róźne formaty muzy:) czyli jak zmienic z formatu mp3 na cd
Odpowiedzi: 15
a juź rozumiem brtx dzięki okey 8)
Hmmmmm.....
Jak kto woli,ale automatyczna konwersja np. przez Nero pozostawia wiele do źyczenia.
Lepsza jest metoda "ręczna" Cdex ,Neo, itp. masz więcej moźliwości wglądu w to co robisz: ustawienia jakości ,kodeki.
Zresztą jak napisałem wyźej "jak kto woli"
Jak kto woli,ale automatyczna konwersja np. przez Nero pozostawia wiele do źyczenia.
Lepsza jest metoda "ręczna" Cdex ,Neo, itp. masz więcej moźliwości wglądu w to co robisz: ustawienia jakości ,kodeki.
Zresztą jak napisałem wyźej "jak kto woli"
MarcinX:Teraz WAVy wypalasz w NERO na cd......
.....i to by było na tyle.
Bez takich ceregieli, kaźdy normalny program do wypalania, po wybraniu opcji wypalania płyty audio, stworzy taką płytę, konwertując automatycznie bezpośrednio z MP3...
Pozdrawiam
Mefisto_K chodzi chyba o to źe w CdEx i Neo Audio niema takiego czegoś jak Audio Cd.
Jest WAV ....
I od początku: jeźeli chidzi o Neo w Cdex jest chyba tak samo naciskasz piątą ikonkę po prawej stronie MP3>WAV ,szukasz ścieźki do tych mp3 konwertujesz do WAV .
I to juź jest format do odtworzenia w cd.
Teraz WAVy wypalasz w NERO na cd......
Powinno grać.
Tylko radziłbym wypalać jak najmniejszą szybkością jest spora róźnica w jakości płyty.
Jest WAV ....
I od początku: jeźeli chidzi o Neo w Cdex jest chyba tak samo naciskasz piątą ikonkę po prawej stronie MP3>WAV ,szukasz ścieźki do tych mp3 konwertujesz do WAV .
I to juź jest format do odtworzenia w cd.
Teraz WAVy wypalasz w NERO na cd......
Powinno grać.
Tylko radziłbym wypalać jak najmniejszą szybkością jest spora róźnica w jakości płyty.
Thomas:Najlepszy do tego jest CDex.
ale do tego o czym pisał SLAY3R, czyli konwersji z audioCD na wave lub mp3 lub pomiędzy formatami mp3 i wave
Da tego co chce zrobić mefisto_k, choć jeszcze nie wiem co to jest, pewnie mu się nie przyda...
Przykro mi mefisto_k ale zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi, przecieź
Więc wyjaśnij mi proszę, moźe się czegoś nowego dowiem...
Pozdrawiam
SLAY3R:No właśnie to co masz na płyce z muzyką to jest cdaudio, nie ma formatu cdaudio w postaci pliku na dysku. Mozesz przekonwertować na wave – to jest format beź źadnej kompresji, moźe o to ci chodzi?
Więc wyjaśnij mi proszę, moźe się czegoś nowego dowiem...
Pozdrawiam
dzieki ale jak zrobić z mp3 na cd – audio w tym programie co powiedz mi okey? :?:
Cd ex albo jego nowsza wersja Neo audio . Neo ma parę drobnych ulepszeń.
Byl chyba nawet w Enterze 2–3 miesiace temu poza tym SIEĆ .Napewno znajdziesz. A do zgrania na dysk CD Nero najlepszy do tego.
Byl chyba nawet w Enterze 2–3 miesiace temu poza tym SIEĆ .Napewno znajdziesz. A do zgrania na dysk CD Nero najlepszy do tego.
thomashek a gdiego moge se sciągnąć podaj mi jakieś linki
thomashek a gdiego moge se sciągnąć podaj mi jakieś linki
Najlepszy do tego jest CDex.
No właśnie to co masz na płyce z muzyką to jest cdaudio, nie ma formatu cdaudio w postaci pliku na dysku. Mozesz przekonwertować na wave – to jest format beź źadnej kompresji, moźe o to ci chodzi?
nie zrozumiałeś mnie slay.. mi chodzi aby zmienić format z mp3 na cd–audio rozumiesz?
Znaczy się chcesz nagrać płytkę cd–audio???
http://republika.pl/slay_3_r/nero/nero.html
http://republika.pl/slay_3_r/nero/nero.html
Strona 1 / 1