Ramy a ich wydajność
Mam dziwny problem z ramami nie dawno kupiłem 2gb goodram dual cl 5 no i włączam gre co ma duże wymagania tylko przez neta i właczam memturbo patrze jak ramy są wykorzystywane i pisze, że jest od 950~ do 1050 ~ wolnych i czemu nie jest wykorzystywane całe 2gb a tylko 1gb ??? jak coś to mam procka althon xp 3200+ i karte grafy radeon 1300 pro
Odpowiedzi: 3
Jakby Ci pisało że wykorzystuje całe 2GB pamięci to miałbyś problem pod tytułem "potrzebuję kolejne dwa giga". Dysk twardy by szalał z plikiem wymiany i ogólnie nie wesoło by było z płynnąścią grania.
COD4 powinien się odpalić, gra jest całkiem dobrze zoptymalizowana, więc myślę że pograsz. Nowsze gierki na low napewno pójdą.
Możliwe :D ale mam nadzieje ze jeszcze ktoś się wypowie.
I czy cl5 to był dobry wybór ??? oraz czy z takim sprzętam bez problemów zagram w coda4 przez neta i inne gierki co mają duże wymagania?
Może nie ma potrzeby wykorzystywania całej dostępnej pamięci w danej chwili czy procesie?
Fakt, że gra ma wymagania, którym sprostają kości ram w ilości 2 giga wcale nie musi oznaczać, że cały czas będą one "żyłowane na maxa". Zwykle wymogi produktów są nieco przesadzone, bo nie ma sensu pisać, że gra będzie śmigać na 1,5 giga ramu, skoro może się zdarzyć, że będzie jej nagle potrzeba np. 1,8.
Ot i to chyba cała tajemnica :-k
Strona 1 / 1