REALTEK HIGH DEFINITION AUDIO - buczenie glosnikow
Odpowiedzi: 3
-
[quote=j4f]To kieruje moje podejrzenia na wadliwa karte dzwiekowa...[/quote] Niezakoniecznie. Nie wiadomo czemu, ale na kilku płytach Asusa miałem takie przypadki. Prawdopodobnie wina sterów, bo na dobrą sprawę nigdy mi się nie udało wyjaśnić i zlikwidować przyczyny. Zresztą stery Realteka co i rusz mają jakieś błędy, ale ciężko przywyknąć. Szczególnie, że ma się do czynienia z porządną płytą Asusa, a nie jakimś badziewiem w stylu E... czy tam A......
-
[quote=Ucho][quote=j4f]To kieruje moje podejrzenia na wadliwa karte dzwiekowa...[/quote] Niezakoniecznie. Nie wiadomo czemu, ale na kilku płytach Asusa miałem takie przypadki. Prawdopodobnie wina sterów, bo na dobrą sprawę nigdy mi się nie udało wyjaśnić i zlikwidować przyczyny. Zresztą stery Realteka co i rusz mają jakieś błędy, ale ciężko przywyknąć. Szczególnie, że ma się do czynienia z porządną płytą Asusa, a nie jakimś badziewiem w stylu E... czy tam A......[/quote] 1.Poradziles mu cos czy ja osleplem ? :wtf: 2.Wylacz w "regulacji glosnosci" CD player... 3.Uzywasz ffdshow ? kombinuj w "Audio decoder configuration" -> opcja "Mixer". 4.Moze masz nadmiar kodekow... 5.Zainstaluj najnowszy ac3filter + wylacz opcje "normalize matrix"