"Uciekająca" mysza

Mam taki dziwny problem źe mi czasami kursor muszki ucieka do rogu, rusze myszką a tu on chyc i siedzi w rogu. Oczywiście normalnie go moźna zabrać ale jest to denerwujące. i czasami jak ruszam to ak tez dziwnie odskakuje. To raczej nie probem myszki bo miałem kulową i tak się działo i teraz mam optyka i jest to samo. Więc o co chodzi ja się pytam!

Odpowiedzi: 7

Jak sie nie zda?, podkładka załatwia wszystko!! Jak jezdzisz po gołym blacie no to nic dziwnego ze ucieka. Z drugiej strony zalezy to tez od jakości myszki, jak jest badziewna, wiadomo ze bedzie bardziej uciekać niź naprzykład jakiaś za 200zł. Wiadomo lepiej wykonana optyka.
fije
Dodano
07.04.2005 13:15:53
Temat uciekającego kursora był poruszany wiele razy na forum. Nikt jak narazie nie znalazł na to lekarstwa a zmatrwić cię muszę Krzychooo źe podkładka na wiele się nie zda w przypadku takich dolegliwości twego gryzonia.
Pan i pastuch
Dodano
07.04.2005 03:48:32
fije:
Kulkowa Ci uciekała?? Moze bród na rolkach? A jeśli chodzi o optyczną to jak nic podkładka, najlepsza czarna matowa. Miłem granatową błyszcząca i strasznie na niej uciekała.

No, kulkowa spieprzała, ale to jej się nie dziwiłem bo troch popsuta juź była :D A ta optyczna mi lata. A nie mam źadnej podkładki do niej i po gołym blacie biurka biega. Moze biureczko takie czyste i za bardzo odbija :lol:
Krzychooo
Dodano
07.04.2005 02:04:15
Kulkowa Ci uciekała?? Moze bród na rolkach? A jeśli chodzi o optyczną to jak nic podkładka, najlepsza czarna matowa. Miłem granatową błyszcząca i strasznie na niej uciekała.
fije
Dodano
06.04.2005 22:00:52
jak dlamnie zmiana podkładki u mnie pomogło zmien njlepiej jednego koloru czarna granatowa albo szara.Teź tak miałem kupiłem najzwyklejszą podkładke za 5 zł i pomogło :) tobie teź pomoźe.
Krzysiek_84
Dodano
06.04.2005 17:57:04
jak dlamnie zmiana podkładki u mnie pomogło zmien njlepiej jednego koloru czarna granatowa albo szara.Teź tak miałem kupiłem najzwyklejszą podkładke za 5 zł i pomogło :) tobie teź pomoźe.
Krzysiek_84
Dodano
06.04.2005 17:57:04
Na jakich sterach pracujesz systemowych czy do myszy.Mysz PS2 czy USB.

Odinstaluj oprogramowanie myszy.
Menadzer urządzen i odinstaluj wszystko co mysz,restart i niech komp zainstaluje stery systemowe i zobacz.

Zobacz na szkodniki.

Sciągnij najnowsze stery do myszy i zobacz.

Nieraz tak jest i trzeba jak masz mysz PS2 załoźyć ją przez przejsciówke do USB i odwrotnie,albo uźywać myszy zamiast PS2 to USB lub odwrotnie.

Moźe aktualizacja biosu pomoźe.

Pamiętaj jak opcja w biosie jest włącz mysz PS2 a wyłącz USB i odwrotnie.
JNJN
Dodano
06.04.2005 12:28:03
Krzychooo
Dodano:
05.04.2005 23:36:27
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1