Róźne głupoty
Witam wszystkich!
Mam pytanie: skąd biorą się takie głupoty jak w załączniku pt."strona startowa"?
Na stronę startową ustawiam Google a potem wyskakuje takie cuś. Wywalam to przez opcje interentowe,ale czasem sie powtarza.
Gdzie to siedzi,źe się ciągle to ustawia?Jak mogę to wywalić?
I druga sprawa: gdy ta strona się ustawia,to w menu start wskakuje mi folder Programs–>Lexmark 3200 series–>Lexmark Conrtol Program on LPT1.(plik załącznika pt."Bzdura")
Co to jest??? Nie mam nic Lexmarka!!!
Czy ma ktoś pomysł na to??
Piszę na to forum temetyczne, bo wnioskuję,źe to jakieś badziewie w systemie mi to zmienia.
Poza tym notatnik ma ikone dosową....
Mam pytanie: skąd biorą się takie głupoty jak w załączniku pt."strona startowa"?
Na stronę startową ustawiam Google a potem wyskakuje takie cuś. Wywalam to przez opcje interentowe,ale czasem sie powtarza.
Gdzie to siedzi,źe się ciągle to ustawia?Jak mogę to wywalić?
I druga sprawa: gdy ta strona się ustawia,to w menu start wskakuje mi folder Programs–>Lexmark 3200 series–>Lexmark Conrtol Program on LPT1.(plik załącznika pt."Bzdura")
Co to jest??? Nie mam nic Lexmarka!!!
Czy ma ktoś pomysł na to??
Piszę na to forum temetyczne, bo wnioskuję,źe to jakieś badziewie w systemie mi to zmienia.
Poza tym notatnik ma ikone dosową....
Odpowiedzi: 7
Czyli kolejny zadowolony urzytkownik :mrgreen:
Dzięki wszystkim!
Zastosowałam się do Waszych rad i jest ok!
Strona startowa ok, zainstalowałam Start Page Guard, przeskanowałam dysk HiJack This i jest juź w porządku. Całe badziewie wywalone!
Dzięki z goory jeszcze raz!
:mrgreen:
Zastosowałam się do Waszych rad i jest ok!
Strona startowa ok, zainstalowałam Start Page Guard, przeskanowałam dysk HiJack This i jest juź w porządku. Całe badziewie wywalone!
Dzięki z goory jeszcze raz!
:mrgreen:
Radze ci poskanuj jakimś antywirkiem on–line bo masz na bank jakiegoś szkodnika w kompie.
Ad 1. Nie jest – zmienić.
AD 2. mpnotify.exe plik systemowy – zostawić.
AD 2. mpnotify.exe plik systemowy – zostawić.
Dodam jeszcze,źe ta ikonka dosowa (dawniej notatnik) odnosi się do "mpnotify.exe" znajdującego się w C:/Windows/System 32.
Czy mam (i mogę) wywalić ten plik? I nadać lokalizację na wspomniany przeze mnie we wcześniejszym poscie notpad? (nie notepad)
Czy mam (i mogę) wywalić ten plik? I nadać lokalizację na wspomniany przeze mnie we wcześniejszym poscie notpad? (nie notepad)
W katalogu C:/Windows/System32 jest notatnik z ikoną notatnika (czyli niebieski notatnik :wink: ) ale podpis ma nie notepad tylko notpad
Zobaczcie w załączniku.
To chyba nie jest ten "prawdziwy notatnik"... :roll:
Zobaczcie w załączniku.
To chyba nie jest ten "prawdziwy notatnik"... :roll:
Lia:Poza tym notatnik ma ikone dosową....
Zastosuj się do tego co napisał SLAY3R,
Dodatkowo skanowanie AV.
Sprawdz czy w X:WINDOWSsystem32 znajduje się no notepad.exe jeśli nie to skopiuj go w tą lokalizacje z płyty instalacyjnej OS`a.
Jeśli się znajduje spróbuj go uruchomić z tej lokalizacji.
Gdy próba się nie powiedzie w/w plik został uszkodzony i naleźy go zastąpić działającą wersją.
Strona 1 / 1