Rano nie ma ,wieczorem jest internet..

Mam taki bardzo dziwny problem z internetem, a jako źe jest tutaj spore grono osób, które wiedzą co tu robią, mam nadzieje ze ktos wyjasni mi przyczyne tego problemu.

A wiec chodzi o to, źe internet w godzinach rannych i popołudniowych, chodzi bardzo,bardzo powoli, źeby nie powiedzieć wcale, mimo źe siła sygnalu jest bardzo dobra. Nie bylo by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, źe wieczorem i późną nocą, siła sygnału jest taka sama, a czasami troszke słabsza, a internet mimo wszystko chodzi zdecydowanie lepiej, aź sie przyjemnie te wszystkie strony ogląda.

Czego to moźe byc przyczyna? Czyźby jakiś wirus? wina przeglądarki? A moźe firmy która udostępnia mi internet? Zaczyna mnie to powoli denerwować, więc za kaźdą pomoc będe bardzo wdzięczny i zobowiązany podziękować.

P.S. Jest to połączenie sieci bezprzewodowej, internet odbieram drogą satelitarną, dla wyjaśnienia, antena wisi na chałupie ;)

Odpowiedzi: 10

Słyszałem sporo złych słów o tej firmie, raczej pokombinuj nad znalezieniem innego dostawcy internetu. Nie wiem czy np. DarNet ma tam zasięg, firma całkiem dobra.
spiderko
Dodano
01.07.2005 14:52:22
Spiderko – To firma Rabbit, bo to chodzi o kompa mojego wujka, u mnie na szczęście jest wszysto wporządku.
Juź dzwonił tam nie raz, ale oni twierdzili źe to nie ich wina, cóź, typowa polska firma.
Dzisiaj zrobie mu formata, jesli po tym nie zacznie działać normalnie, to nie damy im spokoju :twisted:
Na razie dzięki :)
Jersie
Dodano
01.07.2005 14:31:27
u mnie tak jest (zreszta kiedyś podawałem dokładnie jakie rozwiązania stosuje moja sieć). ALe borykamy sie z zakłuceniami, a uwieźcie to jest tragiczne :(
adik154
Dodano
01.07.2005 01:27:11
ja mam radiówke i nie narzekam nawet lepiej mi wsyztsko działa niź np kolegą chello a co d problemu to takźe powinno być tak źe tylko w nocy moźna zassysać z p2p
coach14
Dodano
01.07.2005 01:16:51
głównym minusem sieci radiowych jest zakłócanie sie. U mnie w mieście jest miejsce (tak aby sie nie zakłocac) dla maksymalnie 10 anten, a tych anten jest juź coś około 40... Jedynym ratunkiem okazać moze się wejście prowiderów na paśmie 5Ghz... Ponadto AP często się palą i byle burza moźe byc powodem braku internetu przez jakiś czas... uroki neta w PL :D
adik154
Dodano
30.06.2005 19:58:25
Jaka nazwa dostawcy ?

Chyba mało jest sieci radiowych o których moźna się ciepło wyraźać, wszystko jest OK do czasu aź znajdzie się pare osób które zasysają z sieci p2p i transfery pozostałych uźytkowników siadają. Kolega teź miał takie problemy, ale dostawca dobrze pomyślał i zablokował moźliwość korzystania z programów typu emule/kaaza/torrent w godzinach 6–23 i net działa o wiele lepiej. Moźe zaproponuj takie rozwiązanie u siebie.
spiderko
Dodano
30.06.2005 19:31:48
no nie jest normalne... najlepiej telefon w dłoń i dzwoń do administratora...
adik154
Dodano
30.06.2005 19:26:20
Nie jest.
To jest jakas duza siec?
Moze poprostu masz ssaczy (p2p), a siec nie ma wdrozonej regulacji transferem...
brtx
Dodano
30.06.2005 19:00:13
Tak tylko, źe np od końca maja do połowy czerwca internet chodzil bardzo fajnie, a teraz to jest tragokomedia chyba, nie kaźdy ma czas i cierpliwość czekać na to, aź go zaloguje na forum po 3 minutach, czy teź czekac az mi post wysle po 2 minutach.
To chyba nie jest normalne?
Jersie
Dodano
30.06.2005 18:20:40
i cóź z tego ze sią sygnału jest wysoka??? siła sygnału nie równa się przepustowość łacza i ilość osób ściągających/przeglądających coś w danym momęcie. Sam mam neta radiowo i wiem jak to jest...
adik154
Dodano
30.06.2005 18:12:19
Jersie
Dodano:
30.06.2005 17:55:21
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1