Reset kompa
Od jakiegoś czasu nękają mnie samowyzwalajace sie resety. Na początku przy pracy w Wordzie :? gdy wklejałem jakieś grafiki czy coś w tym stylu. Potem był moment stopu i nic sie nie działo ale od kilku dni znowu mu odbija i np przy otwieraniu Paint Shopa 9 a nawet gg :roll: . Wydaje mi sie źe moźe przez jakieś za duźe uźycie procka ale nie wiem jak to sprawdzić konkretnie i jak napraić. Lukałem w archiwum ale wole sie dopytać konkretów bo tam to 3 posty i koniec tematu.
Wesołych Świąt :!: :!: :!:
Wesołych Świąt :!: :!: :!:
Odpowiedzi: 10
Wiem źe tych postów troszke mam ale człowiek sie ciągle uczy :wink: Gdzieś juź dawno temu wyczytałem jak sie to robiło ale nie mogłem do tego dojśc aź w końcu zmieniłem widok na tradycyjny i były te narzędzia admin. w tym XP nie ma tego pod ręką :? Oblukałem System i zapodaje screena
Zygo, masz 6 i pol stowy postow i nie wiesz gdzie sie szuka odpowiedzi na pytanie ?
W panelu sterowania w narzedziach administracyjnych masz podglad zdarzen. Wchodzisz i szukasz bledu oznaczonego na czerwono a odpowiadajacego mniej wiecej czasowo takiemu restartowi. Klikasz i czytasz.
W panelu sterowania w narzedziach administracyjnych masz podglad zdarzen. Wchodzisz i szukasz bledu oznaczonego na czerwono a odpowiadajacego mniej wiecej czasowo takiemu restartowi. Klikasz i czytasz.
Zygo, masz 6 i pol stowy postow i nie wiesz gdzie sie szuka odpowiedzi na pytanie ?
Zygo.
Przejdz do Panel sterowania –> Narzędzia admin. –> Podgląd zdarzeń, w tym miejscu odszukaj błędy i zobacz czego dotyczą.
Przejdz do Panel sterowania –> Narzędzia admin. –> Podgląd zdarzeń, w tym miejscu odszukaj błędy i zobacz czego dotyczą.
EL NINO:Poza tym, jest rowniez cos takiego jak Podglad zdarzen. Tam system wypisuje co sie dzieje w systemie.
Moźesz mi to prosto i logicznie objaśnić co i jak.
Po co pokazywac ? Przepisz komunikat.Zygo:...jak mam wam pokazaś screen z BSOD...
Poza tym, jest rowniez cos takiego jak Podglad zdarzen. Tam system wypisuje co sie dzieje w systemie.
Syfy odpadają bo komp ma anty–vira. A jak mam wam pokazaś screen z BSOD bo chyba print screen nie działa wtedy.
1. czyli ukazanie sie pledu STOP tzw BSOD opis juz byl opisywany 1000 razy na tym forum
Co do 2 i 3 to juz niewiem. Moze masz syf w kompie moze pamieci padaja, moze proceosr sie przegrzewa a moze po prostu jakis wirus przeskanuj AV
Co do 2 i 3 to juz niewiem. Moze masz syf w kompie moze pamieci padaja, moze proceosr sie przegrzewa a moze po prostu jakis wirus przeskanuj AV
1) moźesz mi bliźej objaśnić o co chodzi w tym punkcie.
2) log z Hijacka zapodałem i był czysty, musze jeszcze coś zapodać :?:
3)z procesów to coś lekko ponad 10.000 brał EXPLORER.EXE i jeszcze jeden jakiś na S ale nie pamiętam :P
2) log z Hijacka zapodałem i był czysty, musze jeszcze coś zapodać :?:
3)z procesów to coś lekko ponad 10.000 brał EXPLORER.EXE i jeszcze jeden jakiś na S ale nie pamiętam :P
1. Wymuszenie BSOD–a
2. sprawdzenie logów
3. sprawdzenuie w managerze zadań co i ile czasu procesora i pamięci bierze.
A tematow z opisem jak to zrobić jest ........więcej niź kilka.
2. sprawdzenie logów
3. sprawdzenuie w managerze zadań co i ile czasu procesora i pamięci bierze.
A tematow z opisem jak to zrobić jest ........więcej niź kilka.