Róźowy monitor...
Mam monitor, LG 560N,
chodził ładnie juź kilka ładnych lat, i sprawował się całkiem nieźle, aź tu nagle od pewnego czasu dało się zauwaźyć, chwilowe zaniki koloru zielonego co zmianiło barwę ekranu na róźową, zdarzało się to coraz częściej i na dłuźszy czas, aź do wczoraj kiedy to monitor juź nie powrócił do swojej normalnej barwy. :cry:
Błąd karty graficznej wykluczam gdyź sprawdzałem monitor na dwóch kompach i błąd się powtarzał.
Moźe ktoś wie w jaki sposób rozwiązać ten problem?
chodził ładnie juź kilka ładnych lat, i sprawował się całkiem nieźle, aź tu nagle od pewnego czasu dało się zauwaźyć, chwilowe zaniki koloru zielonego co zmianiło barwę ekranu na róźową, zdarzało się to coraz częściej i na dłuźszy czas, aź do wczoraj kiedy to monitor juź nie powrócił do swojej normalnej barwy. :cry:
Błąd karty graficznej wykluczam gdyź sprawdzałem monitor na dwóch kompach i błąd się powtarzał.
Moźe ktoś wie w jaki sposób rozwiązać ten problem?
Odpowiedzi: 5
Spróbuj z "piąchy" . Jeśli to zły kontakt to na chwilę powinno pomóc , jeśli nie to pewnie szmelc .
pulkownik:Prawde mówiąc to mam często podobny objaw i jest to u mnie spowodowane złym stykiem międzi monitorem i kartą graficzną. Po dociśnięciu wtyczki do karty graficznej wszystko wraca do normy. MOźe kabelek jest walnięty.
Witam!! Miałem podobny problem... Wina była kabla Ekraniki od kabla były pozdzierane i przerywały sie w wyniku tego miałem raz róźowy raz niebieski a raz zielony obraz
ja to rozwiązałem w ten sposób źe po skręceniu wszystkich ekraników i izolacji skleiłem kabel. A źe w miejscu wtyczki mi sie to stało to musiałem ją pod pewnym kątem ustawić i unieruchomić . potem kupiłem przedłuźke kabla do karty graficznej złączyłem i działa . A popsutą wtyczke schowałem za biurkiem źeby nie była ruszana. Działa do dzisiaj. Mam monitor Belinea 15 calowy Staruszek ma 10 lat – ale juź powoli szukam nowego bo z tego co sie dowiedziałem w serwisie moja naprawa na nic sie nie zda jeśli chcesz na dłuźszą mete
Prawde mówiąc to mam często podobny objaw i jest to u mnie spowodowane złym stykiem międzi monitorem i kartą graficzną. Po dociśnięciu wtyczki do karty graficznej wszystko wraca do normy. MOźe kabelek jest walnięty.
Monitor rozmagnesować by wypadało.
Tak jest jeden niezawodny wymiana monitora :D Bo z tego to juz prawdopodobnie juz nic nie bedzie
Strona 1 / 1