rejestracja xp a zmiana kompa
cześć wszystkim
chciałem spytać czy to prawda, źe po zerejestrowaniu xp, jak zmienię kompa to nie da się juź zainstalować mojego xp na nowym sprzęcie :?: :?:
chciałem spytać czy to prawda, źe po zerejestrowaniu xp, jak zmienię kompa to nie da się juź zainstalować mojego xp na nowym sprzęcie :?: :?:
Odpowiedzi: 19
auć
fakt przecieź rejestracja i aktywacja to dwie róźne rzeczynie zwróciłem na to uwagi...to teraz pytanie to "wiązanie " xp–ka z płytą główną
załatwia rejestracja czy aktywacja :?
fakt przecieź rejestracja i aktywacja to dwie róźne rzeczynie zwróciłem na to uwagi...to teraz pytanie to "wiązanie " xp–ka z płytą główną
załatwia rejestracja czy aktywacja :?
posiadam winde xp home ale box i w moim przypadku tylko aktywowałem produkt. Nie muszę go rejestrować. Nie wiem jak to jest z oemami
posiadam winde xp home ale box i w moim przypadku tylko aktywowałem produkt. Nie muszę go rejestrować. Nie wiem jak to jest z oemami
A ja mam tą wersję co ma 80% kraju :lol: . Czyli tą BĄDŹ (nie)LEGALNY!
A napewno instalniesz tą windę, przecieź by nie pisali o aktywacji, po 4 zmienionych źeczach. :o
A napewno instalniesz tą windę, przecieź by nie pisali o aktywacji, po 4 zmienionych źeczach. :o
cześć wszystkim
dzieki za podpowiedź zadzwonie i spytam ,
a puki co to co sie stanie jak sie nie będę rejestrował . system sie bedzie tego domagać czy teź nie będzie działac , będzie trzeba jeszcze raz instalować czy co?????
jak ktoś wie to powiedzcie bo mi juź łeb pęka i na prawde nie wiem co mam robić
dzieki za podpowiedź zadzwonie i spytam ,
a puki co to co sie stanie jak sie nie będę rejestrował . system sie bedzie tego domagać czy teź nie będzie działac , będzie trzeba jeszcze raz instalować czy co?????
jak ktoś wie to powiedzcie bo mi juź łeb pęka i na prawde nie wiem co mam robić
Jeźeli chcesz się pozbyć swoich wątpliwości to zadzwoń :D Tu masz namiary http://support.microsoft.com/directory/worldwide/pl/info.htm?gssnb=1
A dysk twardy i grafikę moge zmienic? :D Chodzi tylko o płytę? :?:
robak ma rację
zmienisz płytę główną – OEM moźesz wywalić (jeśli chcesz być 100% legalny)
jeźeli plyta byla na gwarancji to jeźeli otrzymasz po wymianie plyty zaświadczenie o wymianie gwarancyjnej to moźesz aktywaować jeszcze raz.
jeźli padnie plyta po gwarancji to....
wiem, źe to brzmi dziwnie, ale jak ktoś nie wierzy niech dzwoni do MS – ostatnio zaczęli podobnie tego pilnować
zmienisz płytę główną – OEM moźesz wywalić (jeśli chcesz być 100% legalny)
jeźeli plyta byla na gwarancji to jeźeli otrzymasz po wymianie plyty zaświadczenie o wymianie gwarancyjnej to moźesz aktywaować jeszcze raz.
jeźli padnie plyta po gwarancji to....
wiem, źe to brzmi dziwnie, ale jak ktoś nie wierzy niech dzwoni do MS – ostatnio zaczęli podobnie tego pilnować
Decyduje zmiana płyty głównej.
No własnie.. Ja tez Mam Home OEM i jest według mnie tylko pod ten sprzet, co mam. Tylko co decyduje, ze sprzet sie zmienił? Płyta głowna czy jakies inne podzespoły? :?: Kiedy Microsoft uzna ze wymianiłemsprzet i mi nie aktywuje? :?:
cześć wszystkim
oj widzę źe zdania są podzielone ,jeśli chodzi o mnie to mam oryginał właśnie OEM i jeźeli mam kaźdorazowo do nowego sprzętu kupować nowy system to do bani z takim interesem,a wogóle to sprzęt ulega róźnym awariom i co wtedy ...teź nowy xp to chyba przesada
oj widzę źe zdania są podzielone ,jeśli chodzi o mnie to mam oryginał właśnie OEM i jeźeli mam kaźdorazowo do nowego sprzętu kupować nowy system to do bani z takim interesem,a wogóle to sprzęt ulega róźnym awariom i co wtedy ...teź nowy xp to chyba przesada
no a co to ma za znaczenie ? pod tym wzgledem piracki od orginalnego chyba niczym sie nierozni nie ? i tu i tu masz nunmer ktory zawsze mozesz wpisac. a moze sie myle ?
Nie, gieras ma kradzionego XPka, ale ostatnio pisze wszedzie – jak mefisto :P .fidelio:Gieras, ale masz Windows XP OEM??? :?:
OEM jest przyporzadkowany do sprzetu a jak nie wiesz jak to jest, to moze przelec licencje tego OEMa.
Gieras, ale masz Windows XP OEM??? :?:
ja mam ten sam win na dwoch kompach i dziala ok
Zaraz, zaraz... :o Ale gdy ssie ma wersje OEM to zmiana kompa niestey sprawia ze nie chcą chyba aktywowoać Windows XP w Microsoft. Jak to jest?? :?:
nie pytałem ,ale na ogół staowi dla mnie autorytet jeśli chodzi o komputeryjednak w tym wypadku cieszę się źe nie miał racji
:)) :))) :))) sorym ale nie moge sie opanowac. A skad twoj kolega bierze takie informacje ???
dzieki
kamień z serca ,bo kumpel mi powiedziałźe przy rejestracji system podaje nr płyty gł i przy zmianie jest potem problem
kamień z serca ,bo kumpel mi powiedziałźe przy rejestracji system podaje nr płyty gł i przy zmianie jest potem problem
Strona 1 / 1