rasatour.exe
Ostatnio kiedy łączyłem się do neta z internetem chciał się połączyć plik rasatour.exe. Zablokowałem go firewallem ale nie wiem co to za plik i skąd się wziął. :(
Odpowiedzi: 10
Serdeczne dzięki za pomoc! Dzięki wszystkim którzy chcieli mi pomóc. Jęsli będziecie mieli kiedys jakis problem to postaram się wam pomóc! Jeszcze raz serdeczne dzięki za wszystko
Plik przeanalizowany, nie jest zainfekowany ani sklasyfikowany jako malware.
RASAutoU.exe jest plikiem systemowym i odpowiedzialny jest za dostęp do internetu metodą autodialing`u ( linia telefoniczna ).
RASAutoU.exe jest plikiem systemowym i odpowiedzialny jest za dostęp do internetu metodą autodialing`u ( linia telefoniczna ).
Damianos:Tu jest ten plik rasatou
Skoro juź wiesz jak się nazywa to pewnie i informacje o niem znalazłeś.Tylko ,czy to znowu literówka – rasautou ? – W takim wypadku nawet polskojęzyczne wyniki w googlach są.
A tak BTW – to mam rozumieć, źe załącznik wstawiłeś na zasadzie :"czemu innym ma być lepiej"?
Skoro sam uznajesz, źe to plik podejrzany to nie publikuj go – McScr@by sugerował przesyłkę, ale wyraził się jasno – PW.
Damianos:Tu jest ten plik rasatou
Skoro juź wiesz jak się nazywa to pewnie i informacje o niem znalazłeś.Tylko ,czy to znowu literówka – rasautou ? – W takim wypadku nawet polskojęzyczne wyniki w googlach są.
A tak BTW – to mam rozumieć, źe załącznik wstawiłeś na zasadzie :"czemu innym ma być lepiej"?
Skoro sam uznajesz, źe to plik podejrzany to nie publikuj go – McScr@by sugerował przesyłkę, ale wyraził się jasno – PW.
Tu jest ten plik rasatou
Nie mam źadnego antywirusa.
Moźesz go takźe wysłać do mnie na PW to się zobaczy co to jest.
wyslij ten pliczek do mks–u oni go sprawdza
Szukałem wirusów związanych z plikiem rasatour.exe i źadnego nie znalazłem...
Sprubój skopiować ten plik i usunąć go zmiejsa gdzie pierwotnie siedział, jakbyś coś się działo (złego) wsadź go tam spowrotem.
jakiego masz antywirusa? aktualizowany?
Sprubój skopiować ten plik i usunąć go zmiejsa gdzie pierwotnie siedział, jakbyś coś się działo (złego) wsadź go tam spowrotem.
jakiego masz antywirusa? aktualizowany?
Nie licz na to, ze my odpowiemy na pytanie skad sie wzial :wink: . Rzeczywiscie nie ma zadnej informacji na temat takiego pliku, wiec mozna podejrzewac, ze to jakies swinstwo. Odszukaj moze na dysku, sprawdzajac lokacje tego pliku. Moze w ten sposob dowiesz sie czym jest ? Sprobuj jednoczesnie wylaczyc jego proces jesli jest uruchomiony, usun kazdy wpis w rejestrze odwolujacy sie do jego nazwy i zeby go nie usuwac, zmien mu nazwe lub rozszerzenie na np. txt.
Strona 1 / 1