RAM jak spr czy to DUAL
Mam 4x512MB GOODRAM. Były kupowane po 2 sztuki. Jedna para jest na 100% DUAL RAM. Jak Sprawdzić czy dwie pozostałe kości to teź DUAL RAM. Moźe jakiś program do tego jest? :roll:
Odpowiedzi: 9
te same parametry czyli 333 to nic takiego aby pamiec dobrze funkcjonowała, naleźy równieź dobrać pamieć pod wzgledem CL, rzepustowości czy tego samego producenta
otoz plyta pracuje na pamieciach na magistrali 266 , a mam pamiec 333 , jak dokupie druga 333 to bedzie dzialac ?
Przemeksik:a tak przy okazji , na starszym kompie mam pamiec kingstone 333mhz 256mb na kosciach kingston , to jak dokupie kosc z takimi samymi parametrami to beda dzialac w dualu ? czy musza miec jeszcze podobne numery seryjne ?
Powinny działać w dualu, w instrukcji napewno jest podane które sloty naleźy obsadzić aby dual channel był aktywny. Jeśli masz AMD socketA to taki dual daje niewiele, lepiej to wygląda w przypadku Intela i AMD64.
tak plyta obsluguje tryb dual , pytam sie tylko o pamieci
Czytales w ogole to co pisal spiderko ? :?
Nie wystarczy to ze kupisz druga kosc i juz masz Duala, musisz miec plyte glowna ktora pozwala na prace pamieci w tym trybie, procka, itp...
Nie wystarczy to ze kupisz druga kosc i juz masz Duala, musisz miec plyte glowna ktora pozwala na prace pamieci w tym trybie, procka, itp...
a tak przy okazji , na starszym kompie mam pamiec kingstone 333mhz 256mb na kosciach kingston , to jak dokupie kosc z takimi samymi parametrami to beda dzialac w dualu ? czy musza miec jeszcze podobne numery seryjne ?
Nie ma pamięci "dual channel" i "single channel", pamięci zaleźnie od zgodności parametrów pracy mogą lub nie nie mogą prawcować ze sobą w "dual channel". Jeszcze waźne jest czy płyta obsługuje ten tryb pracy.
Jaki jest tryb moźesz sprawdzić podczas ekranu POST, lub programami diagnostycznymi typu Everest.
Jaki jest tryb moźesz sprawdzić podczas ekranu POST, lub programami diagnostycznymi typu Everest.
Nie ma pamięci "dual channel" i "single channel", pamięci zaleźnie od zgodności parametrów pracy mogą lub nie nie mogą prawcować ze sobą w "dual channel". Jeszcze waźne jest czy płyta obsługuje ten tryb pracy.
Czy pamięci pracują w dualu to chociaźby Everest'em sprawdzisz lub w czasie post'u gdy włączasz komputer teź takowa informacja powinna się znajdować.
Strona 1 / 1