ratunku!
otwieram folder z plikami na dysku i pojawia sie
wystapil problem z aplikacja exploer.exe i zostanie ona zamknieta
przepraszamy za kłopoty
jak to naprawic.....????
pomocy w tym folderze sa wazne pliki i nie mam mozliwosci ich otworzyc
ratunku
wystapil problem z aplikacja exploer.exe i zostanie ona zamknieta
przepraszamy za kłopoty
jak to naprawic.....????
pomocy w tym folderze sa wazne pliki i nie mam mozliwosci ich otworzyc
ratunku
Odpowiedzi: 11
Spróbuj skopiowac ten folder w inne miejsce (SKOPIOWAĆ!!!) a oryginalny folder wywal do pustego kosza. Potem wejdź do kopii tego folderu albo do kosza i rób co chcesz z plikami.
Moźna teź tak:
Prawy klik na folderze/ otwórz tu linię poleceń; open command window here, albo uruchom CMD i wpisz np. d: – zmienia partycję, cd "moje pliki/uszkodzony folder" – wchodzisz do folderu (cudzysłów moźna w XP pominąć)
wpisz DIR
zrób katalog MD c:ackup
kopiuj potrzebne pliki COPY *.txt c:ackup*.txt – kopiuje wszystkie pliki .txt
czy przypadkiem nie masz nowego HDD samsunga?
Jeśli tak, to zapełnij go kilka razy do pełna i zrób kilka formatów, to mu przejdzie :)
Moźna teź tak:
Prawy klik na folderze/ otwórz tu linię poleceń; open command window here, albo uruchom CMD i wpisz np. d: – zmienia partycję, cd "moje pliki/uszkodzony folder" – wchodzisz do folderu (cudzysłów moźna w XP pominąć)
wpisz DIR
zrób katalog MD c:ackup
kopiuj potrzebne pliki COPY *.txt c:ackup*.txt – kopiuje wszystkie pliki .txt
czy przypadkiem nie masz nowego HDD samsunga?
Jeśli tak, to zapełnij go kilka razy do pełna i zrób kilka formatów, to mu przejdzie :)
Moźe zainstalowałeś Jakiś nowy program, który koliduje ze starymi? Opiszę Ci mój dzisiejszy przypadek. Otóź wczoraj zainstalowałam nowy program antywirusowy i wszystko było o.k. Dzisiaj włączam kompa, a on ciągle po minucie restartuje się. Byłam pewna, źe to wirus... Ale zdąźyłam w tym krótkim (minutowym) czasie odinstalować wczoraj zamontowany program. I wszystko wróciło do normy, tzn. nie ma juź restartu. Myślę, źe nowy antywirus "źarł" się ze starym, albo z innymi programami...
futrzak :
Na Twoje kłopoty poszukaj informacji w archiwum forum na temat tworzenia obrazów partycji i ich przywracania.
Na Twoje kłopoty poszukaj informacji w archiwum forum na temat tworzenia obrazów partycji i ich przywracania.
Wiecie.. jak mie sie cos takiego pojawia to robie
tylko jedno FOrmat c:
i po kłopocie
tylko wtedy jest klopot z wgrywaniem wszystkiego na nowo
tylko jedno FOrmat c:
i po kłopocie
tylko wtedy jest klopot z wgrywaniem wszystkiego na nowo
Gdy u mnie było coś takiego, okazało się, źe mam wirusa, który zamykał program. Ale pewnie juź skanowałeś...
SLAY3R:Ad@$:Posypał Ci się explorer i jest to cięźka sprawa
Niekoniecznie.
Moźe być tak, źe któryś z plików jest uszkodzony, a explorer po wejściu do tego folderu próbuje odczytać informacje o tych plikach (np. z plików wideo próbuje odczytać pierwszą klatkę filmu źeby wstawić tą klatkę do ikonki [w trybie miniatury]) – natrafia na uszkodozny plik i ZONK.
Dopuki się nie dowiemy co to za pliki i co to za błąd jest w podglądzie zdarzeń – to nic konkretnego nie moźna powiedzieć.
to teź prawda bo przecieź ten bład explorera wywala gdy wchodzi na konkretny katalog
Ad@$:Posypał Ci się explorer i jest to cięźka sprawa
Niekoniecznie.
Moźe być tak, źe któryś z plików jest uszkodzony, a explorer po wejściu do tego folderu próbuje odczytać informacje o tych plikach (np. z plików wideo próbuje odczytać pierwszą klatkę filmu źeby wstawić tą klatkę do ikonki [w trybie miniatury]) – natrafia na uszkodozny plik i ZONK.
Dopuki się nie dowiemy co to za pliki i co to za błąd jest w podglądzie zdarzeń – to nic konkretnego nie moźna powiedzieć.
Posypał Ci się explorer i jest to cięźka sprawa, bo u mnie to jest najczęstszy problem i tylko reinstalka wina pomaga
Zobacz jaki błąd wystąpił w Podglądzie zdarzeń i jaka jest dokładnie jego treść.
Napisz jakie to pliki są w tym folderze.
raczej czapka śliwek:) moze sproboj wylaczyc kompa i wlaczyc, ale prawda jest taka ze moze pomoc ale nie musi. sam czesto mam tak ze nagle zamykaja sie wszystkie foldery lub po kliknieciu na dany folder wyskakuje ten blad!
Strona 1 / 1