Ratunku – udostepnianie XP HE––> W98
Chce dzielic zasoby w98 i XP HE.
Komputery widza mi sie tylko gdy HE jest w trybie awaryjnym zalogowany jako administrator!Nie ma mozliwosci zarzadzania kontami w "administracji komputera" zeby wlaczyc konto goscia. W trybie normalnym nie moge sie zalogowac jako "administrator", a jako uzytkownik z prawami administratora i tak nie widze sieci no i kolko mi sie zamknelo.
Przeszukalem mnostwo postow i nie znalazlem rozwiazania.
Pilnie prosze o pomoc!
Komputery widza mi sie tylko gdy HE jest w trybie awaryjnym zalogowany jako administrator!Nie ma mozliwosci zarzadzania kontami w "administracji komputera" zeby wlaczyc konto goscia. W trybie normalnym nie moge sie zalogowac jako "administrator", a jako uzytkownik z prawami administratora i tak nie widze sieci no i kolko mi sie zamknelo.
Przeszukalem mnostwo postow i nie znalazlem rozwiazania.
Pilnie prosze o pomoc!
Odpowiedzi: 4
OK – juz sobie poradzilem – dzieki za pomoc
XP HE ma okrojone mozliwosci w stosunku do Pro. Jak zauwazyles nie zalogujesz sie jako Administrator w normalnym trybie, nie masz w nim mozliwosci ustawien kont i uprawnien z tym zwiazanych, oraz kilku innych rzeczy. Ustawien tych dokonuje sie w HE tylko z tryby awaryjnego.
Opisz dokladnie co tam masz poinstalowane we wlasciwosciach polaczenia, firewall, ustawienia tych dwoch kompow a moze cos sie wymysli.
Opisz dokladnie co tam masz poinstalowane we wlasciwosciach polaczenia, firewall, ustawienia tych dwoch kompow a moze cos sie wymysli.
No tak ale jak wytlumaczyc niemoznosc wlaczenia konta goscia?? Dlaczego nie mam w trybie awaryjnym ustawien zabezpieczen lokalnych?? Moze da sie wlaczyc goscia jakims kluczem rejestru??
Zaraz sprawdze choc nie bardzo rozumiem w czym mi ma pomoc remote administrator.
Zaraz sprawdze choc nie bardzo rozumiem w czym mi ma pomoc remote administrator.
Polecam Remote Administratora. Wydaje mi się, źe w Twojej sieci systemy nie chcą ze sobą współpracować...
Strona 1 / 1