie niebieski ekraz z komunikatem mowiacym o "ZRZUCIE PAMIECI FIZYCZNEJ NA DYSK"
Komunikat mowi tylko tyle, czy moze gada o czyms jeszcze ? Ponadto jesli nastepuje zrzut, mozna go odczytac przy pomocy odpowiedniego narzedzia. Znajdziesz go w jednym z przyklejonych tu tematow – autor gusioo.
EL NINO
Dodano
13.03.2006 22:33:30
zrobilem reinstalke takze system jest na nowo przeinstalowany i juz po tym komputer zaczal mi sie sypac. ale nawet na starej plycie dzialo mi sie to samo. nie wiem co jest zrobilem test ramu programem MEMTEST i za pierwszym razem cos wykrylo natomiast juz za drugim razem kiedy zrobilem ten sam test to nic mi nie wykrylo.
adasio85
Dodano
13.03.2006 09:15:13
zrobilem reinstalke takze system jest na nowo przeinstalowany i juz po tym komputer zaczal mi sie sypac. ale nawet na starej plycie dzialo mi sie to samo. nie wiem co jest zrobilem test ramu programem MEMTEST i za pierwszym razem cos wykrylo natomiast juz za drugim razem kiedy zrobilem ten sam test to nic mi nie wykrylo.
adasio85
Dodano
13.03.2006 09:15:13
Zaraz, chyba czegoś nie zrozumiałem. zmieniłeś płytę główną i próbujesz uruchomić winde, która była zainstalowana na starej płycie ? Jeśli tak to nic dziwnego, ze system sie sypie.
kierofca
Dodano
13.03.2006 07:33:22
plyte wymienilem na asus k7n8x–xe a mailem soltek sl–75drv5. przypuszczam ze to wina ramu bo zaczalem robic test i znalazl mi jakis blad
a na ekranie nie ma kodu bledu.
pisze cos o awarii systemu i ze pamiec fizyczna bedzie zrzucona na dysk i jak sie to bedzie powtarzac to skontaktowac sie z administratorem.
adasio85
Dodano
12.03.2006 18:03:58
Wymieniłeś płytę główną :?: :?: :?:
Mam nadzieję, źe na taką samą :?:

A co na tym ekranie jest napisane :?: kod błędu :?: przypuszczalna przyczyna :?: itd.itp.
kierofca
Dodano
12.03.2006 11:21:30
adasio85
Dodano:
12.03.2006 11:07:20
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1