RE
Jak i czy mozna zrobic tak aby wstawić nazwy folderów do notatnika i wydrukować jako plik txt.
To sa foldery jak wydrukować jako tekst
To sa foldery jak wydrukować jako tekst
Odpowiedzi: 6
Doszedłem bo zapomniałem o jednym znaczku cd
C:\Documents and Settings\Jacek>F:
F:\>cd elvis presley
F:\Elvis Presley>dir >>c:\spis.txt
Oto poprawny wpis
Pozdrawiam
C:\Documents and Settings\Jacek>F:
F:\>cd elvis presley
F:\Elvis Presley>dir >>c:\spis.txt
Oto poprawny wpis
Pozdrawiam
No, bardzo nie tak ;) Najpierw uźywasz polecenia dir i przekierowujesz jego wyjście do pliku tekstowego a potem otwierasz ten plik tekstowy np w notatniku i dopiero oglądasz co wyszło ... Jak wpiszesz samo dir to wyniki wyświetlą się na ekranie, ale jak wpiszesz dir >> nazwa_pliku.txt to wyniki działania polecenia dir zostaną zapisane w pliku nazwa_pliku.txt
Coś nie tak
F:\>dir
2005–12–11 22:42 Elvis Presley
2005–12–12 13:02 732 elvis_Presley
F:\>Elvis Presley\spis.txt
Nazwa 'Elvis' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne,
program wykonywalny lub plik wsadowy.
F:\>Elvis Presley >>C:\spis.txt
program wykonywalny lub plik wsadowy.Czy ktoś moźe mi napisać tą ścieźke bo nie mogę dojść jakoś jak
Pozdrawiam
2005–12–11 22:42 Elvis Presley
2005–12–12 13:02 732 elvis_Presley
F:\>Elvis Presley\spis.txt
program wykonywalny lub plik wsadowy.
F:\>Elvis Presley >>C:\spis.txt
program wykonywalny lub plik wsadowy.Czy ktoś moźe mi napisać tą ścieźke bo nie mogę dojść jakoś jak
Pozdrawiam
dir "f:\nazwa katalogu ze spacjami w srodku" >> c:\spis.txt
Więcej paramerów, które formatują odpowiednio wyjście polecenia dir znajdziesz wpisując z wiersz polecenia dir /? lub czytając o tym poleceniu w helpie systemowym.
Więcej paramerów, które formatują odpowiednio wyjście polecenia dir znajdziesz wpisując z wiersz polecenia dir /? lub czytając o tym poleceniu w helpie systemowym.
Przepraszam za wstawienie tutaj, ale w szukaj nie umiałem zadać pytania poprawnego i nic mi nie wychodziło.Myślałem ze jest jakis trik na zapisanie i wydrukowanie nazw folderów z tytułami ( nazwami)
albumów muzycznych. Zawartość folderu nie ma sprawy ale opis folderów w dalszym ciągu mi nie wychodzi.Ja mam folder na innym dysku a w cmd ciągle mi wyskakuj jakieś błędy–zakazy niewykonalne polecenie.Oto moje wpisy. Mój folder to Elvis Presley dysk F
Documents and Settings\Jacek>
Moje wpisy
F:
teraz mam foldery i tu nie wiem co wpisać, jak wpiszę Elvis Presley to nazwa jest nie rozpoznawalna
itd.Co trzeba wpisdać aby zapisać do notatnika nazwy tych folderów które znajduja sie w głównym fokderze
Elvis Presley
Pozdrawiam
albumów muzycznych. Zawartość folderu nie ma sprawy ale opis folderów w dalszym ciągu mi nie wychodzi.Ja mam folder na innym dysku a w cmd ciągle mi wyskakuj jakieś błędy–zakazy niewykonalne polecenie.Oto moje wpisy. Mój folder to Elvis Presley dysk F
Documents and Settings\Jacek>
Moje wpisy
F:
teraz mam foldery i tu nie wiem co wpisać, jak wpiszę Elvis Presley to nazwa jest nie rozpoznawalna
itd.Co trzeba wpisdać aby zapisać do notatnika nazwy tych folderów które znajduja sie w głównym fokderze
Elvis Presley
Pozdrawiam
Temat jeden z wielu: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=34569
BTW, na śmiech mnie zebrało jak zobaczyłem, źe pytanie umieściłeś w dziale Office podczepiając je do tematu o... duźych literach w tekście :P
Nie pierwszy raz zresztą.
BTW, na śmiech mnie zebrało jak zobaczyłem, źe pytanie umieściłeś w dziale Office podczepiając je do tematu o... duźych literach w tekście :P
Nie pierwszy raz zresztą.
Strona 1 / 1