Regedit

Mam takie pytanie a mianowicie miałem wirusa W32/Gaobot.MFM.worm oraz trojana Gaodrop.A i usunąłem Pandą ale gdy chcę wpisać w okienko Uruchom np. regedit to wyskakuje komunikat Regedit nie jest prawidłową aplikacją systemu 32. Jak wpiszę inną komendę w to samo okienko to pojawia się ten sam komunikat z inną komendą. I tu mam pytanie czy jest to wina tego wirusa i trojana a jak nie to jak moźna to wszystko naprawić aby wszystko było w porządku.
Za cenne rady z góry DZIĘKUJĘ.

Z powaźaniem
Krzychumag.

Odpowiedzi: 3

a próbowałeś w Menu rejestru nadać specjalne uprawnienia ( edycja\ uprawnienia \ wszyscy \ zastosuj \ OK \ usuń wpis

Pozdrawiam maresz.
maresz
Dodano
11.03.2006 10:56:04
Sprawa nie jest taka prosta a mianowicie Panda wykryła Adware/Ist.Saferscan – Windows Registry, program Spybot Search & Destroy – nic nie wykrył, zainstalowałem program Spy Sweeper ver. 4.5.9.709 i niestety nic nie wykrył, kupiłem w czasopiśmie marcowym PC Word Komputera i tam znajduje się pełna nazwa programu (po polsku) Acronis Privacy Expert Personal 8.0 i on wykrył Kagee HKEY_LOCAL_ MACHINE\Software/Classes\exefile/shell/open/command\default oraz TURKOJA HKEY_LOCAL–MACHINE\MicrosoftWindows NT\Current version\Winlogon/shell i za kaźdym razem gdy chcę usunąć to usunie ale po ponownym skanowaniu znajduje to samo i praktycznie nie usunie i zwiąźku z tym mam pytanie czy ktoś ma pomysł jak to usunąć(nie mogę wejść do rejestru),za wszystkie pomysły i rady jak to usunąć z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ.

Z powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag.
krzychumag
Dodano
07.03.2006 14:17:43
SDM
Dodano
07.03.2006 01:25:17
krzychumag
Dodano:
06.03.2006 22:11:39
Komentarzy: