reinstal windowsa ?
No dobra mam problem w dziale Sieć jest juz post ale tam na temat tego ze mi net sie psuje a to wszytsko przez windowsa Xp bo mi jakis trojan gdzies sie schował i cigle zrywa mi połaczenia a kurde zaden program nie chce go wykryac moze polecacie jakies programy do trojanów.
no ale dobra nie chodzi o to
1)Czy jak przeinstaluje windowsa XP to te progrmy które mam teraz beda działać noramlanie czy je tez bede musiał przeinstalowac i np. Jave Macormedia itp... wszytsko bedzie trzeba tez przeinstalowac czy po przeinstaolwaniu windowsa nadal wszytsko bedzie bez zmian z programami czy wszytsko od nowa
Z Górki dzięki :)
no ale dobra nie chodzi o to
1)Czy jak przeinstaluje windowsa XP to te progrmy które mam teraz beda działać noramlanie czy je tez bede musiał przeinstalowac i np. Jave Macormedia itp... wszytsko bedzie trzeba tez przeinstalowac czy po przeinstaolwaniu windowsa nadal wszytsko bedzie bez zmian z programami czy wszytsko od nowa
Z Górki dzięki :)
Odpowiedzi: 15
No jak sobie wyobrazasz formata, w systemie? to usunie ci wsyzstko z poszczegolnej partycji wiec musi byc z dosa, na 99% ten trojan powinien zniknac chyba ze zadomowil sie na innych partycjach, wtedy bedzie trzeba je tez zformatowac:P
A format to sie robi spod systemu, czy tez restartuje sie kompa zeby odpalic z plyty czy tez dyskietki ? A jesli sie restartuje, to co utrzyma tego wirusa w RAMie przy braku zasilania ?Ukey:... ale przeice jak bys niewiedzial ...
No ok ale przeice jak bys niewiedzial tak samo jak bios prze baterie CMOS czy jakos tak :wink:
Ukey:No przecierz to sa wirusy moze przenosza sie z dysku di pamieci ram i tam sobie czekaja :?: :?:
No cóź – na takie dictum nie mam odpowiedzi.
Moźe tylko zapytam jeszcze:
a kiedy odłączyć zasilanie to gdzie się przeniosą?
No przecierz to sa wirusy moze przenosza sie z dysku di pamieci ram i tam sobie czekaja :?: :?:
Ukey:Jakos nie zakapowalem twojej wypowiedzi chyba tylko trojany i wirusy zostaja po formacie jakos sie opieraja ale jak :?:
Przepraszam Cię, jeźeli za bardzo zamotałem.
Po prostu uwaźam, źe to o czym piszesz jest niewykonalne i dlatego usiłuję dowiedzieć się na jakiej podstawie twierdzisz, źe po formacie jakieś pliki – w tym wypadku trojany czy jak teraz dodałeś wirusy – zostają/ moga zostać na dysku?
Jakos nie zakapowalem twojej wypowiedzi chyba tylko trojany i wirusy zostaja po formacie jakos sie opieraja ale jak :?:
Ukey:Niechce zakladac nowego topicu ale czemu wlasnie trojany sie nie usówaja po formacie calego dysku tylko gdizes tam sie chowaja ?? Mozna jakos go usunac w 100% :?: :?:
?
Czy mógłbyś to rozszerzyć?
Przy załoźeniu, źe z dysku usuwam pliki – a w przybliźeniu na tym format polega – to pliki po formacie zostać nie mogą, a tym samym nie ma znaczenia czy jest to biblioteka, sterownik, plik konfiguracyjny czy teź program – w tym wirus, trojan czy inny robak.
Niechce zakladac nowego topicu ale czemu wlasnie trojany sie nie usówaja po formacie calego dysku tylko gdizes tam sie chowaja ?? Mozna jakos go usunac w 100% :?: :?:
nie wiem jakos tak mi dziwne wszytsko chodzi mam Windowsa Xp Profesional dziś sobie Servis Packa 1 zainstaluję w WIndsem od nowa i moze jakos bedzie lepiej
ale trojan to nie wirus i NAV nie wykrywa wszystkich.
Spróbuj ad–aware i cwshredder
Spróbuj ad–aware i cwshredder
Często jest tak źe jeźeli instalujesz antywira PO infekcji,nie wykryje wszystkich wirusów.
no własnie ale jak jak Norton 2003 i Mks nie wykrywaja a ja wiem ze siedzi
No tego to akurat nie moźna powiedzieć na 100%. Moźe skasuje a moźe nie (nie tyle co skasuje ale stanie się nieaktywny, bo plik z trojanem [o ile rzeczywiście go masz] pewnie i tak zostanie).
Ale źeby się przekonać musisz sam sprawdzić.
Ale moźesz to sprawdzić tylko w jeden sposób.
Ale źeby się przekonać musisz sam sprawdzić.
Ale moźesz to sprawdzić tylko w jeden sposób.
czyli jak jakis trojan jest w windowsie to mi go skauje po reinstalce ?
Strona 1 / 1