Resetowanie sie komputera !!! POMOCY
Witam. opisze wszystsko po kolei. A wiec posiadam taki sprzet. AMD Duron 800, Prolink Ge force 4 Ti 4200 64 MB, płyta główna Shuttle AK12, RAM: 2 x 256, 1 x 128 DDR, dysk: ST3802110A i mam nastepujacy problem. Gdy wlaczm gre Call of Duty 2 (org) ladujemi mape i zaraz po tym resetuje mi komputer. Sprawdzałem zasilacz, to samo, zmieniałem sterowniki, nic nie dało. Formatowałem dysk, skanowałem w poszukiwaniu smieci, nic nie znalazło i ciagle resety. Wlaczam byle jaka aplikacje w 3d i reset. Mam ten problem od 5 dni, wczesniej wszystko ladnie chodziło bez problemow. Mam moze ktos jaki pomysł co sie stało? Czy padła mi karta??Prosze o pomoc
Odpowiedzi: 12
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29033
@damiancore – mogłbys mi podac namiary na ten temat bo nie moge znalezc. z gory dzieki.
Wskazuje to na problem z driverami.
Moźesz uźyć windbg – temat przyklejony, autor gusioo.
Moźesz sie zainteresowac systemowym poleceniem verifier, albo sięgnąć po wiecej informacji do archiwum.
Moźesz uźyć windbg – temat przyklejony, autor gusioo.
Moźesz sie zainteresowac systemowym poleceniem verifier, albo sięgnąć po wiecej informacji do archiwum.
Magic1982:krzysiekp:JAK TY CHCESZ GRAĆ NA TAKIM PROCKU ?!! i masz za mało pamięci przy karcie graficznej.
przyczyną moźe być przeciąźenie kompa po prostu ci nie wyrabia i źeby zapobiec spaleniu ci się restartuje (chyba źe te temp. są w pracy takie to nie wiem)
Tylko ze na tym sprzecie grałem 6 miesiecy i problemow nie było i gra chodziła na ustawieniach 1024x768, medium i miałem ponad 50 fps wiec mi nie pisz takich rzeczy.
coś mi się nie wydaje źebyś miał 50fps ale to szczegół niźej masz wymagania ze strony gry–online
Rozsądne wymagania sprzętowe:
Pentium 4 2.2 GHz, 512 MB RAM, karta grafiki 128MB (GeForce 4 lub lepsza), 4 GB HDD, Windows 2000/XP.
(wiem źe to offtopic)
damiancore:Magic1982, to podaj nam te cyferki z ekranu, albo poszukaj samemu.
Oto te cyferki:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
STOP:0x0000000A (0xFEEFCFFC, 0x0000000FF,0x00000000,0x804DBF08)
krzysiekp:JAK TY CHCESZ GRAĆ NA TAKIM PROCKU ?!! i masz za mało pamięci przy karcie graficznej.
przyczyną moźe być przeciąźenie kompa po prostu ci nie wyrabia i źeby zapobiec spaleniu ci się restartuje (chyba źe te temp. są w pracy takie to nie wiem)
Tylko ze na tym sprzecie grałem 6 miesiecy i problemow nie było i gra chodziła na ustawieniach 1024x768, medium i miałem ponad 50 fps wiec mi nie pisz takich rzeczy.
Magic1982:Witam. opisze wszystsko po kolei. A wiec posiadam taki sprzet. AMD Duron 800, Prolink Ge force 4 Ti 4200 64 MB, płyta główna Shuttle AK12, RAM: 2 x 256, 1 x 128 DDR, dysk: ST3802110A i mam nastepujacy problem. Gdy wlaczm gre Call of Duty 2 (org) ladujemi mape i zaraz po tym resetuje mi komputer. Sprawdzałem zasilacz, to samo, zmieniałem sterowniki, nic nie dało. Formatowałem dysk, skanowałem w poszukiwaniu smieci, nic nie znalazło i ciagle resety. Wlaczam byle jaka aplikacje w 3d i reset. Mam ten problem od 5 dni, wczesniej wszystko ladnie chodziło bez problemow. Mam moze ktos jaki pomysł co sie stało? Czy padła mi karta??Prosze o pomoc
JAK TY CHCESZ GRAĆ NA TAKIM PROCKU ?!! i masz za mało pamięci przy karcie graficznej.
Magic1982, to podaj nam te cyferki z ekranu, albo poszukaj samemu.
Spoko ja mialem tez problem z tym niebieskim ekranem i tymi samymi literkami http://www.suchy.dj.pl/images/komp.JPG i wiem ze to nic fajnego. Klopot lezy w BIOSie nalezy go zresetowac zworka albo wyjac baterie i odczekac chwilke. Mi to pomoglo i mam nadzieje ze tobie tez pomoze.
pozdro
pozdro
Temperatury sparawdzone programem Everest Ultimate Edition 2006:
Napiecie rdzenia procesora:1.6
Procsor:6.0
Temperatura dusku:37
Temperatura procesora: 44
Temperatura płyty głownjej: 43
Wiatraczki mam przeczyszczone, zero kurzu. A i jeszcze wyskakuje mi niebeski ekran i jest napisane ZRZUT PAMIECI FIZYCZNEJ :(
Napiecie rdzenia procesora:1.6
Procsor:6.0
Temperatura dusku:37
Temperatura procesora: 44
Temperatura płyty głownjej: 43
Wiatraczki mam przeczyszczone, zero kurzu. A i jeszcze wyskakuje mi niebeski ekran i jest napisane ZRZUT PAMIECI FIZYCZNEJ :(
Co musisz zrobic:
– napisz jakie masz temperatury na kazdym podzespole
– napiecia na kazdym podzespole
Najlepiej uzyc do sprawdzenia temperatur i napiec programu Everest.
A moze ci sie resetuje komp poniewaz masz zawalone kurzem radiatory, albo nie chodzi ci wiatrak na procku. Sprawdz czy kreci sie wiatrak na procku, jezeli tak to przedmuchaj najlepiej sprezonym powietrzem radiator. Lepiej zeby to byla tylko wina kurzu. :)
pozdro
– napisz jakie masz temperatury na kazdym podzespole
– napiecia na kazdym podzespole
Najlepiej uzyc do sprawdzenia temperatur i napiec programu Everest.
A moze ci sie resetuje komp poniewaz masz zawalone kurzem radiatory, albo nie chodzi ci wiatrak na procku. Sprawdz czy kreci sie wiatrak na procku, jezeli tak to przedmuchaj najlepiej sprezonym powietrzem radiator. Lepiej zeby to byla tylko wina kurzu. :)
pozdro
Podaj nam temperatury podzespołów komputera.
O wywoływaniu BSOD'a poczytasz w archiwum, którego wyniki, nam wklej, badź solucji poszukaj sam.
O wywoływaniu BSOD'a poczytasz w archiwum, którego wyniki, nam wklej, badź solucji poszukaj sam.
Strona 1 / 1