"Uciekająca" mysza
Mam taki dziwny problem źe mi czasami kursor muszki ucieka do rogu, rusze myszką a tu on chyc i siedzi w rogu. Oczywiście normalnie go moźna zabrać ale jest to denerwujące. i czasami jak ruszam to ak tez dziwnie odskakuje. To raczej nie probem myszki bo miałem kulową i tak się działo i teraz mam optyka i jest to samo. Więc o co chodzi ja się pytam!
Odpowiedzi: 7
Jak sie nie zda?, podkładka załatwia wszystko!! Jak jezdzisz po gołym blacie no to nic dziwnego ze ucieka. Z drugiej strony zalezy to tez od jakości myszki, jak jest badziewna, wiadomo ze bedzie bardziej uciekać niź naprzykład jakiaś za 200zł. Wiadomo lepiej wykonana optyka.
Temat uciekającego kursora był poruszany wiele razy na forum. Nikt jak narazie nie znalazł na to lekarstwa a zmatrwić cię muszę Krzychooo źe podkładka na wiele się nie zda w przypadku takich dolegliwości twego gryzonia.
fije:Kulkowa Ci uciekała?? Moze bród na rolkach? A jeśli chodzi o optyczną to jak nic podkładka, najlepsza czarna matowa. Miłem granatową błyszcząca i strasznie na niej uciekała.
No, kulkowa spieprzała, ale to jej się nie dziwiłem bo troch popsuta juź była :D A ta optyczna mi lata. A nie mam źadnej podkładki do niej i po gołym blacie biurka biega. Moze biureczko takie czyste i za bardzo odbija :lol:
Kulkowa Ci uciekała?? Moze bród na rolkach? A jeśli chodzi o optyczną to jak nic podkładka, najlepsza czarna matowa. Miłem granatową błyszcząca i strasznie na niej uciekała.
jak dlamnie zmiana podkładki u mnie pomogło zmien njlepiej jednego koloru czarna granatowa albo szara.Teź tak miałem kupiłem najzwyklejszą podkładke za 5 zł i pomogło :) tobie teź pomoźe.
jak dlamnie zmiana podkładki u mnie pomogło zmien njlepiej jednego koloru czarna granatowa albo szara.Teź tak miałem kupiłem najzwyklejszą podkładke za 5 zł i pomogło :) tobie teź pomoźe.
Na jakich sterach pracujesz systemowych czy do myszy.Mysz PS2 czy USB.
Odinstaluj oprogramowanie myszy.
Menadzer urządzen i odinstaluj wszystko co mysz,restart i niech komp zainstaluje stery systemowe i zobacz.
Zobacz na szkodniki.
Sciągnij najnowsze stery do myszy i zobacz.
Nieraz tak jest i trzeba jak masz mysz PS2 załoźyć ją przez przejsciówke do USB i odwrotnie,albo uźywać myszy zamiast PS2 to USB lub odwrotnie.
Moźe aktualizacja biosu pomoźe.
Pamiętaj jak opcja w biosie jest włącz mysz PS2 a wyłącz USB i odwrotnie.
Odinstaluj oprogramowanie myszy.
Menadzer urządzen i odinstaluj wszystko co mysz,restart i niech komp zainstaluje stery systemowe i zobacz.
Zobacz na szkodniki.
Sciągnij najnowsze stery do myszy i zobacz.
Nieraz tak jest i trzeba jak masz mysz PS2 załoźyć ją przez przejsciówke do USB i odwrotnie,albo uźywać myszy zamiast PS2 to USB lub odwrotnie.
Moźe aktualizacja biosu pomoźe.
Pamiętaj jak opcja w biosie jest włącz mysz PS2 a wyłącz USB i odwrotnie.
Strona 1 / 1