Raz sieć jest, raz nie ma :/
Otóź mam 2 kompy podpięte do HUB'a do którego jest podpięty net ...
do tej pory było tak, źe sieć pomiędzy nami działała (a gadu–gadu nie, bi lokalnie nie działa), ale od paru dni nie moge się połączyc z serwerem FTP na drugim kompie (a gadu–gadu działa miedzy nami) ... co jest ?? od czego to zalezy i jak to zmienić ?? samo by sie nie zmienilo :?
do tej pory było tak, źe sieć pomiędzy nami działała (a gadu–gadu nie, bi lokalnie nie działa), ale od paru dni nie moge się połączyc z serwerem FTP na drugim kompie (a gadu–gadu działa miedzy nami) ... co jest ?? od czego to zalezy i jak to zmienić ?? samo by sie nie zmienilo :?
Odpowiedzi: 3
W zasadzie powinienem zostawic Twoja odpowiedz bez echa, bo nie podales zadnych danych, ustawien. Tyle tylko, ze podales skad masz neta.
Masz wykupione dwa IP na te komputery ?
P.S. Wizard, czy robotki reczne, ustawienia sa. Wystarczy odczytac za pomoca komendy ipconfig /all (jesli to systemy NT).
Masz wykupione dwa IP na te komputery ?
P.S. Wizard, czy robotki reczne, ustawienia sa. Wystarczy odczytac za pomoca komendy ipconfig /all (jesli to systemy NT).
Dlaczego te komputery sa wpiete do huba ?
Dlaczego do tego samego huba wpiety jest net ?
a jak mam niby zrobic ? przez 1 kompa ? oba sa wylaczane na noc, jeden jest dla mnie i jeden jest dla reszty rodziny
Skad ten net ?
stałka, aster, warszawa
Jakie sa ustawienia na tych komputerach ?
tzn jak jakie? pamietam ze oba byly konfigurowane (w wizard'zie) ze mają sie laczyc tak jak jest to załoźone (przez huba)
Dlaczego do tego samego huba wpiety jest net ?
a jak mam niby zrobic ? przez 1 kompa ? oba sa wylaczane na noc, jeden jest dla mnie i jeden jest dla reszty rodziny
Skad ten net ?
stałka, aster, warszawa
tzn jak jakie? pamietam ze oba byly konfigurowane (w wizard'zie) ze mają sie laczyc tak jak jest to załoźone (przez huba)
Dlaczego te komputery sa wpiete do huba ? Dlaczego do tego samego huba wpiety jest net ? Skad ten net ?
Strona 1 / 1