Radeon 8500 pro (PowerColor) 64MB AGP x4
Gteetings!
Znajomy mój (serdeczny przyjaciel) posiada tę właśnie kartę graficzną. I właśnie z tego powodu jego narzekaniom nie ma końca. Jak mówi – sprawdził wszystkie sterowniki ze strony ATI (choć nie bardzo w to wierzę – ale nie to jest najwaźniejsze) i źadne nie zadowalają go wynikami fps w poszczególnych grach.
Tak więc (aby ukrócić jego cierpienia) mam pytanie: czy ktoś moźe podać alternatywną lokację pobierania sterowników do tego Radka?
Z góry dziękuję!
Znajomy mój (serdeczny przyjaciel) posiada tę właśnie kartę graficzną. I właśnie z tego powodu jego narzekaniom nie ma końca. Jak mówi – sprawdził wszystkie sterowniki ze strony ATI (choć nie bardzo w to wierzę – ale nie to jest najwaźniejsze) i źadne nie zadowalają go wynikami fps w poszczególnych grach.
Tak więc (aby ukrócić jego cierpienia) mam pytanie: czy ktoś moźe podać alternatywną lokację pobierania sterowników do tego Radka?
Z góry dziękuję!
Odpowiedzi: 5
Powszechnie znany jest fakt źe największym mankamentem ATI są drivery,zwłaszcza na starszych kartach są problemy.
Więc.....pozostaje zabawa zmienianiem sterów :wink:
Więc.....pozostaje zabawa zmienianiem sterów :wink:
konkretnie: do kaźdej gry w którą chce zagrać musi zmieniać sterowniki, bo działają jak pokaz slajdów :)
Chciałby znaleźć uniwersalne.
Chciałby znaleźć uniwersalne.
A konkretnie w czym problem ?
Starsze Radki 8500 miały problemy z biosami,update często pomaga.
Starsze Radki 8500 miały problemy z biosami,update często pomaga.
Karta ma do dyspozycji Athlon 2400 i 512RAM (+ nie wiem jaka płyta główna).
Dzięki za info, chodź oczekiwałem (prawdę mówiąc) konkretniejszej odpowiedzi :)
Dzięki za info, chodź oczekiwałem (prawdę mówiąc) konkretniejszej odpowiedzi :)
Radeon jak Radeon.
www.ati.com
Mozesz tez w necie poszukac alternatywnych sterownikow:
Omega Drivers
DNA ATi Drivers
NGO ATI Optimized Driver
Jednak roznica na sprzecie klasy 8500 pomiedzy sterownikami referencyjnymi a kombinowanymi bedzie niemalze niezauwazalna.
Poza tym karta 8500 wymaga procka klasy 1,5GHz by czuc sie dobrze.
www.ati.com
Mozesz tez w necie poszukac alternatywnych sterownikow:
Omega Drivers
DNA ATi Drivers
NGO ATI Optimized Driver
Jednak roznica na sprzecie klasy 8500 pomiedzy sterownikami referencyjnymi a kombinowanymi bedzie niemalze niezauwazalna.
Poza tym karta 8500 wymaga procka klasy 1,5GHz by czuc sie dobrze.
Strona 1 / 1