Resetowanie sie kompa przy prubie sciagniecia czegos z www

Witam
Mam taki problem, jak cos prubuje sciagnac z neta to mi si resetuje komp :/ . Znajomy powiedzial, ze to pewnie wirus "Blaster". Napisal tez, zebym sciagnal z netu latke na tego wirusa. Ja znalazlem na tej stronie 3 link od góry, on mi na maila wyslal i nic nie dalo po zainstalowaniu, dalej sie restartuje komp jak klikam na link jakiegos pliku do sciagniecia na stronie www .
Licze na wasza pomoc !!!
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 13

Bsoda sie jakos nie dalo wywolac :(
(po odznaczeniu ptaszka "uruchom ponownie komputer", a nastepnie próbie sciagniecia pliku z serwera komputer i tak sie uruchomil ponownie).

Tutaj jest screen, ostrzezenia z Podgladu Zdarzen – co o tym sadzicie ??

Jutro skontaktuje sie jeszcze z dostawca netu, w sprawie tego modemu.
Skuzik
Dodano
25.10.2004 01:24:37
Tak sobie czytam te gdybacie i dochodze do wniosku źe z taką porcją info to co najwyźej moźna sobie powróźyć.

Co do tej pory zrobiłeś ?

Wymusiłeś BSOD,
Sprawdzałeś Podgląd zdarzeń,
Vectra, Webstar ?
Co tam po skanach AV słychować,
Provider podał jakieś info ?
McScr@by
Dodano
25.10.2004 00:08:15
Aby wykluczyć błąd systemowy/przeglądarki,zainstaluj inną np. Operę.
MarcinX
Dodano
24.10.2004 22:47:19
a w/g mnie to blaster lub sasser odwiedź stronę symantec a później ściągnij AVPersonal
tomek07
Dodano
24.10.2004 22:37:25
To teraz z czystym sumieniem mogę napisąć, źe i ewentualność wskazana poprzednio jest moźliwa – na to najprościej telefon do dostawcy .
Rebe
Dodano
24.10.2004 19:49:32
Hmm, ok :)
Więc tak, miałem dwa kompy. Neta na początku miałem na gorszym, w którym był win98SE. Wszystko było bezproblemowo. Przed wczoraj komp padł i wziełem ten lepszy do neta :), w lepszym ma XP pro.
I od początku, jak chciałem coś zassać ze stron www się restartował :( . I to chyba wszystko :).
Skuzik
Dodano
24.10.2004 19:38:26
Skuzik:
Hmmmm...., moze i masz racje :)
Moj modem to ''Nemo''

Nie zrozumiałeś mnie.
To czy mam rację jest w tej sprawie kompletnie nieistotne.
Waźne jest to, źe Ty nie podąłeś źadnych informacji, które w jakiś spośób mogłyby pomóc w trafieniu na rozwiązanie.
Domyslamy się, źe ma XP – bo w tym dziale temat się znalazł – i na dobroą sprawę to wszystko.
Nie podąłeś czy tak jest "od nowego" czy zrobiło się przy jakiejś okazji, a jeźlei tak to jakiej itp.
I tylko o to chodziło, gdy wskazywałem na przykład ze sprzętem, bo prawdopodobieństwo, źe to kwestia czy łedu w systemie czy robaka jest co najmniej takie samo.
Rebe
Dodano
24.10.2004 19:23:14
Hmmmm...., moze i masz racje :)
Moj modem to ''Nemo''
Skuzik
Dodano
24.10.2004 19:19:03
Klasyczny przykład jak brak informacji moźe dać pole dla óźnych interpretacji:
Windows 9x/ME – zero problemów z "biegasniem " po sieci
Windows XP – objawy identyczne jak opisane w poscie otwierającym.
Rzecz dzieje się w sieci Vectra – tvk – modem to jaki webstar i ....... to jest wada modemu.
Nie twierdzę, źe i w tym wypadku tak jest, ale poddaję takąm oźłiwość pod rozwagę – provider wiedziął o problemie i wymieniał modemy od ręki na inny egzemplarz, bo nie bła to kwestia samego rodzaju sprźetu, ale konkretnej jego sztuki.
Rebe
Dodano
24.10.2004 19:06:18
Na początek zainstaluj antywira Pande Platinium7 + ad–aware 1.05,uaktualnij zrób porządny scan kompa.
Wgraj łaty krytyczne do systemu i napisz.

http://dobreprogramy.com/
http://www.microsoft.com/downloads/search.aspx?displaylang=pl
JNJN
Dodano
24.10.2004 17:52:46
Nie odlcza, tylko przy mojej prubie ciagniecia czegos sie restartuje :/
Skuzik
Dodano
24.10.2004 14:25:42
Skuzik:
Witam
Mam taki problem, jak cos prubuje sciagnac z neta to mi si resetuje komp :/ . Znajomy powiedzial, ze to pewnie wirus "Blaster". Napisal tez, zebym sciagnal z netu latke na tego wirusa. Ja znalazlem na tej stronie 3 link od góry, on mi na maila wyslal i nic nie dalo po zainstalowaniu, dalej sie restartuje komp jak klikam na link jakiegos pliku do sciagniecia na stronie www .

Restartuje sie po odliczeniu 60 sek. ??
Jesli tak to dzial bezpieczenstwo i temat Blastera/Sassera
Samo zainstalowanie łaty nic nie daje najpier trzeba sie pozbyc szkodnika

Jesli to nie te objawy to trzeba by wywolac BSOD–a
Jak?? Wszystko w archiwum
Bobi
Dodano
24.10.2004 14:01:37
Przeglądarka Explorer ?
Poinstaluj łaty z Win Update lub zainstaluj Service Packa.
Skanowałeś jakimś AV ?
Masz jakiś ?
W dziale bezpieczeństwo jest przyklejony temat o HiJack,zastosuj się do wskazówek.
MarcinX
Dodano
24.10.2004 14:01:19
Skuzik
Dodano:
24.10.2004 13:56:04
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1