"uciekajacy" kursor
Witam.
Mam problem z moimi myszami. Mam dwie myszy jedna kulkowa PS2, druga optyczna USB (systemowe sterowniki). W przypadku optycznej myszy ucieka mi kursor do rogow ekranu, a w przypadku myszy kulkowej jest jeszcze gorzej bo kursor jezdzi po calych ekanie i przycisk lewy jest aktywny, wiec mysz wszystko mi uruchamia, lub wylacza (pomaga dopiero odlaczenie i ponowne podlaczenie myszy do kompa). Na forum znalazlem taki problem, lecz niestety jego rozwiazanie nie pomaga w moim wypadku tzn. zmiana podkladki :roll:
Prosze o pomoc, bo to zaczyna byc denerwujace. Aha dodam, ze posiadm system Win XP Pro z SP1.
pzdr Dervish
Mam problem z moimi myszami. Mam dwie myszy jedna kulkowa PS2, druga optyczna USB (systemowe sterowniki). W przypadku optycznej myszy ucieka mi kursor do rogow ekranu, a w przypadku myszy kulkowej jest jeszcze gorzej bo kursor jezdzi po calych ekanie i przycisk lewy jest aktywny, wiec mysz wszystko mi uruchamia, lub wylacza (pomaga dopiero odlaczenie i ponowne podlaczenie myszy do kompa). Na forum znalazlem taki problem, lecz niestety jego rozwiazanie nie pomaga w moim wypadku tzn. zmiana podkladki :roll:
Prosze o pomoc, bo to zaczyna byc denerwujace. Aha dodam, ze posiadm system Win XP Pro z SP1.
pzdr Dervish
Odpowiedzi: 13
Nie wiem czy to prawda, ale dowiedzialem sie ze mysz optyczna musi znajdowac sie na jednokolorowej powierzchni? Jakos ostatnio problem zniknal jak polozylem pod mysz zeszyt z jednokolorowa okladka :] ale takze komorka nie znajduje sie w poblizu.
Dervish:Ukey:Idiotyczne ale czy w poblizy niema nigdzie telefonu bezprzewodowego albo komurki :?: Mi myszka odwalala takie cyrki :wink:
Jest komorka, zawsze byla, ale problem juz nie zawsze ;) Zreszta pewnie komorka nie dziala na mysz kulkowa :) Moze i cos z plyta glowna, bo cos ostatnio samoistne restarty mam czesto. Jeszcze popatrze, dzieki za rady.
Dziala dziala.. tak jak na monitor. Heh ja restarty mam z niewiadomo jakiej przyczyny :[
zaraz zaraz.. miałem win xp home z sp1 i na myszce kulkowej miałem objawy tego rodzaju iź myszka drźała w miejscu... hmmm...oczywiscie byl to a4tech.. problem zostal zakonczony gdy zmienilem plyte glowna z k7s5a na k7s6a..
Ukey:Idiotyczne ale czy w poblizy niema nigdzie telefonu bezprzewodowego albo komurki :?: Mi myszka odwalala takie cyrki :wink:
Jest komorka, zawsze byla, ale problem juz nie zawsze ;) Zreszta pewnie komorka nie dziala na mysz kulkowa :) Moze i cos z plyta glowna, bo cos ostatnio samoistne restarty mam czesto. Jeszcze popatrze, dzieki za rady.
A jak tam szkodniki.
Nie wyciągałeś lub wkładałeś czasem myszy PS2 jak komp chodził.
I zrób to.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=202137#202137
Nie wyciągałeś lub wkładałeś czasem myszy PS2 jak komp chodził.
I zrób to.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=202137#202137
Napisz plz jeszcze czy to myszki na kabelek czy bez.. Bo to tez istotne bo zaklucenia moga byc.
zresetuj bios, a jak to nie pomoze to chyba masz coś z płytą główną nie tak i pozostanie serwis.
Idiotyczne ale czy w poblizy niema nigdzie telefonu bezprzewodowego albo komurki :?: Mi myszka odwalala takie cyrki :wink:
chyba, szczerze to nie zwrocilem na to uwagi, ale wydaje mi sie, ze tez.
problem występuje nawet na całkowicie czystym systemie tzn odrazu po instlacji??
Tylko, ze ja nie mam Sp2. Komp nie jest podlaczony do sieci lokalnej, a dzis przeinstalowalem system, wiec to raczej nie virus.
o ile mi wiadomo to takie cyrki występują przy Sp2 jak sie ma optyki A4 techa. Ale w przypadku kulkowych to chyba nie. Sprawź tą kulkowoą u kogoś znajomego. A ty nie masz internetu przez sieć lokalną moźe?? Moźe ktoś sie bawi twoim kompem uźywając choćby Dantona??? Zrób skan na obecność wirusów...
hmmm.. czyźby to jak coś na styl dawnego problemu z "chodzeniem myszy po ekranie"przy sp2 który w moim przypaku zakończył się samoczynnie bez mojej ingenencji?!
Strona 1 / 1