R6025 – pure virtual function call

Zalaczam zdjecie okienka z bledem , ktore ostatnio czesto, zbyt często mnie przesladuje. mam win xp pro z wszelkimi poprawkami. blad pojawia sie nizealeznie od uruchomionej aplikacji. jego czestosc to ok 5/godzine.

czy ktos mial podobny i doszedl czego to przyczyna?
szperalem w sieci i znalazlem , ze proces ktorego blad dotyczy zapewnie indeksacje plikow w systemie.

na stronach microsoftu nic nie pisza o tym bledzie przy pliki CIDAEMON.exe

nic wiecej nie wiem, prosze o porade i/lub pomoc.

pozdrawiam,
Wojtek

Odpowiedzi: 5

Rebe:
Google gadaja, źe to katalog od tej łaśnie usługi – wyłacz przywracanie, usługę indeksowania i zrestartuj.
Potem je włącz ponownie – wg gustu. Te "zwalone" poninny zginąc i moze będzie spokój.

zrobilem tak jak proponujesz i niestety to nic nie dalo.

sysyem po wylaczeniu tej uslugi nie skasowal katalogow wiec zrobilem to sam. po zrestartowaniu systemu okazalo sie,z e usluga i katalogi znow sa obecne. czy ta usluga nominalnie powinna sie sama wlaczac? czy moze jakis inny program ja wlacza? bo blad jak sie pojawial tak sie pojawia.

pozdrawiam
voytas
Dodano
14.06.2004 14:55:19
Google gadaja, źe to katalog od tej łaśnie usługi – wyłacz przywracanie, usługę indeksowania i zrestartuj.
Potem je włącz ponownie – wg gustu. Te "zwalone" poninny zginąc i moze będzie spokój.
Rebe
Dodano
11.06.2004 13:23:21
tak, jest wiecej tego typu bledow. nic konkretnego dla mnie nie znalazlem.

co do uslugi indeksowania to ja na razie 'uruchomilem ponownie' i jest poki co spokojnie.

troche poszperalem w narzedziach administratora i zauwazylem gdzies przy logach bledow systemu, ze to indeksowanie 'wywala' sie na pewnym katalogu, ktory zostal utworzony w katalogu 'System Volume Information'. chodzi dokladnie o 'catalog.wci'. tam sa jakies dziwne pliki, pewnie wazne dal systemu wiec nic z nimi nie robilem. nie wiem jednak czy ten blad tyczy sie wlasnie tego. To tyle na marginesie.

pozdrawiam,
Wojtek
voytas
Dodano
11.06.2004 00:45:04
Jedynym rozwiazaniem moze byc chyba tylko wylaczenie uslugi indeksowania. Sprobowac mozesz, bo i tak nic nadzwyczajnego nie stracisz. Uslugi oczywiscie albo poprzez Panel Sterowania albo z Uruchom – sevices.msc
EL NINO
Dodano
10.06.2004 22:53:42
Jest tego więcej :
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=293831
http://support.microsoft.com/?kbid=817841
i wiodą do Office'a, choć sama nazwa pliku w komunikacie jest z indeksowaniem związana.
Tak sobie myślę – moźe to jakieś office find fast się kłania w powiązaniu z usługa indeksowania systemu.
Przyznam, źe "przyjemność czytania" tego co w linkach zostawiłem Tobie – sam tylko okiem rzuciłem , by sprawdzić czy w ogóle ma to związek z problemem.
Rebe
Dodano
10.06.2004 22:52:07
voytas
Dodano:
10.06.2004 22:41:30
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1