Ratunku! Czyli bolą mnie plecy! I palce!
A więc tak! Podczas grania w gry system staje dęba tzn.. gra się zawiesza ( jak stop klatka i wyje dźwięk!)... Sformatowałem dysk zainstalowałem nową wersję xp profesional z wbudowanym serwis pakiem , ściągnąłem najnowsze sterowniki i znowu jest to samo!
Nie ma reguły jaka gra! :twisted: Zazwyczaj dwie trzy minuty po graniu w nią! ( najcześciej się kaszani newer winter night! Oczywiście mam najnowsze paki teraz jest to wersja 1.29!)..
Czym moźe to być spowodowane? Dodam źe np. właśnie skończyłem grać w najnowszego nfs ( grałem pół godziny i się nie zawiesił! Ale czasami potrafi się zawiesić po 1 minucie grania!).. System jest cały czas serwisowany norton utilitesem ma najnowsze sterowniki .. :wink:
Konfig wiem źe stary i bardzo słaby niedługo go rozbudowuję ( ale moźe to coś pomoźe: A2000Xp,256mb, gf440mxddr,live,ibm hdd, nagrywara,dvd,cd,modem, płyta jakiś hu*.* asrock!).. A wcześniej miałem starszego xp .. Filmy internet i wszsystko oprócz gier działa wyśmienicie! A oczywiście jechany trzema programami antywirusowymi! :wink:
Pomocy! Moźe się orientujecie co jest nie tak! A dodam źe nie pracują źadne programy w tle ( typu jakieś śmieci jakie się instalują typu live update itd.)..
Nie ma reguły jaka gra! :twisted: Zazwyczaj dwie trzy minuty po graniu w nią! ( najcześciej się kaszani newer winter night! Oczywiście mam najnowsze paki teraz jest to wersja 1.29!)..
Czym moźe to być spowodowane? Dodam źe np. właśnie skończyłem grać w najnowszego nfs ( grałem pół godziny i się nie zawiesił! Ale czasami potrafi się zawiesić po 1 minucie grania!).. System jest cały czas serwisowany norton utilitesem ma najnowsze sterowniki .. :wink:
Konfig wiem źe stary i bardzo słaby niedługo go rozbudowuję ( ale moźe to coś pomoźe: A2000Xp,256mb, gf440mxddr,live,ibm hdd, nagrywara,dvd,cd,modem, płyta jakiś hu*.* asrock!).. A wcześniej miałem starszego xp .. Filmy internet i wszsystko oprócz gier działa wyśmienicie! A oczywiście jechany trzema programami antywirusowymi! :wink:
Pomocy! Moźe się orientujecie co jest nie tak! A dodam źe nie pracują źadne programy w tle ( typu jakieś śmieci jakie się instalują typu live update itd.)..
Odpowiedzi: 5
Ja miałem podobny problem gry wieszały się kilka minut po starcie. Okazało się, źe to wina wadliwej kości ram!!! Wymieniłem w sklepie na inny egzemplarz i wszystko chodzi cacy:D
Pozdroo!
Pozdroo!
as..:Wentylatorki są dobre.. bo bardzo kozackie :twisted:
ja tez mialem "kozacki" wentylatorek – wygladal zawaliscie i byl zarabiscie duzy – a temp na procu nie spadala ponizej 50 *C :( A nie masz mozliwosci sprawdzenia tych temperatur? Plyta powinna raczej miec czujniki – jeden pod porcesorem i co najmniej drugi pokazujacy temp samej plyty.
A ten chipset to masz chlodzony wiatraczkiem czy pasywnie?
Wentylatorki są dobre.. bo bardzo kozackie :twisted:
Moźe to chipset?!
Moźe to chipset?!
The_judge:Jesli te zwisy zdazaja sie glownie podczas grania w gry to sprawdz temperatury proca, albo moze GPU albo chipset na plycie ci sie przegrzewa ??
podpisuje sie pod the_judge gdyz mialem podobny problem ktory polegal na czestym zawieszaniu sie gier... wymienilem wentylatorek i wszystko chodzi bardzo dobrze. jednak co do twojego problemu... nie jestem pewny czy to w 100% wina wentylatora, ale warto sprawdzic
pozdrowienia :)
Jesli te zwisy zdazaja sie glownie podczas grania w gry to sprawdz temperatury proca, albo moze GPU albo chipset na plycie ci sie przegrzewa ??
Strona 1 / 1