Radeon 9600 series wyskakuje błąd

Czesc mam taki problem otoz podczas grania w rozne gry oryginalne zawiesz sie komp i wyskakuje taki komunikat "VPU Recover zresetował akcelerator graficzny ponieważ nie odpowiadał on na polecenia sterownika ekranowego" mam karte graficzna Radeon 9600 Series. Zanioslem kompa do serwisu koles mi go przetestowal,powiedzial ze wszystko jest oki tylko ze trzeba zainstalowac Windows XP pod FAT i bedzie bez klopotow ale komp i tak sie wiesza, wydaje mi sie ze to zrobilem ale niewiem jak to sprawdzic. Moze mi ktos poradzic co oznacza ten komunikat bo juz niemam pomyslow co robic. Jeszcze jedno pod co chodzi lepiej Windows pod Fat czy pod NTFS smile.gif smile.gif

Odpowiedzi: 1

powiedzial ze wszystko jest oki tylko ze trzeba zainstalowac Windows XP pod FAT i bedzie bez klopotow

Rada po prostu świetna, proponuję ją do FAQ'a przypiąć...

A tak na serio, spróbuj obniżyć w BIOS'ie AGP z 8x (jeśli tak masz) na 4x, a także zobacz co będzie się działo przy wyłączeniu opcji Fast Writing. Po za tym może zmiana sterowników też pomoże. No i jak napięcia na zasilaczu?

Po za tym poczytaj sobie starsze wypowiedzi na ten temat -> http://portal.centrumxp.pl/search/SearchResults.aspx?q=VPU+Recover

Anathema
Dodano
02.12.2006 18:53:06
  • Bartek_juve 02.12.2006 19:07:41

<P>Kurcze kliklem w ten link co zostal zapodany i tam jest o grze far cry ze wyskakuje ten blad a ja akurat gram w ta gre hm zbieg okolicznosci czy co? a tak na temat to troche tam sobie poczytalem i cos pokombinuje ale watpie zeby mi sie cos udalo :)</P>

Bartek_juve
Dodano:
02.12.2006 18:48:50
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1