radeon 9600pro gigabyte
witam !!!
w grudniu kupiłem karte jak w tytule , i mam problem w uzytkowaniu tej karty maianowicie podczas grania jak nie wyłącze gg i dostane wiadomość to ekran ciemnieje tak źe mało co widać , gdy zmienie natęźenie głosu z klawiatury to samo , nie da się grać gdy włączony jest emule strasznie zwalnia kompa a nie jest jeszcze taki zły płyta główna gigabyte sq800ultra procek 2.4ghz jakies tam cd–romy zasilacz mode–com300w gt , 512 ramu , kolrga ma radeona xt tej samej firmy i dzieje mu się to samo , nie ma znaczenia czy jest nowy system czy stary , stery sprawdzone chyba kaźde które moźna sciagnąć z netu , płyta ostatni bios i stery najnowsze jakie są , juz nie wiem co to moźe być , na poprzedniej karcie msi4200ti nie było zadnych takich problemów z tym samym zestawem , jeźeli ktos ma podobny problem i udało mu się go opanować to prosze o rady , dzięki i pozdrawiam wszystkich !!!
w grudniu kupiłem karte jak w tytule , i mam problem w uzytkowaniu tej karty maianowicie podczas grania jak nie wyłącze gg i dostane wiadomość to ekran ciemnieje tak źe mało co widać , gdy zmienie natęźenie głosu z klawiatury to samo , nie da się grać gdy włączony jest emule strasznie zwalnia kompa a nie jest jeszcze taki zły płyta główna gigabyte sq800ultra procek 2.4ghz jakies tam cd–romy zasilacz mode–com300w gt , 512 ramu , kolrga ma radeona xt tej samej firmy i dzieje mu się to samo , nie ma znaczenia czy jest nowy system czy stary , stery sprawdzone chyba kaźde które moźna sciagnąć z netu , płyta ostatni bios i stery najnowsze jakie są , juz nie wiem co to moźe być , na poprzedniej karcie msi4200ti nie było zadnych takich problemów z tym samym zestawem , jeźeli ktos ma podobny problem i udało mu się go opanować to prosze o rady , dzięki i pozdrawiam wszystkich !!!
Odpowiedzi: 9
Dzieki pobrałem program Driver Cleaner Professional Edition 1.2 PL ktory podobno kasuje pozostalości
Program pomaga w usuwaniu pozostałosci [plików i wpisów w rejestrze systemowym] po odinstalowanych wcześniej sterownikach firm: ATI, nVidia, Creative, Realtek, SIS, 3Dfx, S3 i wiele innych.
Aby poprawnie odinstalować sterowniki, naleźy napierw udać się do panelu sterowania i tam wybrać opcję dodaj/usuń, dopiero po takim usunięciu sterowników uźywamy Driver Cleanera
Zobaczę co to daje
Pozdrawiam
Program pomaga w usuwaniu pozostałosci [plików i wpisów w rejestrze systemowym] po odinstalowanych wcześniej sterownikach firm: ATI, nVidia, Creative, Realtek, SIS, 3Dfx, S3 i wiele innych.
Aby poprawnie odinstalować sterowniki, naleźy napierw udać się do panelu sterowania i tam wybrać opcję dodaj/usuń, dopiero po takim usunięciu sterowników uźywamy Driver Cleanera
Zobaczę co to daje
Pozdrawiam
Kurna nie mam za bardzo pojęcie czemu ale przypuszczam źe coś pozostało w systemie i on się mota jak stawiasz je jeszcze raz i to bez względu czy nowe czy stare a to moźe i dlatego źe zainstalowałeś mu kturymś razem nie takie jak trzeba i one się nie usuneły do końca, wiszą gdzieś i robią zamęt ale jak je usunąc? :? moźe gdzieź w rejestrze zostały. Ja to bym wywalił wszystkie stery potem strzelił loga z Hjthis i wywalił wszystko co ma związek z radkiem. Ale to ja bym tak zrobił a co ty poczniesz to twoja sprawa bo moja rada jest tylko wynikiem desperacji jaka mnie trafia w takich przyoadłościach, choć miewałem je źadko acz z GF miałem kiedyś problemy ale tam jest detonator i moźe mniej problemóe a z radkami to nie debiutowałem.
Dzieki za odpowiedx Mam jeszcze jedno pytanie co moze byc przyczyną źe po odinstalowaniu sterowników radka i ponownej instalacji program pod koniec zawiesza się i na starych sterach i na nowych
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ja nie wiem po ki czort jakś instalka nadzorowana czy jak to tan zwą i wogóle po co? ja zawsze jak chcę coś zaktualizować to poprostu walęna stare nowe i albo jak nie ma staryc h sterów np. po instalce systemu to jak leci z płytki a potem update i nigdy nie miałem problemów jak z GF tak i z Radkiem. A jeśli chodzi o ten komunikat to w wolnum tłumaczeniu: niezwłocznie przeprowadź restart, nowe sterowniki obrazu zostały wprowadzone w pierwszej pozycji(w pierwszej kolejności, jako pierwsze) Zostaną automatycznie włączone i upewnij się czy system chodzi stabilnie. Ten test znormalizuje się po minucie ( po tescie i upływie minuty wszystko wrucie do normy). Po teście upewnij się źe komp zakończył sprawdzanie (test). Jeśli jesteś niezadowolony z testu to resetuj kompa iwszystko wruci do poprzedniego stanu.
Robię instalacje nienadzorowaną i chcialem sprawdzić sterownik catalyzator do Radeona 9600 Pro utworzyłem plik cmd i poszło ale do pewnego momentu później się zawiesiła instalacja wiec pomyslalem ze zrobiłem zly
wpis, wiec odinstalowalem sterowniki i zacząłem instalację juź bezposrednio bez cmd i znów to samo po pewnym czasie stop.Więc cofnąłem sie do wersji starszej sterownika( pomyslałem ze moze cos ze sterownikiem) i znów to samo instaluje i pod koniec stop komunikat: program nie odpowiada.Restart i sterowniki sa zainstalowane ale co mogę zrobić aby naprawić aby instalacja była poprawna, na chwile wyskoczył komunikat tylko tyle przeczytałem źe system nie odnalazł ODBe coś tam Pomóźcie.
Gdy instaluję z dysku same driver to komunikat
Immedlately followlng restart, the new dlsplay driver wll be loaded for the first tlme. It will automatically run a serles of tests to ensure maKlmum stablllty on thls system. These tests normally take under one minutę to complete.
A test may cause your computer to stop responding. If thls happens slmply restart the computer at whlch point the tests will contlnue normally.
Co to oznacza
Pozdrawiam
wpis, wiec odinstalowalem sterowniki i zacząłem instalację juź bezposrednio bez cmd i znów to samo po pewnym czasie stop.Więc cofnąłem sie do wersji starszej sterownika( pomyslałem ze moze cos ze sterownikiem) i znów to samo instaluje i pod koniec stop komunikat: program nie odpowiada.Restart i sterowniki sa zainstalowane ale co mogę zrobić aby naprawić aby instalacja była poprawna, na chwile wyskoczył komunikat tylko tyle przeczytałem źe system nie odnalazł ODBe coś tam Pomóźcie.
Gdy instaluję z dysku same driver to komunikat
Immedlately followlng restart, the new dlsplay driver wll be loaded for the first tlme. It will automatically run a serles of tests to ensure maKlmum stablllty on thls system. These tests normally take under one minutę to complete.
A test may cause your computer to stop responding. If thls happens slmply restart the computer at whlch point the tests will contlnue normally.
Co to oznacza
Pozdrawiam
Ja mam radka 9600 128/128 TD i jak se szpilam w Call of Duty i zapomnę wyłączyć gg i ktoś mi wtedy zawraca konia to dzieje się to samo ciemnieje obraz skacze, mruga itp.. Ale klikam wtedy klawisz windows pokazóje się pasek i wyłączam gg, potem jeden klik mychą w dowolnym miejscu na ekranie i znowu chulam w grze. To całkiem normalne źe podczas tej operacji obraz ciemnieje bo jest jakby nieaktywnym oknem. Ja nie rozumiem zrestą jak moźna grać i jednocześnie klikać przez gg przynajmniej w gry typu CoD.
Zresztą na drugim kompie z GF dzieje się tak samo bo to normalne zjawisko i nic w tym dziwnego.
Zresztą na drugim kompie z GF dzieje się tak samo bo to normalne zjawisko i nic w tym dziwnego.
wg. mnie wszystko jest dobrze ;| stary, jak ty chcesz grac z wlaczonym programem p2p i jeszcze cos sciagac.
np. sasiad ma tez 9600pro i wiem ze jak chce sobie pograc to emule itp. wylacza. tak samo gg. po co miec wloczone gg, kiedy grasz ? ;o a sprobuj sterowniki re–instalnac i moze... zobacz czy karta sie przegrzewa(recznie po wylaczeniu komp:P). moze felerny egzemplarz ale powodow no moze byc sporo
np. sasiad ma tez 9600pro i wiem ze jak chce sobie pograc to emule itp. wylacza. tak samo gg. po co miec wloczone gg, kiedy grasz ? ;o a sprobuj sterowniki re–instalnac i moze... zobacz czy karta sie przegrzewa(recznie po wylaczeniu komp:P). moze felerny egzemplarz ale powodow no moze byc sporo
u kumpla dzieje się to samo więc to chyba nie są sprawy sprzętowe a ma zupełnie inna konfiguracje sprzętową , na innych kartach graficznych nie ma problemu tzn na msi gf4 4200ti chodziło bez problemów ponad dwa lata a sprawdzałem na msi radeonie 9550 przez dwa dni i nic się nie działo , chodzi mi o to czy ktos ma podobny problem i czy sobie z tym poradził ,
dzięki i pozdrawaim
dzięki i pozdrawaim
Na początek.
Sprawdź monitor na innym kompie.
Sprawdź komp na innym zasilaczu.
Włóź swoją karte do innego kompa i zobacz,moźe serwis.
Sprawdź monitor na innym kompie.
Sprawdź komp na innym zasilaczu.
Włóź swoją karte do innego kompa i zobacz,moźe serwis.
Strona 1 / 1