Qutlook Express i Outlook (z Pakietu Office)

Mam problem z programem Qutlook Express. Mam nowy komputer wziąłem go z serwisu gdzie zainstalowano mi juź wcześniej pakiet Office 2000 Profesional i internet explorer razem z Qutlookiem i innymi ciekawymi programami. Mój problem jest następujący. Na codzień uźywam programu Qutlook z offica 2000 (zabezpieczyłem go hasłem) ale dla poczty mojego taty skonfigurowałem Qutlooka Expressa. Problem dotyczy tego źe gdy uruchamiam program Qutlook Express chce abym podał hasło do ksiąźki adresowej którą uźywm w programie Qutlook z ofice`a. Nie wiem co robić. Próbowałem odinstalwoać Qutlooka Expreesa ale nie wiem jak w oknie dodaj usuń mam tylko program Internet Explorer. Nie ma teź ksiąźki adresowej (co było w win 98) w oknie Dodaj lub Usuń.
czy to jest koniec czy będę musiał zrobić reinstalkę windowsa xp i na nowo wszystko instalowac proszę was o pomoc. Moźe wiecie jak odinstalować tego przeklętego Qutlooka Expressa. Dodam teź źe instalowałem na nowp Offica i problem jest wciąź te sam. Usuwałem Internet Explorera a Qutlooka pozostawał nie wiem co robić POOOOMOCY !!! Odpowiedzi przesyłajcie na adres zulusnet@interia.pl

Odpowiedzi: 5

To znaczy mniej więcej tak:
Po usunięciu plików Outlook expresa, windows moźe poprosić cię o włoźenie płyty, powinieneś wcisnąć anuluj, w końcu nie chcesz zainstalować plików które przed chwilą usunąłeś.

Update: Autor topicu ma kolejny problem dotyczący tego zagadnienia, niestety załoźył nowy topik ten zamykam i zapraszam tutaj: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=36519
SLAY3R
Dodano
08.07.2003 17:01:07
Powiedz mi jeszcze co znaczy zdanie:
"After erasing the Outlook Express files, Windows may prompt you for the CD–ROM but you should just cancel out of that dialog and continue. You don't want to reinstall the files you've just erased."
I z góry wielkie dzięki za radę
zulusnet
Dodano
08.07.2003 16:33:40
Delete the follow folders, if they exist:

C:Program FilesCommon FilesMicrosoft SharedStationery
C:Documents and SettingsusernameApplication DataIdentities
C:Documents and SettingsusernameLocal SettingsApplication DataIdentities
C:Documents and SettingsusernameApplication DataAddress Book
C:Documents and SettingsusernameLocal SettingsApplication DataAddress Book

Locate and delete the following registry keys, if they exist:

HKLMSoftwareMicrosoftOutlook Express

HKLMSoftwareMicrosoftWAB
HKCUIdentities
HKCUSoftwareMicrosoftOutlook Express
HKCUSoftwareMicrosoftWAB
HKLMSoftwareMicrosoftActive SetupInstalled Components{44BBA840–CC51–11CF– AAFA–00AA00B6015C}
HKLMSoftwareMicrosoftActive SetupInstalled Components{7790769C–0471–11D2– AF11–00C04FA35D02}

Finally, find and delete all instances of the following files:

csapi3t1.dll
directdb.dll
inetcomm.dll
msimn.exe
msoe.dll
msoeacct.dll
msoeres.dll
msoert2.dll
oeimport.dll
oemig50.exe
oemiglib.dll
setup50.exe
wab.exe
wab32.dll
wab32res.dll
wabfind.dll
wabimp.dll
wabmig.exe

After erasing the Outlook Express files, Windows may prompt you for the CD–ROM but you should just cancel out of that dialog and continue. You don't want to reinstall the files you've just erased.
EL NINO
Dodano
08.07.2003 15:59:59
Ale napisz jeszcze mi jak odinstalować Qutlooka Expressa !!! W Windowsie XP
zulusnet
Dodano
08.07.2003 15:55:47
Tak sie zastanawiam nad kilkoma sprawami. Po co uzywasz kilku (dwoch) klientow pocztowych ? Nie mozna np. w Outlooku utworzyc dwoch profili ? Tak jak to jest w OE ? Albo uzywac tylko OE rowniez z dwoma profilami ?
Nie uzywam Outlooka, ale wydaje mi sie, ze korzysta z tej samej ksiazki adresowej co OE i tego problemu nie przeskoczysz. OE mozna odinstalowac wedlug tego co widzialem w necie, ale to nic Ci chyba nie da. Jesli mozesz, to odinstaluj tego Outlooka i korzystajcie z ojcem tylko z OE na dwoch profilach z haslem jesli tak chcesz.
EL NINO
Dodano
08.07.2003 14:06:42
zulusnet
Dodano:
08.07.2003 13:54:45
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1