Reinstalka dwóch sysów.
Mam dwa systemy(WinXP HE i Win98 SE). Chcę je przeinstalować. I tu jest problem :( , nie wiem co pierwsze przeinstalować tak by nie mieć problemów z przeinstalowanie drugiego sysa. Aha i czy macie jakieś fajne poradniki(sprawdzone) reinstalki tych dwóch systemów?
Odpowiedzi: 7
Nie da rady musze Wina 98 naprawić. Wchodzą na 98 bo szybciej się uruchamia i szybciej zamyka i szybciej działa. Nie wiem jak mam to naprawidź, moźe mi ktoś pomoźe.
Proponuję zainstalować XP i stworzyć konto dla starszych na którym ustawisz "standardowy" theme taki jak z w98 ;) moźe się nie kapną.
PS. nie dopuszczajcie starszych do kompa. Ja źałuję, źe nauczyłem matkę grać w CS–a. Wymiata PODbota 10v10 na de_aztec. Czasem nawet i 170/12 frags/deaths, a teraz NIE MOGĘ ODGONIĆ i namawiam na drugiego kompa.
Pozdrawiam i przestrzegam :)
PS. nie dopuszczajcie starszych do kompa. Ja źałuję, źe nauczyłem matkę grać w CS–a. Wymiata PODbota 10v10 na de_aztec. Czasem nawet i 170/12 frags/deaths, a teraz NIE MOGĘ ODGONIĆ i namawiam na drugiego kompa.
Pozdrawiam i przestrzegam :)
Jest moich rodziców ja uźywam XP'eka.
Ale oni nie chcą się przesiąść na xp więc musze to naprawić.
Ale oni nie chcą się przesiąść na xp więc musze to naprawić.
Jeźeli systemy sypią sie ze "starości" ,to format i wszystko na nowo.
A tak z ciekawości,po cholerę ci jeszcze 98 ?
A tak z ciekawości,po cholerę ci jeszcze 98 ?
Powódy:
XP jakby się sypie.
A na 98 zainstalowałem Norton AntiVirus 2003 i przy włączaniu pojawia się komunikat z informacją o brakującym pliku WIN i po nim zaraz drugi komunikat by sprawdził czy plik istnieje lub wyłączył odwołanie w pliku win.ini, klikam OK i pojawia się następny komunikat. Jest w nim napisane, źe Internet Explorer wykonał nie prawidłową operacji i zostanie zamknięty klikam OK i wiech. System się zawiesza.
Niestety nie wiem co robić. :( :(
XP jakby się sypie.
A na 98 zainstalowałem Norton AntiVirus 2003 i przy włączaniu pojawia się komunikat z informacją o brakującym pliku WIN i po nim zaraz drugi komunikat by sprawdził czy plik istnieje lub wyłączył odwołanie w pliku win.ini, klikam OK i pojawia się następny komunikat. Jest w nim napisane, źe Internet Explorer wykonał nie prawidłową operacji i zostanie zamknięty klikam OK i wiech. System się zawiesza.
Niestety nie wiem co robić. :( :(
Zacznij od 98 na niego Xp.
Przeciwnikiem reinstalowania jestem. Nie zdarzyło mi się to jeszcze bez uszkodzen fizycznych (fizyczna śmierć hdd), bym reinstalować musiał.
Ale chcesz skoro:
Najpierw w98 (moźe setupcor.exe by rozwiązał problem, po co zaraz reinstalka) a potem XP.
Pozdrawiam.
Ale chcesz skoro:
Najpierw w98 (moźe setupcor.exe by rozwiązał problem, po co zaraz reinstalka) a potem XP.
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1