ratunku!

otwieram folder z plikami na dysku i pojawia sie

wystapil problem z aplikacja exploer.exe i zostanie ona zamknieta
przepraszamy za kłopoty

jak to naprawic.....????
pomocy w tym folderze sa wazne pliki i nie mam mozliwosci ich otworzyc
ratunku

Odpowiedzi: 11

Spróbuj skopiowac ten folder w inne miejsce (SKOPIOWAĆ!!!) a oryginalny folder wywal do pustego kosza. Potem wejdź do kopii tego folderu albo do kosza i rób co chcesz z plikami.

Moźna teź tak:
Prawy klik na folderze/ otwórz tu linię poleceń; open command window here, albo uruchom CMD i wpisz np. d: – zmienia partycję, cd "moje pliki/uszkodzony folder" – wchodzisz do folderu (cudzysłów moźna w XP pominąć)
wpisz DIR
zrób katalog MD c:ackup
kopiuj potrzebne pliki COPY *.txt c:ackup*.txt – kopiuje wszystkie pliki .txt

czy przypadkiem nie masz nowego HDD samsunga?
Jeśli tak, to zapełnij go kilka razy do pełna i zrób kilka formatów, to mu przejdzie :)
sapero
Dodano
10.05.2004 16:35:28
Moźe zainstalowałeś Jakiś nowy program, który koliduje ze starymi? Opiszę Ci mój dzisiejszy przypadek. Otóź wczoraj zainstalowałam nowy program antywirusowy i wszystko było o.k. Dzisiaj włączam kompa, a on ciągle po minucie restartuje się. Byłam pewna, źe to wirus... Ale zdąźyłam w tym krótkim (minutowym) czasie odinstalować wczoraj zamontowany program. I wszystko wróciło do normy, tzn. nie ma juź restartu. Myślę, źe nowy antywirus "źarł" się ze starym, albo z innymi programami...
assol
Dodano
09.05.2004 01:45:22
futrzak :

Na Twoje kłopoty poszukaj informacji w archiwum forum na temat tworzenia obrazów partycji i ich przywracania.
McScr@by
Dodano
08.05.2004 02:52:44
Wiecie.. jak mie sie cos takiego pojawia to robie
tylko jedno FOrmat c:

i po kłopocie
tylko wtedy jest klopot z wgrywaniem wszystkiego na nowo
futrzak
Dodano
08.05.2004 02:15:46
Gdy u mnie było coś takiego, okazało się, źe mam wirusa, który zamykał program. Ale pewnie juź skanowałeś...
assol
Dodano
07.05.2004 22:26:55
SLAY3R:
Ad@$:
Posypał Ci się explorer i jest to cięźka sprawa

Niekoniecznie.
Moźe być tak, źe któryś z plików jest uszkodzony, a explorer po wejściu do tego folderu próbuje odczytać informacje o tych plikach (np. z plików wideo próbuje odczytać pierwszą klatkę filmu źeby wstawić tą klatkę do ikonki [w trybie miniatury]) – natrafia na uszkodozny plik i ZONK.
Dopuki się nie dowiemy co to za pliki i co to za błąd jest w podglądzie zdarzeń – to nic konkretnego nie moźna powiedzieć.

to teź prawda bo przecieź ten bład explorera wywala gdy wchodzi na konkretny katalog
Ad@$
Dodano
07.05.2004 16:19:20
Ad@$:
Posypał Ci się explorer i jest to cięźka sprawa

Niekoniecznie.
Moźe być tak, źe któryś z plików jest uszkodzony, a explorer po wejściu do tego folderu próbuje odczytać informacje o tych plikach (np. z plików wideo próbuje odczytać pierwszą klatkę filmu źeby wstawić tą klatkę do ikonki [w trybie miniatury]) – natrafia na uszkodozny plik i ZONK.
Dopuki się nie dowiemy co to za pliki i co to za błąd jest w podglądzie zdarzeń – to nic konkretnego nie moźna powiedzieć.
SLAY3R
Dodano
07.05.2004 15:58:55
Posypał Ci się explorer i jest to cięźka sprawa, bo u mnie to jest najczęstszy problem i tylko reinstalka wina pomaga
Ad@$
Dodano
07.05.2004 15:54:43
Zobacz jaki błąd wystąpił w Podglądzie zdarzeń i jaka jest dokładnie jego treść.
McScr@by
Dodano
07.05.2004 15:51:50
Napisz jakie to pliki są w tym folderze.
SLAY3R
Dodano
07.05.2004 15:48:44
raczej czapka śliwek:) moze sproboj wylaczyc kompa i wlaczyc, ale prawda jest taka ze moze pomoc ale nie musi. sam czesto mam tak ze nagle zamykaja sie wszystkie foldery lub po kliknieciu na dany folder wyskakuje ten blad!
mysz0n
Dodano
07.05.2004 15:30:40
Anonymous
Dodano:
07.05.2004 14:27:21
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1