RADEON 9800 PROblem !! POMOCY !
Witam mam taki prblem
dziś kupiłem radeona 9800 pro, wszystko fajnie śmigało, ale w pewnym momencie w czasie grania, gra zeskoczyła na pasek a windows przeszedł w stan wstrzymania. po ponownym włączeniu ekran się nie załącza.
sprawdzałem na innych kompach i jest ok, inne grafy na moim kompie teź chodzą.
zauwaźyłem równieź źe jak poczekam chwile (chyba aź się winda wgra) to na ekranie zaczynają latać paski podobne do tych jak przy przegięciu z odświeźaniem.
ustawiłem na innej karcie wszystko w biosie na default i dalej nic...
Karta jest na gwarancji 24 miesiące ale wiem źe jest sprawna. ma ktoś jakikolwiek pomysł ?
dziś kupiłem radeona 9800 pro, wszystko fajnie śmigało, ale w pewnym momencie w czasie grania, gra zeskoczyła na pasek a windows przeszedł w stan wstrzymania. po ponownym włączeniu ekran się nie załącza.
sprawdzałem na innych kompach i jest ok, inne grafy na moim kompie teź chodzą.
zauwaźyłem równieź źe jak poczekam chwile (chyba aź się winda wgra) to na ekranie zaczynają latać paski podobne do tych jak przy przegięciu z odświeźaniem.
ustawiłem na innej karcie wszystko w biosie na default i dalej nic...
Karta jest na gwarancji 24 miesiące ale wiem źe jest sprawna. ma ktoś jakikolwiek pomysł ?
Odpowiedzi: 4
heh, na co wymieniłeś? a radeon faktycznie pobiera chyba z 60–70, jak go podkrecisz na XT to nawet chyba z 80 W. Ja mam taki komp jak w opisie i wszystko work, ale gdybym zamiast semprona miał athlona 64 to nie wiem czy by cyrki sie nie działy.
co masz za płyte głowną? jakiej firmy radeon? nie wina sterowników? podpiołeś dodatkowe zasilanie? czy ten wypadek sie powtarzal czy to sie stało tylko raz? pokombinuj z otwarta obudowa bo to moze wina ciepła (jak nie karty to procesora, bo np. u mnie jak wlorzylem karte to temp. procka wzrosła o 10 stopni)
PS. podaj odczyty napiec z everesta
PS. podaj odczyty napiec z everesta
no zasilacz mam coprawda jakiś no name 350 W ale nawet jak odłączam wszystkie dyski i napędy to jest to samo
a co z zasilaczem, o ile wiem to radeony 9800 na byle 300W raczej nie polecą. I wg. mnie tu jest pies pogrzebany
Strona 1 / 1