"WmiApRpl" Perflib – event 2002

Witam wszystkich :)

Mam taki oto problem. Pomyślałem, źe moźe ktoś na tym forum udzieli mi sensownej odpowiedzi ;)
Wczoraj w nocy ujrzałem widok jakiego nie widzialem ponad pol roku....nawet kursorem nie moglem ruszyc ;/ alt ctrl del nie odpowiada... nic kompletnie – totalny zwis, musialem zrobic resecik, wchodze do podgladu zdarzen zeby zobaczyc czym to bylo spowodowane i widzę:

"Perflib" Event 2002

Wykonywanie procedury otwarcia dla usługi "WmiApRpl" w bibliotece DLL "C:WINDOWSSystem32wbemwmiaprpl.dll" trwało dłuźej niź ustalony czas oczekiwania. Moźe to być spowodowane problemem z rozszerzalnym licznikiem lub teź usługa albo system, z którego pobiera on dane, mógł być bardzo zajęty w momencie wywołania tej procedury.

Przewertowałem google'a i źadnej sensownej odpowiedzi nie znalazlem, radzono defragmentacje..... (analizowalem dysk i nie jest potrzebna). Dodam, ze takowa pozycja w eventwvr zostaje dodana przy kazdym uruchomieniu kompa.
Chcialbym sie dowiedziec co to jest, za co odpowiada, i czym spowodowane sa takie akcje (nie chodzi o zwisy, tylko ogolnie na temat wmiaprpl).
Zwis mialem 1 raz, a wpisow takowych chyba juz z 20 w podgladzie zdarzen....
Takze moge powiedziec, ze to wyjatek lub przypadek, nie chcialbym zeby sie to zdarzylo za jakis czas znowu takze wole usunac problem u zrodla :)
Na stronce microsoft'u pisza jakies bzdury... (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;330341)
We wlasciwosciach tego dll'a pisze: WMI Performance Reverse Adapter
z tego co znalazlem to chyba jest to odpowiedzialne za config zerowej sieci bezprzewodowej (posiadam WLAN – usluge ta – konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej juz wylaczylem, myslalem ze moza ona to powoduje, lecz nie pomaga)..., ale jaki to ma zwiazek z ms exchange....?
Nie wiem co o tym sadzic.
Czekam na jakis odzew ;)
Pozdro :)

Odpowiedzi: 0

PcUSer
Dodano:
16.08.2004 02:55:54
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0