reset ?!

Komp mi sie resetuje (Sam) co jakies 1H–1.30H nic nie robie na kompie a ten dalej ... gdy oglondam film to tez ...Kumple mi gadali ze to moze byc problem z
Karta graficzna
Procek
moze ktos wie co mam zrobic albo ktos mial taki sam problem.

Odpowiedzi: 16

Panowie nie bijcie sie ... mi juz komp działa dałem go do naprawy i wymienili kila czesci i jest ok :P
Wahoodra – oglondam sobie codziennie co piszecie
DRaGoN^
Dodano
28.06.2004 14:56:39
wujo:
kurde popieprzyło mi sie zasilanie to sie zgadza ale ma tylko 200watów

coś pokolorowałeś tą opowiastke :wink:

DRaGoN^ chyba przestał sie intersować topiciem :?
Wahoodra
Dodano
27.06.2004 17:39:13
Seeker:
wujo:
ja mam stary zasilacz 230v

Tak się przyglądam tej dyspucie ,źe aź obudowę zdjąłęm i muszę stwierdzić źe teź mam zasilacz 230V.
Popytałem tu i ówdzie wszystkich znajomych którzy mają komputery , i oni twierdzą źe mają takie same :shock: .
Doszedłem do wniosku źe wszyscy oprócz chyba uźytkowników w USA równieź mają takie zasilacze, więc wujo , co jest takiego w Twoim zasilaczu niezwykłego co pozwoliło Ci taki post wysmaźyć?

BTW DRaGoN^dopóki nie podasz bliźej konfiguracji , czy wgrane stery do MOBO, co instalowałeś ostatnio idt. to wszystko to gdybaniem będzie niczym więcej.

kurde popieprzyło mi sie zasilanie to sie zgadza ale ma tylko 200watów
wujo
Dodano
27.06.2004 17:20:07
Teź przyglądałem się tej dyskusji tak jak Seeker i myśle, źe trzeba zacząć działać a nie gdybać.

Podaj config, temperature CPU, HDD, MOBO, napięcia.
Czy występują jakieś błędy w podglądzie zdarzeń,
Czy odznaczone jest Uruchamianie i odzyswkiwanie – Automatycznie uruchom ponownie,
Taśmy, okablowanie PC, osadzenie RAM i jej sprawność, karty PCI sprawdzone,
Zaktualizowane drivery,
Ustawienia BIOS czy są ok.
McScr@by
Dodano
27.06.2004 16:51:15
wujo:
ja mam stary zasilacz 230v

Tak się przyglądam tej dyspucie ,źe aź obudowę zdjąłęm i muszę stwierdzić źe teź mam zasilacz 230V.
Popytałem tu i ówdzie wszystkich znajomych którzy mają komputery , i oni twierdzą źe mają takie same :shock: .
Doszedłem do wniosku źe wszyscy oprócz chyba uźytkowników w USA równieź mają takie zasilacze, więc wujo , co jest takiego w Twoim zasilaczu niezwykłego co pozwoliło Ci taki post wysmaźyć?

BTW DRaGoN^dopóki nie podasz bliźej konfiguracji , czy wgrane stery do MOBO, co instalowałeś ostatnio idt. to wszystko to gdybaniem będzie niczym więcej.
Seeker
Dodano
27.06.2004 16:37:26
wujo:
a no widzisz to masz pecha cos z tymi zasolaczami ja mam stary zasilacz 230v

:shock: wujo gdzie kupiłeś taki zasilacz? ja teź bym taki chciał :lol:

zanim zaczniesz kogoś krytykować to weź sie zastanów co piszesz albo zapytaj sie kogoś dorosłego o rade :]

jeśli juź miałby byc zasilacz to raczej jego niestabilność czyli kiepski producent niź zbyt mała moc, bo komp resetuje sie nawet kiedy nie obciąźa sie go ...
Wahoodra
Dodano
27.06.2004 16:26:45
A ja postawie, jak Pawek zresztą, na zasilacz potem postawiłbym na temperatury, a na końcu bym kompa wy.... czyścił z kurzu
Anonymous
Dodano
27.06.2004 14:49:38
A ja postawie, jak Pawek zresztą, na zasilacz potem postawiłbym na temperatury, a na końcu bym kompa wy.... czyścił z kurzu
Anonymous
Dodano
27.06.2004 14:49:38
a no widzisz to masz pecha cos z tymi zasolaczami ja mam stary zasilacz 230v i mam podłączone dwa dyski po 120g 2048ramu 2,2g procka i dwa cd romy i jeszcze duzo kart rozszezen i jakos mi chula ale zmiana by sie przydała bo niem mam do czego dusków dwoch przpiąć a sadze ze jak cos jeszcze przypne to sie zjara tak jak twoj i tak juz z niego smierdzi smalenizna :wink:
wujo
Dodano
27.06.2004 13:16:03
Masz jakieś problemy wujo :?: :? To prawda, spaliłem juź 2 zasilacze. Jednak nie ma to źadnego znaczenia w moim osądzie. I to, jak piszę, źe zasilacz, nie znaczy, źe ten jest kategorycznie zepsuty (bo skąd niby mam mieć pewność). Po prostu mam wraźenie, źe ma on za małą moc i to jest powodem restartów.

Nie pamiętam juź kiedy miałem ostatniego "reseta"... Chyba właśnie kiedy padał mi zasilacz, bo był za słaby, źeby pociągnąć nowy procesor, płytę główną, dysk i kartę graficzną.

Obecnie mam zwykłą 'no–name'ową' "trzysetkę".
Pawek
Dodano
27.06.2004 09:46:08
Pawek ty zawsze musisz zaczynac od zasilacza chyba miales jakies przygody z zasilczem a teraz kupiłeś jakiegoś kozaka i wszystko masz ok
a tak do tematu to powiedz przy czym ci najczesciej resetuje co robisz na kompie w tym momecie jak masz reseta
wujo
Dodano
27.06.2004 04:26:05
To moźe być w sumie prawie wszystko, ale moje podejrzenia padają na zasilacz... Od niego bym zaczął. Potem dopiero procesor lub karta graficzna...
Pawek
Dodano
27.06.2004 01:47:17
Zkładamy ze jest to xp skoro takie forum. Przegrzewanie jest raczej mało prawdopodobne skoro sprzet stoi nieuźywany a sie restnie. Moze masz jakiegoś trojana. Xp teź ma jedną dziurke ... istnieje taki programik smbdie który potrafi zbić kompa bez źadnej podpuchy... powiedz czy Ci kumple są z tego samego lana co Ty ? ;] moźe teź byc jakis konflikt ze sprzetem ale to mało prawdopodobne
Wahoodra
Dodano
27.06.2004 01:25:58
ja obstawiam przegrzewanie
Gagman
Dodano
23.06.2004 01:04:13
Tak ale moze okresl jaki masz OS ( windows) :?:
Ukey
Dodano
23.06.2004 00:32:12
Moze tu: