RAM
Witam. Mam takie pytanko>>>słyszałem źe jak sie chce mieć 2 kości ram w dualy to trzeba mieć taką samą druga kośc z takimi samymi wartościami i tej samej firmy... Mam Kingstona 512 i chciałbym se dokupić drugie 512 ale nie wiem co w tej sytuacji zrobić:/ Myślałem nad Twinmosem ale czy to będzie pracowało w dualu?? Plis o pomoc....
Odpowiedzi: 9
Teź wyłączam Fast Writes.
XAOO na 1GB ram napewno odczujesz pozytywną róźnicę, ale dual channel nie jest niezbędny do tego. Więc jeśli pamięć nie będzie chciała działać w dualu to nie przejmuj się tym, będzie wydajnie nawet bez tego.
XAOO na 1GB ram napewno odczujesz pozytywną róźnicę, ale dual channel nie jest niezbędny do tego. Więc jeśli pamięć nie będzie chciała działać w dualu to nie przejmuj się tym, będzie wydajnie nawet bez tego.
Jeźeli masz grafikę ATI moźesz spróbować wyłączyć w BIOS opcję AGP fast write – odnoszę wraźenie ,źe przynosi ona odwrotny skótek do przewidzianego przez nVidia
Oczekuje większej wydajności w grach i ogólnie aby PC szybciej się włanczał oraz aby było więcej procesów naraz bez większego spadku wydajności.
Proponuje dokupić Kingstona. Sprawdz w programie Everst jakie masz timingi i dokup pamiec Kingston z takimi samymi parametrami. Ja mam Kingston 512 PC3200 z timingami 3–3–3–8.
Najlepiej szukać po nazwach/symbolach na kostkach pamięci, jest te parametry się będą zgadzać to jest małe prawdopodobieństwo źe pamięć nie ruszy w dualu.
Widzę źe to platforma AMD 32bit, nie spodziewaj się przyspieszenia pracy, mit źe dual channel coś daje tyczy się głównie Intela i AMD 64bit. Owszem odczujesz wzrost wydajności ale to tylko z powodu większej ilości fizycznego ramu.
Widzę źe to platforma AMD 32bit, nie spodziewaj się przyspieszenia pracy, mit źe dual channel coś daje tyczy się głównie Intela i AMD 64bit. Owszem odczujesz wzrost wydajności ale to tylko z powodu większej ilości fizycznego ramu.
Wydatek moźe i troszkę większy będzie,ale moja propozycja to jednak sprzedać starą i zakupić dwie w komplecie.Będziesz miał pewność ,źe timingi są idealnie takie same w obu;z dobieraniem to róźnie bywa niestety.
Płyta główna to Asus A7N8X–Deluxe więc obsługuje napewno...
Płyta główna musi obsługiwać tryb pracy dual channel.
jesli masz pamiec z kingstona to kupoj taka sama to by bylo najleprze wyjscie i najwydajniejsze.A jesli chcesz kupic z innej firmy i z innymi wartosciami to musisz wiedziec ze nie kada kosc bedzie chciala sie pogodzic z towja pamiecia kingstone.
Strona 1 / 1