REMOTE ADMINISTRATOR

witajcie dowiedziałem się w końcu jak połączyć się zdalnie z innym komputerem przez program REMOTE ADMINISTRATOR. Lecz zaistniał mały problem. Ja mam internet przez sieć osiedlową a drugi komputer łączy się przez neostrade. Czy ma to jakiś wpływ na korzystanie z tego programu i na połączenie się z drugim komputerem
pozdrawiam

aha jeszcze jedno: czy aby ten program działał musi on być na jednym i drugim komputerze?

Odpowiedzi: 18

Dziękuję za odpowiedzi. Jak uda mi się skontaktować z dostawcą to to sprawdzę :)
Vul
Dodano
04.10.2005 21:22:39
Nie wszystkie sieci osiedlowe mają IP dynamiczne, ja mam IP publiczne w swojej sieci od początku jako standart. Niektóre firmy oferują takie IP za dopłatą, z tym bywa róźnie, niekiedy sprawa rozbija się o 5zł w innym przypadku nawet do 50zł. Byćmoźe takźe twój dostawca netu oferuje taki dodatek.
spiderko
Dodano
03.10.2005 12:46:19
Nie, nie o stale, a o zewnetrzne, publiczne.
EL NINO
Dodano
03.10.2005 12:15:50
EL NINO:
Polaczenie takie jest niemozliwe.

Dzięki za odpowiedź.

Rozumiem, źe jedynym rozwiązaniem jest wystąpienie do admina sieci o stałe IP.

Pozdrawiam
Vul
Dodano
03.10.2005 10:13:50
Vul:
Czy jest wogóle moźliwe połaczenie się z komputerem z sieci osiedlowej bez stałego numeru zewnętrznego IP?
No widzisz. No–ip nawet nie pomoze, bo nie temu sluzy. Polaczenie takie jest niemozliwe.
EL NINO
Dodano
02.10.2005 04:12:50
Szymon Grabiński:
bo gdyby zastosowal no–ip nie musialby za kazdym razem prosic o ip kompa dziewczyny.

Zgadzam się sam uźywam programu Remote Administrator w wersji 2.2

http://www.radmin.com/?referer1=about&referer1=22

Postawiłem serwerki tego programu na dwóch kompeterach A (neo) i B (osiedlówka) z którymi łączę się z trzeciego C (nieistotne).
Zarejestrowałem dwie dynamiczne domeny w serwisie:

http://www.dyndns.com/account/login.html

Ściągnąłem programik aktualizujący serwis numerem IP:

http://www.dyndns.com/support/clients/

A teraz sytuacja:

Połączenie C ––>A (bez problemu)
Połączenie C ––>B (nie mogę uzyskać w źaden sposób)

Komputer B jest w sieci osiedlowej i mam tylko lokalny numer IP 10.0... brama teź jest z tej sieci lokalnej. Nie jestem w stanie przeczytać zewnętrzego numeru IP. DNS updater wpisuje coś na stronę dyndns.org ale przy pomocy tego numeru IP nie mogę się połączyć z komputerem.

Proszę o pomoc. Czy jest wogóle moźliwe połaczenie się z komputerem z sieci osiedlowej bez stałego numeru zewnętrznego IP?

Pozdrawiam
Vul
Vul
Dodano
01.10.2005 18:01:46
No cóź, od niedawna śmigam na tym forum, ale jedno mi się w oczka rzuciło :shock: – pomiędzy Szymonem i EL NINO coś iskrzy :twisted: .
Yeech, panowie chyba nie wypada takie zachowanie, czasem to aź bardzo nieładnie wygląda.

Broń Boźe, nie cobym was pouczał, ale moźe zwróćcie na to waszą uwagę?.
dziobołek
Dodano
03.10.2004 10:12:44
tym razem Szymon masz racje od poczatku do końca ...chcesz napisać proste wyjście dla pytającego a dorabiają ci ideologie , hehe – miłej konwersacji i wymiany poglądów [ dodaj tylko ,ze jak juź to NO–IP – to dopisz , zeby sobie ten ktos postawił prosty serwerek i do niego dopiął NO–IP jak chce bedac na neo wymieniać pliki ] pozdrowionka :–)
leganet
Dodano
26.09.2004 19:42:54
el nino, pomijajac ideologie to i tak uwazam ze sie czepiasz, bo gdyby zastosowal no–ip nie musialby za kazdym razem prosic o ip kompa dziewczyny. z drugiej strony ma podane dwa rozwiazania, ktore wybierze to juz jego sprawa.
Szymon Grabiński
Dodano
25.09.2004 14:20:32
szymonie, dlaczego dodajesz jakas ideologie do kazdego tematu ? Dlaczego w kazdym poscie wietrzysz spisek dziejowy ? Czy ktokolwiek pytal co sie stanie gdy zmieni sie IP kompa z neo ? Czy to jest jakis problem ?
zmysek ma program, jeden z komputerow ma dostep przez osiedlowke a drugi przez neo. I zadaje proste pytanie:
zmysek1:
... Czy ma to jakiś wpływ na korzystanie z tego programu i na połączenie się z drugim komputerem
Na co odpowiedz brzmi: to nie ma zadnego wplywu.

I po co no–ip ? I po co sobie dupe zawracac niepotrzebnymi rzeczami ?

Restart ? Proste – dzieczyna pisze w wierszu polecen: ipconfig /all i podaje nowy numer IP np. przez GG. Koniec ze spiskowaniem.

EOD
EL NINO
Dodano
24.09.2004 22:50:48
Jesli mam mozliwosc polaczenia sie przez samo IP,

ok. zalozenie:
1. komputer z podlaczonym neo (ip zmienia sie praktycznie co polaczenie)
2. drugi komp obojetnie jakie polaczenie.

chce sie dostac z 2 na 1. 1 miala w nocy restart, ustanowila ponownie polaczenie. zmienilo sie ip. jak mam sie dostac w takim przypadku z 2 na 1?
Szymon Grabiński
Dodano
24.09.2004 10:35:56
Szymon Grabiński:
znowu probujesz byc madrzejszy
Siok. A to ja mieszam komus niepotrzebnie o no–ip ? Bo IMO takie "miesznie" jest medrkowaniem.
Szymon Grabiński:
jak sie uprzesz to i na c64 odpalisz neta tylko co to za komfort i praca?
Co tu znowu za watek probujesz wtracic ?
Szymon Grabiński:
i nie dopowiadaj tego co nie powiedzialem. prawie zawsze jest inne wyjscie.
Nie rozumiem. Cos dodalem ? Gdzie ?
Inne wyjscie ? Z czego ? Jesli mam mozliwosc polaczenia sie przez samo IP, to mam szukac niepotrzebnych tutaj nikomu rozwiazan z no–ip ? Bo to najwlasciwsze ? Nie wydaje mi sie. Po prostu mieszasz czlowieku – niepotrzebnie "medrkujesz".
EL NINO
Dodano
23.09.2004 23:37:14
znowu probujesz byc madrzejszy, jak sie uprzesz to i na c64 odpalisz neta tylko co to za komfort i praca?
i nie dopowiadaj tego co nie powiedzialem. prawie zawsze jest inne wyjscie.
Szymon Grabiński
Dodano
23.09.2004 18:51:00
Szymon Grabiński:
zarownie neo i jak siec osiedlowa nie maja stalych adresow ip.
Dlaczego znowu mieszasz ? Co ma no–ip do tego czy IP jest zmienny czy nie w tym przypadku ? To juz nie wystarczy znac numer IP komputera z neo aby sie z nim polaczyc przez ten program ? Normalnie szok.
Druga sprawa – siec osiedlowa i "nie staly" numer IP. Cos tu znowu wymysli ? Jak to siec osiedlowa nie ma stalego IP ? Gdzie to pisze ? I co to ma znowu do no–ip ?
EL NINO
Dodano
22.09.2004 00:42:48
http://www.no–ip.com/

Oferta no–ip http://www.no–ip.com/services/page/free/dynamic/
dns

Instrukcja http://www.no–ip.com/dyndns–howto.php
Szymon Grabiński
Dodano
21.09.2004 18:49:24
Szymonie czy mógłbyś rozwinąć temat NO–IP. Jestem jeszcze niedokształcony w tym temacie i bardzo byłbym wdzięczny w opisaniu tego tematu bądź podaniu linka jeśli takowy posiadasz.
pozdrawiam zmysek1
zmysek1
Dodano
21.09.2004 17:43:19
powiem wiecej, zarownie neo i jak siec osiedlowa nie maja stalych adresow ip. oczywiscie mozna to obejsc np. przez no–ip. kwestia czasu i zaciecia ;)
Szymon Grabiński
Dodano
21.09.2004 11:23:03
Zmysek,

Nie wiem po co otworzyles nowy temat, ale niech Ci bedzie.
Jak juz napisalem w poprzednim poscie, musisz znac IP osoby do ktorej chcesz sie polaczyc. Niestety nie mieszkam w ojczyznie i nie jest mi znany sposob w jaki NEO laczy sie do internetu, ale jezeli jest to poprostu DSL to chyba pozostaje Ci tylko Zdalny pulpit.

POzdrawiam,
woyteg
Dodano
20.09.2004 21:04:13
zmysek1
Dodano:
20.09.2004 20:58:38
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1