resetowanie sie windowsa xp
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x00000019 (0x00000020, 0x86651860, 0x86651908, 0x0a150005). A dump was saved in: C:\WINDOWS\Minidump\Mini051406-01.dmp.Taki oto komunikat znalazlem po kolejnym resecie kompa.Blad ten odnalazlem sledzac wskazowki na stronie glownej,ale niestety nie mam pojecia co dalej z tym zrobic bo w przykladach tego bledu nie ma.Z gory dzieki za pomoc.
Odpowiedzi: 1
BAD_POOL_HEADER, w konsekwencji zestaw od MS do lektury: http://search.msdn.microsoft.com/search/default.aspx?siteId=0&tab=0&query=0x00000019 ,a i w googlach da isę coś wypatrzeć.
Tyle,ze już samodzielnie, bo w Twoim poscie jest zero informacji - mozna mniemać, że to windows XP w wersji anglojęzycznej i ....tyle.
Przyklejony,w tym dziale, temat o tytule "boot.ini...." zawiera wskazówki jak użyć debugera, by zinterpretować to co w pliku *.dmp zostało zapisane.
Strona 1 / 1
Wszystko pieknie,ale tam jest po angielsku,a tego jezyka nie kumam za dobrze.Co do windowsa to masz racje jest po angielsku.Wracajac do linka ktory podales jest tam opisanie do windowsa 2000.W googlach nic wiecej nie znalazlem poza tym co jest opisane na stronie glownej.
Mysle,ze to bardzo wam pomoze,a mianowicie komputer resetuje sie podczas ogladania filmow i to juz po paru minutach.
Rebe wspomnial o przyklejonym w tym dziale temacie. Znajdziesz w nim linka do narzedzia "czytajacego" zawartosc Twojego pliku Mini051406-01.dmp - uzyj go. <br />Wskazowka od M$, pomimo tego ze tyczy w2k, z pewnoscia moze prowadzic do rozwiazania. "Gada" o sprzecie, ktory moze byc niekompatybilnym z XPkiem. Wskazuje liste HCL (liste sprzetu) do przejrzenia, lub sterowniki do tego sprzetu. U Ciebie moze to byc np. sterownik grafiki lub dzwieku, a nie pominalbym jednak samego sprzetu zaladowanego w kompie.
<P>Sciagnalem program,zdebugowalem i o to wynik probably caused by:nv4-mini.sys (nv4- mini+542f7).Moze teraz da sie cos bardziej wyjasnic.W kazdym badz razie w opisie jest,ze wynik bedzie na czerwono,a tu takiego nic nie ma.</P> <P> </P>
Jeżlei pliku się trzymać to - sterownik grafiki do zmiany. Nie wiem starszy czy nowszy, ale od tego zacząć powinieneś.
Rebe zainstalowalem najnowsze sterowniki i nadal nie ma efektu.W kazdym badz razie mialem 3 resety wczoraj i oto drugi wynik Probably caused by : watchdog.sys ( watchdog+a67 )
<DIV>Podaj pełną specyfikację sprzetu oraz informacje o tym na jakim poziomie jest zaktualizowany systme, bo tak to mozemy jeszcze długo szukać.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV> </DIV> <DIV>PS.</DIV> <DIV>Najnowsze sterowniki - nic to nie mówi, bez danych o karcie.</DIV>
AMD athlon 64 procesor 3000+.1.00 GB RAM.Windows xp sp2 version 2002.oczywiscie oryginalny.karta graficzna nvidia geforce 6200 turbo cache.A to trzeci wynik Probably caused by : NDIS.sys ( NDIS+6bd8 )
<DIV>Nie oryginalność mi chodziło, a o stan poprawek - po SP2 było ich juz parędziesiąt.</DIV> <DIV>Karta jest na tyle "stara"</DIV> <DIV>e mozna pokusić się jednak o sprawdzenie kilku innych wersji sterowników. Co do ostatniego błedu to popatrz tu: <A href="http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q266403">http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q266403</A> e ot w2k nie ma większego znaczenia.</DIV> <DIV>Po sieci chodzą sugestie dotyczące Norton AV związanego z plikiem, ale to tylko kierunek.</DIV> <DIV>Nie mozan bowiem wykluc</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>e jednak zestawz A64 + system 32 bit nie od końca się sprawdza.</DIV> <DIV>Do tego dochodzą sprawy związanre ze standardem - zasilanie ( napięcia ), które równiez mogą prowadzić do problemów z błędami systemu.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Jeszcze jedno - co jest w logach systemu - jaie błedy ?</DIV>
<FONT size=3> <P>0x1000007e (0xc0000005, 0x805437be, 0xf7a9b868, 0xf7a9b564) to jest w logach systemu.Zanim kupilem org win xp bylo ok.problemy zaczely sie od kilku dni.Nie wiem czy uploady,a poprawki to tosamo,ale jak nie to ja nic nie sciagalem.Co wazne przy instalacji sterownikow system nie daje loga windowsa i pyta czy mimo to chce zainstalowac.Ja sie zgadzam na instalacje.</P></FONT>
<DIV><A href="http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/DevTest_g/hh/DevTest_g/t05_bugs_60_c5c2fde1-8dc2-424b-b175-ad150fd9bf27.xml.asp">http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/DevTest_g/hh/DevTest_g/t05_bugs_60_c5c2fde1-8dc2-424b-b175-ad150fd9bf27.xml.asp</A> - sugeruje również sprawdzenie BIOS-u.</DIV> <DIV>Uploady może to i to samo - w wierszu polecenia wpisz "systeminfo" - pokaże isę slista poprwaek - powinno ich być parędziesiąt - jeżlei nie ma to połącz isę ze stroną windows update i zaktualizuj system.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Brak certyfikacji sterowników nie jest wielką sprawą i w 99 wypadkach na 100 nie ma ona znaczenia.</DIV>
Mam 90 uploadow.Te faqi sa po angielsku,wiec raczej one mi nie pomoga.Zastanawiam sie nad zapuszczeniem windowsa i naprawa systemu,choc nie wiem czy to jest jakies rozwiazanie.
Zanim zabralem sie do naprawy systemu zainstalowalem jeszcze jakies sterowniki i zaczalem ogladac film.Dziala jak nalezy.Mysle,ze sprawa sie rozwiazala,ale czy na dlugo tego nie wiem.Z naprawa systemu sie wstrzymam.Dzieki za wszystkie rady i podpowiedzi,gdyby nie one to raczej bym nie poszalal.