radeon 9200 se - dziwne akcje

Cześć.

Mam płytę główną ASUS P5A, na płycie procesor AMD K6 III 400mhz do tego 384 MB RAM (DIMM SDRAM 133mhz). System mam Windows XP Professional z Service Pack 2. Dziś wsadziłem do niej kartę graficzną ATI Radeon 9200 SE 128MB. OK kartę system wykrył - standard. Zacząłem instalować sterowniki te z płyty dołączonej do karty. Po zainstalowaniu i restarcie komputera, podczas ładnowania się systemu wyskoczył niebieski ekran z komunikatem, że zatrzymano ładnowanie system aby zapobiec uszkodzeniu komputera, i jeżeli widzę ten komunikat po raz pierwszy należy uruchomić komputer ponowie, a sprawcą całego zamieszania jest plik ati coś tam, czyli plik od tych sterowników, które instalowałęm z płyty. Następnie wystraszony uruchomiłem system w trybie awaryjnym i skasowałem te sterowniki i było OK system się uruchomił po tym normalnie bez żadnych dziwnych rzeczy. Następnie  postanowiłem ściągnąć najnowsze steroniki do tej karty, ściągnąłem je ze strony ati.amd.com, zainstalowałem, uruchamiam windows i jest OK ale kiedy już mi wskoczył pulpit komputer się zawiesił i lipa. Wyłączyłem go i poszedłem z psem na spacer, kiedy wróciłem znów włączyłem komputer i o dziwo system uruchomił się z najnowszymi sterownikami i jest OK jak narazie. Co mogło być przyczyną zwisu windowsa po instalacji tych sterowników? I dlaczego z tamtymi starymi wyskoczył ten niebieski ekran? Kolega mi mówił abym w biosie przestawił agp z x4 na x2, ale ja tam nic takiego nie mam. Jedyną rzeczą w biosie, która dotyczy agp to jest u mnie coś takiego jak: agp bus turbo mode i mam to ustawione na enabled. Do czego jest ta pozycjia w biosie?

I na koniec jeszcze zapytam co jest nie tak, że jak przewijam jakąś stronę www, to ona zamiast się przewijać płynnie to ekran się przesuwa tak powoli jakby przeskakiwał.

Z góry dzięki za pomoc.

Odpowiedzi: 0

R_Gilu
Dodano:
19.11.2006 22:44:03
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0