reset gier w xp po raz kolejny
Problem ten pojawia sie u mnie notorycznie, po kazdej reinstalce. Jeszcze nie znalazlem na niego recepty, ale od poczatku.
Po swiezutkiej instalacji windy robie kroczek po kroczku wszystko, co powinno sie zrobic, zeby bylo milo. Sterowniki Via, Detonatory, wreszcie – DX. koniec koncow daje to dokladnie nic, czyli – restart kazdej jednej gry, ktora z trybu 3d korzysta. Jedyny postep jaki zrobilem to [uwaga] nie resetuje sie, a jedynie zatrzymuje na bluescreenie of death. Mowi, ze wsszystko jest nie tak z nv4disp.dll.
Dawniej mialem problem z IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, ale teraz jest to. Probowalem wszstkiego, lacznie z instalacja starszych driverow, updatem biosu czy wyciagnieciem pamieci, dzwiekowki i sieciowki. Nic.
Moj zestawik to GF2 mx 400 64mb, abit kt7a, 512 ramu w dwoch kosciach, duron 800tka.
Klecze przed wami i blagam o jakies madre rozwiazanie.
Po swiezutkiej instalacji windy robie kroczek po kroczku wszystko, co powinno sie zrobic, zeby bylo milo. Sterowniki Via, Detonatory, wreszcie – DX. koniec koncow daje to dokladnie nic, czyli – restart kazdej jednej gry, ktora z trybu 3d korzysta. Jedyny postep jaki zrobilem to [uwaga] nie resetuje sie, a jedynie zatrzymuje na bluescreenie of death. Mowi, ze wsszystko jest nie tak z nv4disp.dll.
Dawniej mialem problem z IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, ale teraz jest to. Probowalem wszstkiego, lacznie z instalacja starszych driverow, updatem biosu czy wyciagnieciem pamieci, dzwiekowki i sieciowki. Nic.
Moj zestawik to GF2 mx 400 64mb, abit kt7a, 512 ramu w dwoch kosciach, duron 800tka.
Klecze przed wami i blagam o jakies madre rozwiazanie.
Odpowiedzi: 15
mam zainstalowany SP1
a wedlug mnie powinienes sprawdzic z sp1 moze zadziała w jakis tajemniczy sposocb :
Niestety to nie rozwiązuje mojego problemu,poniewąz ja mam ECS K7VTA3 + Athlona XP :(
Rozwiazalem problem, panowie specjalysci.
Okazalo sie, ze w zestawie Abit kt7a + Duron dziala TYLKO JEDEN [!] bios.
Chodzi o wersje ZT. Jezeli ktos kiedykolwiek bedzie mial ten problem – zdowngrade'ujcie sie [lub zupgrade'ujcie, zalezy od wersji] do wersji oznaczonej wlasnie tym symbolem.
Powodzenia!
Na koniec zacytuje moje ulubione haslo z Trona 2.0, wypowiadane przez Kernela [btw Kernel jest czytany jak Colonel]:
LONG LIVE DRIVE C:!!!!!!
Okazalo sie, ze w zestawie Abit kt7a + Duron dziala TYLKO JEDEN [!] bios.
Chodzi o wersje ZT. Jezeli ktos kiedykolwiek bedzie mial ten problem – zdowngrade'ujcie sie [lub zupgrade'ujcie, zalezy od wersji] do wersji oznaczonej wlasnie tym symbolem.
Powodzenia!
Na koniec zacytuje moje ulubione haslo z Trona 2.0, wypowiadane przez Kernela [btw Kernel jest czytany jak Colonel]:
LONG LIVE DRIVE C:!!!!!!
robert200: skoro bawilem sie juz w tak wyrafinowane sztuczki, jak upgrade biosu czy wyciaganie _wszystkiego_ z pci'ów, to sadzisz, ze zapomnialbym o sterownikach do vii? Give me a break.
Mam podobny problem z H4 Winds of War, gdy nacisne nową turę to mi się gra zamyka i wraca do Windows (z samym H4 nie mam problemów).W innych Windowsach wszystko jest ok. Pomoźe ktoś?
a zainstalowałeś ServicePack VIA, bo to płyta na chipsecie VIA, tam jest patch do AGP, zeby działało OK z VIA?, jeźeli to nie pomoźe to płyta uszkodzona (AGP). A miałem juź taki przypadek. XP sie zainstalowało normalnie, a jak się uruchamiał pierwszy raz juz ze swoimi sterownikami to wywalało błąd i się restartował. I tak w kółko. Wymianiałem kilka kart graficznych i nic nie pomogło. Zaniopsłem do serwisu i sie okazało źe port był uszkodzony. A pod Win98 było wszystko OK. Takźe sprawdź jeszcze ServicePack VIA, jeźeli to nie pomoźe to uszkodzona płyta. POZDRAWIAM
Mam ten sam problem i równieź próbowałem juz wszystkiego :( Tak ja Ty mam Geforce MX 400 ,moźe to kwestia grafiki,dostalismy z tej samej ,moźe trefnej partii.Ja juź rozloźyłem rece na ten problem.
28.32 sa starsze, niz ta karta, tak wiec nie sadze, zeby to cokolwiek zmienilo. upgrade biosu juz zrobilem – wszystko tak samo.
Skoro juz probowales z tymi o ktorych piszesz, to zostaja Ci starsze, bo nic innego nie da sie wymyslec. Jesli i starsze nie pojda, to pozostaje Ci upgrade biosu.
klopot jest taki, ze jechalem ze wszystkimi od 28.32 w gore. Nie wiem, czy JESZCZE starsze cokolwiek zmienia.
Jesli masz problem (system ma) z plikiem nv4disp.dll, to musisz dobrac mu takie detonatory, przy ktorych bedzie pracowal stabilnie. Nie wybieraj takich jakie Ci pasuja, ale sprawdzaj po kolei wszystkie – od najnowszych, do najstarszych. Przed instalacja kolejnych odinstaluj te ktore nie pasuja. Jest do tego program a mozesz go znalezc np. na stronie nvidii.
A mi się wydaje, źe to moźe być konflikt z płytą główną,
poniewaź ja mam tą karte od 2 lat i jeszcze nigdy nie miałem z nią problemu.
poniewaź ja mam tą karte od 2 lat i jeszcze nigdy nie miałem z nią problemu.
probowalem. na obu ktore sa w srodku – nic. nic nawet na 128 mb wyszperanej w szufladzie.
a spróbuj wyciągnąć jedną kość pamięci, niestety ostatnio miałem przypadek źe były od róźnych producentów i się "gryzły". Jak na jednej wszystko bedzie chodzic to znaczy ze karta graficzna jest OK tylko pamięci są złe. Wymien na jedną 512 lub włóź 2 takie same.
Strona 1 / 1