Ran strony sie laduja a raz nie laduja
Witam, moj problem przedstawia sie tak jak w temacie. Chcialbym dodac ze mam stworzona siec pomiedzy dwoma komputerami. Na komputerze nr1 mam zainstalowana neostrade i udostepniam internet do komputera nr2. Przez miesiac wszytsko chodzilo wporzadku az do dzisiaj. Gdy uruchomilem komputer nr2 internet nie dzialal w ogole, po 20 min wlaczylo sie gg a tak po godzinie zaladowal mi sie onet.pl. No i juz myslalem ze naprawilo sie samo ale.... no wlasnie internet chodzil tylko 5-10 min a potem znow zastoj 10 minutowy i tak w kolko. Komputera nr1 nik nie uzywa, dziala on poprostu 24 h na dobe i jest tam win XP + SP2 + latki ( bo kiedys wyskakiwal mi blad win32 ale teraz juz jest okej). Na komputerze nr 2 ten sam soft. Dodam ze gdy na komp nr2 nie ma internetu to na komp nr1 dziala on bez zarzutu caly czas. Co gorsza komputery sie widza bo pinguja w jedna i druga strone. Probowalem juz wszytskiego, tzn konfigurowalem siec na nowo, wlaczalem wylaczem modem neostrady.IP i dns'y na komp nr 2 wpisane prawidlowo. POMOZCIE BO NIE WIEM CO MOGE JESZCZE ZROBIC.
Ludzie myślcie gdzie tematy wstawiacie. Przenoszę, bo nijak do Windows Vista to się ma.
Anathema
Odpowiedzi: 1
Podziel se jeszcze forum na kolejnych trzydziesci piec dzialow. Wtedy nie bedzie pomylek.Matiash:Ludzie myślcie gdzie tematy wstawiacie. Przenoszę, bo nijak do Windows Vista to się ma.Anathema
Matiash, po pierwsze nie pisz "boldem". Po drugie sprawdz sobie drugi komputer pod wzgledem wirusow, trojanow, innych smieci (dzial Bezpieczenstwo). Po trzecie, sprobuj na nim uzyc pliku winsockfix.exe sciagnietego z neta.
<p><BLOCKQUOTE><div>Podziel se jeszcze forum na kolejnych trzydziesci piec dzialow. Wtedy nie bedzie pomylek.</div></BLOCKQUOTE></p><p>Jeśli chcesz to specjalnie dla Ciebie dział Humor może powstanie, a żebyś miał gdzie te swoje spostrzeżenia umieszczać. Bez obrazy oczywiście.<br /></p><p>P.S. Matiash przepraszam za off-topic.</p>