R/C MICROCARS
mam takie pytanie jak myslicie warto kupic takie autko z tej stronki http://www.microsizers.pl/index.html
ma to ktos z was jak tak to niech napisze co o tym sadzi
ma to ktos z was jak tak to niech napisze co o tym sadzi
Odpowiedzi: 20
w Wawce tego jest trochę (Subaru oczywiście)
Znowu u mnie w Kielcach mieszka Sołowow – to taki kierowca rajdowy jezeli niesłyszeliście :wink: Jeździ w mistrzustwach polski i nawet w MŚ startuje, nawet mu nieźle idzie. No to ona ma tu kilka Mitsubishi Lancer EVO. Chyba 2 VI i jedno EVO VII
MOźnaczasami spotkać
Jakby ktoś chciał zobaczyć to zamieszczam fotkę "sprzetu" Sołowowa
Znowu u mnie w Kielcach mieszka Sołowow – to taki kierowca rajdowy jezeli niesłyszeliście :wink: Jeździ w mistrzustwach polski i nawet w MŚ startuje, nawet mu nieźle idzie. No to ona ma tu kilka Mitsubishi Lancer EVO. Chyba 2 VI i jedno EVO VII
MOźnaczasami spotkać
Jakby ktoś chciał zobaczyć to zamieszczam fotkę "sprzetu" Sołowowa
Ja widzialem u sibie czarne subaru jak sobie zwiedzalo miasto.Od stycznia ma wejsc ustawa, ze prawko mozna miec od 16 lat tylko kurs bedzie trwal caly rok.Czy wejdezie ta ustawa to nie wiem tak przynajmniej slyszalem.
ehh teraz wole juz prawdziwy samochod np. Subaru imprezka wrc tylko ze do prawka . no wlasnie od ilu lat parwako mozna miec od 16 czy od 18. ALE JA CHCE I TAK TERAZ JEZDZICZ SUBARU
Ja to nie miałem tej przyjemnosci ale u kumpla to się cięło w to ile wlezie....az się łezka w oku kręci :wink:
Krzychooo:zimówki zebyś smigał po sniegu na dworze:)) tylę ze w instrukcji jest napisane źe samochodziki słabiej śmigają po dywanach itp. Znaczy się źe po sniegu teź nie za bardzo :wink:
chyba źe są oponki do jazdy po lodzie z kolcami to mozna sobie zawody w lodówce miedzy serem, masłem a szynką urzadzać :lol:
Pzypominają się godziny spędzone przy Amidze, pykając w micro machines 8)
zimówki zebyś smigał po sniegu na dworze:)) tylę ze w instrukcji jest napisane źe samochodziki słabiej śmigają po dywanach itp. Znaczy się źe po sniegu teź nie za bardzo :wink:
chyba źe są oponki do jazdy po lodzie z kolcami to mozna sobie zawody w lodówce miedzy serem, masłem a szynką urzadzać :lol:
zimówki zebyś smigał po sniegu na dworze:)) tylę ze w instrukcji jest napisane źe samochodziki słabiej śmigają po dywanach itp. Znaczy się źe po sniegu teź nie za bardzo :wink:
Oponki moźna dokupywać :wink: Są nawet zimówki i letnie i na deszcz :wink:
po co szukacie tak daleko??
na Allegro tesh są
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19312418
raczej sobie tutaj kupie!!
heh tamta cena była przegięta
tylko ciekawe czy moźna oponki itp. dokupować
na Allegro tesh są
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19312418
raczej sobie tutaj kupie!!
heh tamta cena była przegięta
tylko ciekawe czy moźna oponki itp. dokupować
gieras:patrzcie co znalazlem. http://shop.store.yahoo.com/actionvillage/video–games–playstation–2–micro–rc–racers.html to samo za 6.99$
Słabe to :?
ja kiedyś oglądałem taki program na Discovery Chanel i tam właśnie były takie maszynki :P tylko o wiele lepsze bo co niektóre osiągały bodajźe 125 km/h
Sam bo sobie to kupił ale mam inne wydatki
Sam bo sobie to kupił ale mam inne wydatki
patrzcie co znalazlem. http://shop.store.yahoo.com/actionvillage/video–games–playstation–2–micro–rc–racers.html to samo za 6.99$
nie raczej nie zduduje bo mam zbyt wiele projektów
np. projektor BigScreen (poszukajcie w sieci fajna sprawa)
oraz projektor laserowy ten będzie na pewno zrobiony (jak zakończe roboty to dam znać)
np. projektor BigScreen (poszukajcie w sieci fajna sprawa)
oraz projektor laserowy ten będzie na pewno zrobiony (jak zakończe roboty to dam znać)
niezalogo_grzesiek1711:ej chłopaki a ni moźna samemu zbudować??
mamtaki pomysł:
dwa siliki od HDD.
baterie na dół
jakiś układ rc
koła np CD.
i laczki z gumy jakiejś
i śmigamy!!
policzmy:
5400obr/min = 32400obr/h
2*pi*r=2*3,14*6(promień CD)=37,68
37,68*32400=1220832cm/h=12208,32m/h=12,20832km/h
Vmax=ok. 10km/h
kurcze gdzieś jest błąd bo mi inaczej wychodziło.
Ja nie wiem, skąd u was taka inwencja twórcza :shock:
ktoś tu chyba przeczytał za duźo ksiąźek za serii "lubie majsterkować" Adama Słodowego :mrgreen:
No to jak juź zbudujesz to daj znać. Przyślij zdjęcia i filmik najlepiej jeszcze :wink:
jak ktos to kuopi to niech da znac tutaj, co i jak, czy jest z tego jakas radocha, czy jest to solidnie zrobione itd.
ja to wiem i ty to wiesz.Ja naprzyklad bym na cos takiego nie dal nawet 3zl.
no spoko, ale za 250 mozna kupic duzo innych rzeczy i duzo bardziej przydatniejszych :roll:theboss78:wiesz jak ktos nie ma na co wydac to sobie kupuje cos takiego.
wiesz jak ktos nie ma na co wydac to sobie kupuje cos takiego.
259 zl ! :shock: jak mozna tyle dac za takie.....
Ale sie napaliłem na te samochodziki!!!
Co prawda na allegro sprzedają takie (hehe – no nie takie)za 39zł ale to nie to samo.
A i filmiki na stronce mnie zachęciły!!
juź mam kilka projektów torów!!!(Nawet jeden z NFSU)
Kupuje sobie Toyote Celice za 259zł i do tego zawieszenia i przekładnie.
Zobaczymy na jakich ustawieniach będą najszybsze.
silniczek jest ok 2.6 w komplecie (prawie najmocniejszy).
A co do mojego projektu to tylko problem z zasilaniem (z bateri cięźko by było wycisnąć taką moc i prędkość lub czas)
te mikrusy wyciągają ok 10km/h (znalazłem na stronce usa przelicznik)
Co prawda na allegro sprzedają takie (hehe – no nie takie)za 39zł ale to nie to samo.
A i filmiki na stronce mnie zachęciły!!
juź mam kilka projektów torów!!!(Nawet jeden z NFSU)
Kupuje sobie Toyote Celice za 259zł i do tego zawieszenia i przekładnie.
Zobaczymy na jakich ustawieniach będą najszybsze.
silniczek jest ok 2.6 w komplecie (prawie najmocniejszy).
A co do mojego projektu to tylko problem z zasilaniem (z bateri cięźko by było wycisnąć taką moc i prędkość lub czas)
te mikrusy wyciągają ok 10km/h (znalazłem na stronce usa przelicznik)