Ramy a plyta glowna...
Witam.
Mam plyte glowna K7S5A, i mam zamiar dokopic pamieci (oczywscie DDR). Jesli dobrze doczytalem w instrukcji plyty glownej to max ramy moge wsadzic taktowane na 266Mhz (w chwili obecnej takie mam, 256 DDR – 266Mhz), a z tego co sie orientuje w sklepach sa juz tylko 300 i 400Mhz. Wiec moje pytanie brzmi czy gdybym kupil 300 lub 400MHz to musze zakupic nowa plyte glowna, bo do tej juz nie dam rady wsadzic ? Lub czy moglbym do nowej plyty glownej wlozyc stare Ramy taktowane na 266Mhz ?
Pozdro.
PS: Mysle ze wiecie o co mi chodzi :P
Mam plyte glowna K7S5A, i mam zamiar dokopic pamieci (oczywscie DDR). Jesli dobrze doczytalem w instrukcji plyty glownej to max ramy moge wsadzic taktowane na 266Mhz (w chwili obecnej takie mam, 256 DDR – 266Mhz), a z tego co sie orientuje w sklepach sa juz tylko 300 i 400Mhz. Wiec moje pytanie brzmi czy gdybym kupil 300 lub 400MHz to musze zakupic nowa plyte glowna, bo do tej juz nie dam rady wsadzic ? Lub czy moglbym do nowej plyty glownej wlozyc stare Ramy taktowane na 266Mhz ?
Pozdro.
PS: Mysle ze wiecie o co mi chodzi :P
Odpowiedzi: 4
Bo ram nie jest oznaczony jako DDR400 z tego powodu źe musi pracować jako DDR400, tylko dlatego źe moźe pracować do parametrów standartu DDR400. Jeśli uźytkownik chce to moźe go nawet ustawić jako DDR200.
Ok dziex na info :wink:
damiancore:
to on je odczyta jako wolniejsze??
Dokładnie tak.
no ale przeciez :
to on je odczyta jako wolniejsze?? czy poprostu ich nie zobaczy??
w instrukcji plyty glownej to max ramy moge wsadzic taktowane na 266Mhz
to on je odczyta jako wolniejsze?? czy poprostu ich nie zobaczy??
Strona 1 / 1