Raz jest net a raz nie ma???
mam radiowe łącze i było dobrze, aź ostatnio zaczęło sie coś chrzanić włączam kompa rano i netu nie ma a wieczorem juz jest albo odwrotnie albo jest pol godzinki po czym sie wyłącza! a jakośc połączenia jest dobra a odebrany pakiet tylko jeden jak wysyłam pingi na bramy to "upłynał limit czasu zadania" wszystkie ustawienia sa ok! polaczenie mam jakosc syg. dobra! czyli wszystko jest ok tylko na stronki nie da sie wchodzic i gg tyź nima!!!???
Odpowiedzi: 13
przyzwyczailem sie do 999 bo glownie jak grasz w gierki i zupelnie ci sie wylancza to amsz wlasnie taki ping :D (np. quake III arena)
A co to jest ten ping 999 ?=Dario=:Bo moze on ma ping 999 ...
piesogrodnika:(..)im wiecej tym gorzej
wiem źe im wiecej tym gorzej ale du meter to lepszy łatwy do odczytania program i ma niektore fajne funkcje.
Bo moze on ma ping 999 i nie wczytuje mu nic. Mój kolega miał coś takiego, ale on poza stałym łączem miał jeszcze modem. Razem z nim uźyliśmy modemu i tam miał tez wszystko WOOLNE i małą ilość wysłanych bajtów na sek czy jakos tak, i okazało się źe to wina kompa a nie admina
=Dario=:a moze...sproboj zainstlowac program Du Meter (freeware z tego co wiem) on sprawdza jaki masz ping. jak bedzie ci dzialac internet to sproboj. jeźeli wykaze ze masz malego laga to juz nie mam pojecia :(
Jakiego masz pinga mozesz wierszem polecen sprawdzic on ci pokazuje ile ml sekund dochodzi im wiecej tym gorzej
a moze...sproboj zainstlowac program Du Meter (freeware z tego co wiem) on sprawdza jaki masz ping. jak bedzie ci dzialac internet to sproboj. jeźeli wykaze ze masz malego laga to juz nie mam pojecia :(
idz i powiedz dla admina sieci to jest jedyne chyba wyjscie
jak jest net i pinguje to pingi sa a jak nie ma netu to jest napisane źe upłynął limit czasu źadania. firewalla odinstalowałem na wszelki wypadek i nic sie nie zmieniło!!??
ale jak jest firewall to zawsze moze nie chodzic. pojdz pogadaj z adminem sieci posc pinga np do wp.pl i jak ci nie pojdzie to powiedz dla admina ze wogle net nie dziala, a co jest po reinstall win? moze cos zakluca sygnal wes sprawdz jaka masz sila sygnalo: otoczenie sieciowe––> wlasciwosci––>polaczenie lokalne i tam pisze. ale to cos jest udmina i raczej nic nie zrobisz
czy jak siada ci net, to nie mozesz korzystac w ogole z internetu, czy tylko z gg i www. a, nie, napisales, ze pingujesz.. w takim razie wyglada mi to na firewalla. jesli masz to go wylacz.
limit predkości to 11Mb/s raczej nikt nie zapycha sieci programami p2p tzn. wszyscy ich uzywaja ale inni kumple mają spoko i wsszystko chodzi ok! nie no mam tez ad–aware6 z uaktualnieniami i web roota i nie wiem co się dzieje
problem moze byc jeszcze inny. czy wy w tej radiowce macie jakies limity predkosci? jesli nie ma to pewnie, ktorys z innych userow uzywa programow typu p2p (kaza, dc++, emule) i tak zapycha lacze, ze kolesie tacy jak ty juz nie moge z niego korzystac.
jest jeszcze jedna sprawa. oprocz antywirusow i trojanow sa jeszcze programy spyware i adware. byc moze one maczaja w tym palce. sprawdz programami typu search&destroy, sweeper, ad–ware, etc.
jest jeszcze jedna sprawa. oprocz antywirusow i trojanow sa jeszcze programy spyware i adware. byc moze one maczaja w tym palce. sprawdz programami typu search&destroy, sweeper, ad–ware, etc.
dzwoniłem do firmy obsługującej sieć i mówią mi źe u nich jest wszystko ok! gg teź pojawia sie tylko wtedy gdy moge wchodzic na stronki. o co z tym chodzi? wirusow i trojanow nie ma niby czysto jest i wszystko powinno byc dobrze a nie jest.
prawdopodobnie administrator twojej sieci ma problemy z cachem. popros go, zeby go odswiezyl.
co do gg, to byc moze macie blokade na konkretne porty.
najlepiej skontaktowac sie z adminem tej sieci.
co do gg, to byc moze macie blokade na konkretne porty.
najlepiej skontaktowac sie z adminem tej sieci.
Strona 1 / 1