reinstal systemu sie wiesza... jakies pomysly?
witam wszystkich...
ktoregos razu zwalil mi sie sytem i postanowilem zainstalowac SP2... po ponownym wlaczeniu komputera wywalilo mi komunikat ze trzeba reinstalnac kompa z SP1... wiec wzucilem plytke i zaczala sie proces naprawy... i tu suprise w ktorym na 34min. instalacji gasnie mi monitor i nie idzie dalej
po wyjeciu plyty wywala ze nie moze zainstalowc jakich dll'ow...
czy ma ktos jakies pomysly jak popchnac ta instalacje dalej bo teraz nawet nie moge zrobic formatu bo uruchamia sie odrazu wznowienie instalacji i tak w kolko :(
pomozcie prosze bo mnie sie juz wszystkie pomysly skonczyly
pozdrawiam
ktoregos razu zwalil mi sie sytem i postanowilem zainstalowac SP2... po ponownym wlaczeniu komputera wywalilo mi komunikat ze trzeba reinstalnac kompa z SP1... wiec wzucilem plytke i zaczala sie proces naprawy... i tu suprise w ktorym na 34min. instalacji gasnie mi monitor i nie idzie dalej
po wyjeciu plyty wywala ze nie moze zainstalowc jakich dll'ow...
czy ma ktos jakies pomysly jak popchnac ta instalacje dalej bo teraz nawet nie moge zrobic formatu bo uruchamia sie odrazu wznowienie instalacji i tak w kolko :(
pomozcie prosze bo mnie sie juz wszystkie pomysly skonczyly
pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
natchnoles mnie i zaczalem grzebac w biosie...
przestawilem na czytanie dyskow p–ata i s–ata i poszla dalej reinstalacja...
DZIEKI wszysytkim za pomoc...
swoja droga przeinstaluje system i wreszcie zrobie gosta bo te pieprzone nakladki ale sp2 tylko truja system z moich kolejnych juz doswiadczen...:)
przestawilem na czytanie dyskow p–ata i s–ata i poszla dalej reinstalacja...
DZIEKI wszysytkim za pomoc...
swoja droga przeinstaluje system i wreszcie zrobie gosta bo te pieprzone nakladki ale sp2 tylko truja system z moich kolejnych juz doswiadczen...:)
To coś tu nie gra poczytaj post Rebe to powinno odpalić z płyty. Wcześniej spróbuj bios zresetować moźe coś tam namieszałeś lub spróbuj faktycznie na innym komputerze sformatować tą partycje.
Wrzuć do wyszukiwarki i poczytaj:
formatowanie dysku NTFS
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Wrzuć do wyszukiwarki i poczytaj:
formatowanie dysku NTFS
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
wiesz... to jest opcja ostateczna... jest pare rzeczy ktore chcialbym zabrac spod systemu... pozatym jest u mnie problem ze znalezieniem kompa na NTFS'ie
to co potrzebujesz z tej partycji zgraj u kumpla na kompie i tez u niego sformatuj dysk...proste ;]
niestety nic nie daje f8 wywala coprawda cos ala flaszowanie ale nie idzie do wyboru trybow startu:( jesli tak by bylo to nie byloby problemu... co do formatu to NTFS...
Jaki system plików FAT32 lub NTFS
Wyjąć płyte spróbować uruchomic w trybie awaryjnym przy starcie wcisnąć F8. Spróbować odinstalować porzez deinstalacje pakiet SP2. Zamknąć i uruchomić ponownie. Jeźeli się uda komenda uruchom cmd.exe i polecenie CHKDSK /F.
Wyjąć płyte spróbować uruchomic w trybie awaryjnym przy starcie wcisnąć F8. Spróbować odinstalować porzez deinstalacje pakiet SP2. Zamknąć i uruchomić ponownie. Jeźeli się uda komenda uruchom cmd.exe i polecenie CHKDSK /F.
no wlasnie najwiekszy dzonk to to ze z instalki wlacza sie odrazu kontynuacja przerwanej instalacji, wiec caly "niebieski" interfejs mnie omija szerokim lukiem i nie daje szansy na np. ponowne rozpoczecie instalacji lub format partycji...
ps. wlasnie a da sie zrobic cos podobnego do dyskietki startowej?
ps. wlasnie a da sie zrobic cos podobnego do dyskietki startowej?
Strona 1 / 1