Reklamy w Firefoxie
co załączam ONET albo jakieś inne www, to mi wyskakują te cholerne reklamy (z FlashPlayera) i skaczą po całym ekranie ;/ mam zainstalowany AdBlock i załączony, ale nadal one skaczą po całym ekranie ;/ jak się pozbyć tego paskudztwa? :)
Odpowiedzi: 20
damiancore:Swoje osądy stawiasz na jednym, motywie?
Wybacz :|
Chyba źle mnie zrozumiałeś. Krzywdy Ci nie chcę zrobić tym bardziej źe napisałem:
Dobry topic.
A jeźeli bolą Cie słowa obiektywizmu to w takim razie przepraszam i się wiecej nie udzielam.
I nie stwierdzam tego na podstawie jednego motywu. :wink:
I jeszcze jedno: jeśli piszesz
damiancoer:Ostatnio od wersji 1.5 straciliśmy moźliwość instalowania rozszerzeń/motywów, gdyź są one nie kompatybilne z przegladarką.
to ja sie z tym stanowczo nie zgadzam. Jak byś napisał:
Ostatnio od wersji 1.5 straciliśmy moźliwość instalowania niekompatybilnych rozszerzeń/motywów...
to bym się nie podjął polemiki.
Ale to juź niewaźne bo swoją opinię opieram na jednym motywie :wink:
8) Pozdrawiam serdecznie.
Czy jeźeli Ty moźesz zainstalować to oznacza to źe wszyscy mogą? Moźe poprostu wyszła poprawka?moohomor:Chyba nie do końca straciliśmy poniewaź . . .
Swoje osądy stawiasz na jednym, motywie?
Wybacz :|
Jest to sposób na instalowanie niekompatybilnych rozszerzeń do Firefox'a (kaźdej wersji), choć największą liczbę waśnie niekompatybilnych "pojawiło się" odd 1.5 .
damiancore:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=45759
Dobry topic. Mam tylko zastrzeźenie do tego:
damiancore:Ostatnio od wersji 1.5 straciliśmy moźliwość instalowania rozszerzeń/motywów, gdyź są one nie kompatybilne z przegladarką.
Chyba nie do końca straciliśmy poniewaź ja mam FFa 1.5 i mam zainstalowany motyw "BlackJapan 1.15". Bez problemów.
8) Pozdro.
3) zainstalowałem FlashBlocka i chyba to działa Smile ale gdzie są opcje tutaj? w AdBlocku np. w NARZĘDZIACH pojawiło się nowe menu AdBlocka a FlashBlocka nie widzę Sad
Opcje do FlashBlock znajdziesz w Narzędzia>Rozszerzenia
podświetl FlashBlock i Opcje
Że tak napiszę, wystarczy zobaczyć linka:armin84:2) jak zainstalować niekompatybilne rozszerzenie?
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=45759
i pojechać na sam dół.
A moźe najprostrzy sposób jest najskutecziejszy?
Sprawdzałes w opcjach przeglądarki?
Narzędzia/opcje/Przeglądanie/musisz miec wszystko "zaptaszone"
Sprawdzałes w opcjach przeglądarki?
Narzędzia/opcje/Przeglądanie/musisz miec wszystko "zaptaszone"
1) mam dodane reguły, najnowszą wersję AdBlocka i nadal nić :( jak miałem starego AdBlocka, to działo wszystko
2) jak zainstalować niekompatybilne rozszerzenie?
3) zainstalowałem FlashBlocka i chyba to działa :) ale gdzie są opcje tutaj? w AdBlocku np. w NARZĘDZIACH pojawiło się nowe menu AdBlocka a FlashBlocka nie widzę :(
4) dzięki za wszystko :)
2) jak zainstalować niekompatybilne rozszerzenie?
3) zainstalowałem FlashBlocka i chyba to działa :) ale gdzie są opcje tutaj? w AdBlocku np. w NARZĘDZIACH pojawiło się nowe menu AdBlocka a FlashBlocka nie widzę :(
4) dzięki za wszystko :)
armin84,jest takie rozszerzenie o nazwie – Flashblock .
Moze naleźy dodac odpowiednie regółki do AdBlock'a, aby zadziałało?
Jeźeli chcesz, moźna zainstalowac niekompatybile rozszerzeenie.
PS.
Juz czas na aktualizacje AdBlock'a :wink:
Moze naleźy dodac odpowiednie regółki do AdBlock'a, aby zadziałało?
Jeźeli chcesz, moźna zainstalowac niekompatybile rozszerzeenie.
PS.
Juz czas na aktualizacje AdBlock'a :wink:
armin84:thx za wszystko :)
Nie ma za co. Od tego jest forum, źeby sobie pomagać.
8) Pozdro.
thx za wszystko :)
+ v. 0.6.1.1. :)
A jeszcze jedno pytanie. Masz Adblock czy Adblock Plus? Bo moźe Adblock Plus tu pomoźe.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
niestety nie ma tam takiej opcji :( kiedyś miałem starszą wersję Firefoxa i starszą AdBlocka i wszystko było OK, zrobiłem nowszą Firefoxa i nowszą AdBlocka (bo ta starsza nie była kompatybilna) i tak się zaczęły problemy ;/ a to jest takie wkurzające ;/ nie wiem, co robić ;/ pisze, źe AdBlock działa, a to nie prawda ;/ moźe mam wpisać jakiś nowy filtr? ale nie wiem, jakie linki mają te reklamy ;/
Nie uzywałem nigdy ale spróbuje Ci pomóc.
:arrow: Znajdź opcję Privacy i tam powinny być suwaki bądź przełączniki Cookie Control i Ad blocking i przesuń suwak aby włączyć blokadę reklam. Spróbuj powinno pomóc.
8) Pozdro.
:arrow: Znajdź opcję Privacy i tam powinny być suwaki bądź przełączniki Cookie Control i Ad blocking i przesuń suwak aby włączyć blokadę reklam. Spróbuj powinno pomóc.
8) Pozdro.
Mam antywirus ArcaVir 2006 i tam jest taki firewall :)
To moźe inaczej jaki masz firewall?
8) Pozdro.
8) Pozdro.
nie mam takiej opcji w firewallu :)
armin84:gdzie jest "ściana"? :/
"Ściana" to tzw. firewall. Pewnie w firewallu masz odklikana opcję blokowania reklam. Sam adblock FFa nie jest za bardzo skuteeczny.
8) Pozdro.
gdzie jest "ściana"? w prawym dolnym rogu jest ikona AdBlocka i pisze, źe JEST AKTYWNY a pomimo to reklamy skaczą (nawet tutaj na forum) :/