"Zawieszający się" pasek zadań
Ech...to juź drugi problem w ciągu kilkunastu godzin, ale co ja na to poradzę? Ostatnio zadarza mi się, źe po włączeniu komputera pasek zadań tak jakby się zawiesza. Przez jakieś pół minuty nie mogę nic na nim zrobić. Tzn. jak kliknę z paska szybkiego uruchamiania powiedzmy IExplorera to on się uruchomi ale dopiero po tym jak pasek się odblokuje. Nie wiem o co chodzi. Nie jest to moźe jakiś wielki i nie wiadomo jak uciąźliwy problem, ale na pewno denerwuje.
Odpowiedzi: 5
To ze pasek wisi na pewno spowodowane jest przez jakis proces ktory odpala sie razem z systemem, badz dziala w jego tle. rozumiem ze dzieje ci sie to od jakiegos czasu, nie od poczatku kiedy system byl "swiezy" tak wiec zaczalbym od jego odchudzania w celu sprawdzenia co moze powodowac te irytujaca sytuacje.
Jestes w jakiejs sieci ? Karta sieciowa dostaje ustawienia z serwera DHCP ?
Tak, mam zainstalowany Kaspersky Anti–Virus. Problem jednak w tym, źe wszystko się załaduje, powłącza itd a pasek dalej "wisi".
podstawowe pytanie to czy macie zainstalowanego nortona antyvira 2002/2003 lub jakies inne dodatkowe oprogramowanie ktore ma wlaczac sie po starcie systemu
mam to samo wiec jak ktos wie jak to naprawic to prosba i odemnie o odpowiwedz
Strona 1 / 1