re authoring dvd
Witam. Być moźe mój probelm juz sie gdzieś pojawił, lecz nie mogłem znaleźć opisu jego rozwiazania. Chodzi mi o to jakim programem najlepiej skopiowac płytę z filmem dvd tak aby pozostało w niej wszystko – łącznie z menu, ale azeby wyrzucic wszystkie extrasy. Albo czy istanieje program, który podzieli materiał na 2 płyty dvd tak aby na jednej byl caly film z menu a na drugim menu tylko z dodatkami ??
Z góry dziekuje za jakąs poradę
Pozdrawiam
Z góry dziekuje za jakąs poradę
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
Sposób jest , ale jak dokładnie to zrobić musisz sam doczytać.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=21240&highlight=dvd9
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=21240&highlight=dvd9
O sorry, rzeczywiscie niezbyt precyzyjnie sie wyraziłem, moja wina. Chodzi mi o program umozliwiający uzyskanie dokładne i kompletnej przebudowy struktury plyty dvd–9 z filmem na 2 plyty dvd–5. Pod pojeciem dokładna rozumiem cos takiego ze istnieje opcje pozwalajace na przebudowane np menu i wybranie ze na tej plycie nei ma byc dodatków a na drugiej na przykład juz mają sie pojawić. Dvd Shrink i Nero record tego nie umozliwiaja. Daja właściwie wybór: albo sam film albo cala plyta i z kompresja. Powidzmy ze kompromis nie jest dla mnie do przyjęcia. Moje pytanie zatem brzmi: Jaki program jest najbardziej zaawansowany jezeli chodzi o przebudowę struktury plyty dvd z filmem ?? Jaki oferuje najwięcej funkcji edycyjnych, tak zeby całkowicie dostosowac sobie materiał jaki chce się nagrać??
Z góry dzięki za odpowiedź
O sorry, rzeczywiscie niezbyt precyzyjnie sie wyraziłem, moja wina. Chodzi mi o program umozliwiający uzyskanie dokładne i kompletnej przebudowy struktury plyty dvd–9 z filmem na 2 plyty dvd–5. Pod pojeciem dokładna rozumiem cos takiego ze istnieje opcje pozwalajace na przebudowane np menu i wybranie ze na tej plycie nei ma byc dodatków a na drugiej na przykład juz mają sie pojawić. Dvd Shrink i Nero record tego nie umozliwiaja. Daja właściwie wybór: albo sam film albo cala plyta i z kompresja. Powidzmy ze kompromis nie jest dla mnie do przyjęcia. Moje pytanie zatem brzmi: Jaki program jest najbardziej zaawansowany jezeli chodzi o przebudowę struktury plyty dvd z filmem ?? Jaki oferuje najwięcej funkcji edycyjnych, tak zeby całkowicie dostosowac sobie materiał jaki chce się nagrać??
michalpa:Uzylem programu dvdfab platinum (trial 14 dniowy w pełni funkcjonalny) i on podzielił mi materiał na 2 płyty, na obu płytach mam menu, ale nadal nie jest to tym czym mialo w moim zamierzeniu być. Pozostaje mi więc szukać dalej lub liczyc na pomoc forumowiczów ...
Moźesz to rozwinąć? (bold) – czego jeszcze oczekujesz? , bo jeśli nie napiszesz, to ....cięźko – naprawdę – będzie zgadnąć.
Generalnie nie byłoby problemu gdybym mógł sobie pozwolic na zakup płyty dwuwarstwowej czyli takiej na jakiej znajduje sie film. A ze kosztuje ona 20 zl to kombinuje jak to nagrac film na 2 takie po 1,40 zl. Co do nowego Nero to niestety jego funkcje reauthoringu dvd sa wrecz w moje opinii smieszne – za grosz profesjonalizmu – to samo znajdujemy w darmowym dvd shrinku. Musze przyznać ze czesciowo juz problem rozwiazałem. Uzylem programu dvdfab platinum (trial 14 dniowy w pełni funkcjonalny) i on podzielił mi materiał na 2 płyty, na obu płytach mam menu, ale nadal nie jest to tym czym mialo w moim zamierzeniu być. Pozostaje mi więc szukać dalej lub liczyc na pomoc forumowiczów ...
1. A nie da sie w Nero ręcznie wrzucić do kompilacji tych elementów które chcesz?
2. Po co przegrywać film z płyty DVD na drugą płytę ale juź bez dodatków? Skoro mieściło się na pierwszej płycie z dodatkami to na drugiej teź się zmieści, utrudniasz sobie źycie...
2. Po co przegrywać film z płyty DVD na drugą płytę ale juź bez dodatków? Skoro mieściło się na pierwszej płycie z dodatkami to na drugiej teź się zmieści, utrudniasz sobie źycie...
Strona 1 / 1