Róźnica miedzy Athlon XP a Mobile XP
Witam. Zauwazylem niedawno na allegro iz sa 2 rodzaje procesorow Athlon XP. W zwiazku z tym, ze zamierzam takowy kupic prosilbym o jakies wytlumazenie na czym polega roznica miedzy zwyklym XP a Mobile. Interesuje mnie model 3000+ Barton. Moze polecicie cos innego? Zmiana plyty gl nie wchodzi w gre, gdyz kupilem juz nowa Asusa A7N8X–E.
Pozdrwiam.
Pozdrwiam.
Odpowiedzi: 9
Mobile dedykowany jest głównie dla komputerów przenośnych. Jest jednak sens kupowanie go do zwykłego desktopa. Większość procesorów Athlon Mobile zasilanych jest napięciem 1,4 V, przez co grzeja się one mało i do ich chłodzenia wystarczy duźych rozmiarów radiator i przewiewna obudowa. Mobile zwykle oferują takźe wyźszy potencjał oc, ale to nie reguła.mst14:Witam. Zauwazylem niedawno na allegro iz sa 2 rodzaje procesorow Athlon XP. W zwiazku z tym, ze zamierzam takowy kupic prosilbym o jakies wytlumazenie na czym polega roznica miedzy zwyklym XP a Mobile. Interesuje mnie model 3000+ Barton. Moze polecicie cos innego? Zmiana plyty gl nie wchodzi w gre, gdyz kupilem juz nowa Asusa A7N8X–E.
Pozdrwiam.
mst14:Ale nie kupilbym od niego, no chybaze z mozliwoscia zwrotu po np. 14 dniach.
– jak go znajdziesz :)
Przepisalem tylko to co pisze sprzedawca a ty juz mi z wyjasnieniami spieszysz. Jesli to prawdziwy 3200+ to cena jest atrakcyjna. Ale nie kupilbym od niego, no chybaze z mozliwoscia zwrotu po np. 14 dniach.
mst14:No i FSB ma 400MHz mimo ze w tytule pisze 333MHz ale slepy klient moze nie zobaczy. Zreszta to tylko szczegol. W koncu procesor jest superszybki i nowoczesny w dodatku nie AMD tylko Medion XP 3200+ 3,2Ghz (chyba sobie kupie)
nowoczesny :arrow: czy aby napewno nowoczesny :?:
w dodatku nie AMD tylko Medion XP 3200+ 3,2Ghz :arrow: to jest AMD i nie 3.2 GHz a 2.3 jak ci juz kolega wyźej napisał. 3200 + to nie MHz, a sprzedawca ściemnia po mojemu lol: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!:
(chyba sobie kupie) :arrow: jakbym miał Socket A to teź bym sobie kupił :wink:
No i FSB ma 400MHz mimo ze w tytule pisze 333MHz ale slepy klient moze nie zobaczy. Zreszta to tylko szczegol. W koncu procesor jest superszybki i nowoczesny w dodatku nie AMD tylko Medion XP 3200+ 3,2Ghz (chyba sobie kupie)
Eeee tam,czepiasz się.
Ale wszystko moźliwe skoro twierdzą źe ten proc jest :
Wiadomo źe niemieckie to lepsze :mrgreen:
Taktowanie 3200+ to 2.3 ghz
Ale wszystko moźliwe skoro twierdzą źe ten proc jest :
znanej niemieckiej firmy Medion
Wiadomo źe niemieckie to lepsze :mrgreen:
Taktowanie 3200+ to 2.3 ghz
jakie 3.2 Ghz :?: 3200+
I tylko tyle? Wiec jesli ktos nie bawi sie w oc to nie warto zawracac sobie glowy tym modelem.
A kto mi powie co to jest do ch....y: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72655293
Niezle ktos nasciemnial z tymi 3,2GHz.
A kto mi powie co to jest do ch....y: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72655293
Niezle ktos nasciemnial z tymi 3,2GHz.
Mniejszy pobór energii co za tym idzie mniejsze jego grzanie co daje w efekcie wieksze moźliwości OC.
Strona 1 / 1